28 Nisan 2022, Perşembe 14:05:42

"Ukrayna'da SU-24 düşürdük!"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna hava kuvvetlerine ait bir Su-24 savaş uçağını düşürdüklerini bildirdi.
  • Modern moğol ordusu olan ruslar için ukrayna istilası iyi gitmiyor. Sonsuz ikmal alan bir ülkeyi öyle kabadayılıkla alamayacaklarını anladılar. Başka çareleri kalmadığı için ikide bir nükleer diye sayıklayıp duruyorlar. Sadece kendilerinde var sanıyorlar.
  • Ukrayna olmasın o

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna hava kuvvetlerine ait bir Su-24 savaş uçağını düşürdüklerini bildirdi.

Konaşenkov yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki savaşta Rus ordusunun eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Rus hava kuvvetlerinin havadan yüksek hassasiyetli füzelerle gece boyunca askeri birliklerin ve teknik araçların toplandığı 2 alan, 2 füze ve top depo Su olmak üzere 4 Ukrayna askeri unsurunu vurduğunu belirten Konaşenkov, hava muharebe taktik birliklerinin de 67 Ukrayna askeri unsurunu yok ettiğini belirtti.

Füze ve topçu birliklerinin 408 yeri ateş altına aldığını kaydeden Konaşenkov, "Rus hava savunma sistemleri ile Luhansk bölgesindeki Nikolayevka yerleşim birimi üzerinde Ukrayna hava kuvvetlerine ait bir Su-24 savaş uçağını düşürdü. Veselogorovka, Zatişnoye, Novomihaylovka, Lubimovka ve Harkiv'de 5 insansız hava aracı yok edildi." ifadelerini kullandı.

Rus savunma sistemlerinin Harkiv bölgesindeki İzyum şehrinde Ukrayna ordusunun fırlattığı Toçka-U balistik füzesini havada etkisiz hale getirdiğini aktaran Konaşenkov, füzenin Harkiv'deki sivillere yardım eden Rus sağlık ekiplerinin bulunduğu şehir hastanesini hedef aldığını öne sürdü.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 142 uçak, 111 helikopter, 614 insansız hava aracı, 276 hava savunma füze sistemi, 2 bin 623 tank ve zırhlı araç 299 çok namlulu roketatar, 1146 obüs ve havan topu, 2 bin 431 özel askeri araç imha edildi." şeklinde konuştu.

"Ukrayna'da SU-24 düşürdük!"

Yorumlar

rezil oldular ~ 2 yıl önce
Modern moğol ordusu olan ruslar için ukrayna istilası iyi gitmiyor. Sonsuz ikmal alan bir ülkeyi öyle kabadayılıkla alamayacaklarını anladılar. Başka çareleri kalmadığı için ikide bir nükleer diye sayıklayıp duruyorlar. Sadece kendilerinde var sanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat etmek lazım ~ 2 yıl önce
150 milyon nüfusu olan Rusya’nın 17 milyon kilometre karelik ülkesini muhafaza etmesi için nükleer şart. Adamın burnunun dibine dibine gelmesinler adamlar yüz defa söyledi gelmeyin diye. Adamın ülkesinin varlık yokluk meselesi. Nükleer silahlarını da süs diye yapmamış olmalılar.
Dikkat diyene ~ 2 yıl önce
Hiç bir bahane Rus devletinin kafasına göre tehdit algısı yapıp başka bir ülkeye tankla tüfekle işgal ederek yakıp yıkmasını meşru gösteremez. Bu konunda yüzde yüz haksızlar. Nüfus ve bilmemkaç kilometre kare olmaları onlara barbalık yapma hakkı tanımaz.
Ukranya ~ 2 yıl önce
Ukrayna olmasın o

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000