15 Nisan 2022, Cuma 09:59:33

Ukrayna'da kalan Türk uçaklarının çıkış planı hazır

Rusya-Ukrayna savaşının patlamasıyla Borispol Havaalanı’nda kalan Koca Yusuf nakliye uçaklarının çıkış planı için her detay incelikle hazırlandı
  • Uçaklar MSB ye mi aitmiş? Yoksa Hv kuvvetleri komutanlığına mı?
  • C130 Hercules ise A400M Koca Yusuf mu? Bir uçağın adı nasıl ki Atlas ise diğerinin adı da Koca Yusuf. Yani A400 lerin genel ismi değil…
  • Kimlere emanetiz, cok yazik
  • Uçakları rehin kalan tek ülke Türkiye. Nedeni savaşın ne zaman başlayacağını saptayamayan MİT. Türkiye’de muhalif öğrenci vs kovalamaktan vakit bulamamamışlar anlaşılan.
  • Iyiki savasa vb girmiyoruz

Rusya-Ukrayna savaşının patlamasıyla Borispol Havaalanı’nda kalan Koca Yusuf nakliye uçaklarının çıkış planı için her detay incelikle hazırlandı. İki uçağın uçuş personeli uçakları her an getirecek hazırlıkta beklemede. Havalimanına yerleştirilen mayınların yaklaşık 10 saatlik bir sürede temizlenmesi ardından çıkış planı için öngörülen toplam süre ise 24 saati aşmayacak.

Rusya-Ukrayna savaşının patlamasıyla Borispol Havaalanı’nda kalan Koca Yusuf nakliye uçakları için bakım planlarından çıkış planına kadar her detay incelikle hazırlandı.

Ukrayna’ya insani yardım götürmek üzere gönderilen ve dönüşünde vatandaşlarımızı da tahliye etmesi planlanan 2 adet A400M askeri nakliye uçağı hava sahasının kapatılması üzerine Ukrayna’da kalmıştı. Hava sahası açılsa dahi sahada askerler dışında farklı unsurların varlığı ve bunlarda elden atılan uçaksavar füzeleri Manpad’lerin bulunması nedeniyle olası tehditlere karşı uçakların havaalanında kalması kararlaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığı’na ait iki Koca Yusuf, Ukrayna ordusuna zimmetlendi, Rusya ordusu ile de görüşmeler yapılarak uçakların güvenliği konusunda her iki ülkeden de güvenceler alındı.

BAKIMLARI TAMAM

Uçakların bakımını yapan ekip görevini tamamlayarak yurda dönerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hem uçuş ekibi hem teknik ekip gidip uçaklarımızı kontrol etti. Uçaklarımız sağlam durumda, şu ana kadar bir sorun yok. Şartlar müsait olduğu ilk anda uçaklarımızı yurda getireceğiz” açıklamasında bulundu.

YURDA GETİRMEDEN DÖNMEYECEKLER

Uçakların yanı sıra, 16 kişiden oluşan uçuş personeli de savaşın ilk patladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’da bulunuyor. Uçuş personeli, Türkiye’nin Çernivtsi’ye taşınan Ukrayna Büyükelçiliği’nde bekliyor ve askeri yükümlülükler gereği uçakları yurda getirmeden dönmeyecek.

ÖNCE MAYINLAR TEMİZLENECEK

Çıkış planının devreye alınması halinde önce havaalanı mayınlardan temizlenecek. Bu temizlik için de yaklaşık 10 saatlik bir süre öngörülüyor. Havaalanında uçak pistleri Rusya tarafından vurulmuştu. Ancak Koca Yusuf’ların havalanması için beton pistlerin bulunması zorunlu değil. Bu nedenle de pistlerin kısa sürede uçuşa hazır hale getirilebileceği ve kalkışa geçilebileceği değerlendiriliyor.

Ukrayna'da kalan Türk uçaklarının çıkış planı hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

MSB? ~ 2 yıl önce
Uçaklar MSB ye mi aitmiş? Yoksa Hv kuvvetleri komutanlığına mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Takacı ~ 2 yıl önce
Reisimize ait.
Koca Yusuf LAR ? ~ 2 yıl önce
C130 Hercules ise A400M Koca Yusuf mu? Bir uçağın adı nasıl ki Atlas ise diğerinin adı da Koca Yusuf. Yani A400 lerin genel ismi değil…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 2 yıl önce
Kimlere emanetiz, cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstihbarat Zaafiyeti ~ 2 yıl önce
Uçakları rehin kalan tek ülke Türkiye. Nedeni savaşın ne zaman başlayacağını saptayamayan MİT. Türkiye’de muhalif öğrenci vs kovalamaktan vakit bulamamamışlar anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 2 yıl önce
Sizi gidi çok bilmiş herşeyologlar....
Eray tek ~ 2 yıl önce
O uçaklar sivilleri tahliye etmek için bekletildi eğer sen çok mitçilik yapmak istiyorsan seni tutan yok geç yap.
Dağcı komando ~ 2 yıl önce
Gözünde çok büyütme bu işleri. Mit çok iyi not tutar, saptamış olması reaksiyon alınacak anlamı taşımaz.
Heh heh ~ 2 yıl önce
Iyiki savasa vb girmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000