12 Haziran 2017, Pazartesi 09:48:35

Ukrayna vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahati başladı

Ukrayna vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahat edebilmelerine olanak sağlayan düzenleme bugün yürürlüğe girerek, Ukrayna vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahati başladı.
  • Bir arkadaş Ukrayna çok zengin vs demiş, AB için zenginlik önemli değil, kültürel olarak yakınlık arıyor, biz kültürel olarak yakın değildik ama yakın gibi yapmaya çalışıyorduk, son 15 senedir ipleri tam kopartıp ortadoğuya girdik.. Resmen adaylık falan sonlandırmak istiyorlar ama mülteci krizi olmasın diye ilişkinin bittiğini söylemiyorlar.. Önce adaylıktan, sonra NATO vs artık ne kadar ortaklık varsa yavaş yavaş bitirilecek. Hava savunma bile Rusyadan alınıyor, Amerika normal tabanca bile satmiyor (son korumaların emir ile saldirmasindan sonra)
  • Benim tezime göre Ukrayna yakında 3'e bölünecek. Doğusu rusyaya katılacak, batısı AB'ye girecek doğru duydunuz Ukrayna AB ülkesi olacak, Kırım ise Türkiye'ye katılacak. Rusya Türkiye'ye Kırım'ı rüşvet verecek yeni düzeni Avrupa ve Türkiye böylece kabullenecek. Herkes kazanacak Ukrayna kaybedecek.
  • Şimdi biz ukraynaya kimlik ile gidebiliyoruz ordan aktarma yapıp pasaport ile vizesiz gidebiliriz. Bu durumda bize de vizesiz seyahat imkanı sağlar bu uygulama. Teşekkürler AB.
  • dünyada eşi benzeri olmayan pasaport türü olan yeşil pasaport kalkmadığı sürece bu ülkenin vatandaşlarının eşitliğinden bahsedilemez. devlet resmen vatandasını ayırıyor.
  • yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz 01 haziran da bize de kalkacaktı ama anlaşma yapılan 72 maddeden 67 tanesini yerine getirip diğer 5 maddeyi yerine getirmediğimiz için vizeler kalkmadı. kamu oyuna verilen izleniminde yanlış olduğu o kadar ortadayken hala ab bize vizeleri kaldırmadı demek çok komik. şöyle düşünün bir anlaşmaya imza atıyorsunuz ve anlaşmanın şartlarının tamamını yerine getirmeden karşı tarafı suçluyorsunuz. bu doğru değil, 72. maddenin tamamını yerine getirseydik ve o zaman ab vizeleri kaldırmasaydı haklı olurduk ama anlaşma maddelerine uymadan karşı tarafı suçlamakta tamamen bize özgü olan şark kurnazlığıdır.
  • Arkadaslar, Bosuna vize serbestilgi uygulanmiyor. Ukraynada petrol var, ab buna goz dikti. Avrupa birligi somurge politikasini heryere bulastiriyor. Kirim ozerk cumhuriyeti kriz yuzunden Ukrayna Rusyayla kotu olmasi ab" nin isine yariyor. Sosyal medyada Mh17 ucagi rusya yaptigini idia ediyorlar ama ukrayna ucagi vurdu!! Kimse ukraynayi suclamiyor. Ulkenin hali ortada, rusvet, kriminal, yoksuluk, rusyayla catismalar, devleti yikmak icin degisik ayri terror orgutler, facist parti yonetiyo. Vize serbestiligi ab nin pis kirli ve kanli oyunlarindan biri. Hep politika
  • Avrupa köprülerimizi yollarımızı kıskanıyor :)
  • Fetodan.avrupayla.abd.ortadoguyu.parcalama purojelenden.acilim.18.adayi.yunana.vermekten islene.gelince.avrupali.oldular.gelmeyince.dusman.oldular.otadogu.nezaman.avrupa.birligine.girerse. turkiyede.ozaman.girer
  • süper güçlü bir ülkeyiz ondandır. çekemiyorlar ondan vizeler kalkmıyor
  • Yahu bunlar ülke değilken biz başvurmuştuk,Hale bak!!!!neee gadarr güzel yönetiliyoruz,,,

Ukrayna vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahat edebilmelerine olanak sağlayan düzenleme yürürlüğe girerek, Ukrayna vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahati başladı.

Yeni düzenlemeye göre, biyometrik pasaport sahibi tüm Ukrayna vatandaşları, turistik, iş amaçlı veya aile ziyareti olmak üzere her türlü ziyaretlerinde vizeden muaf tutulacak ve Schengen ülkelerinde 90 gün kalabilecek.

Ukrayna vatandaşlarına AB ülkelerinde çalışma izni vermeyen düzenleme, Schengen'e taraf olmayan İngiltere'yi kapsamıyor.

AB'ye vizesiz seyahat hakkını bütün Ukrayna vatandaşlarının kullanabileceğine işaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bu durumun Ukrayna pasaportunun değerini arttırdığını ifade etti.

Poroşenko, "Bugün her Ukraynalı Bratislava'da fantastik bir kahve içebilir, Varşova'ya ucuz uçak biletiyle gidebilir ya da Viyana Operasını ziyaret edebilir" dedi.

Poroşenko, "Avrupalı ortaklarımız ile anlaşma yaptık ve sözümüzü tutacağımıza inandık. Geriye dönüşü olmayan geri sayımı başlatıyoruz. Bu, Rus imparatorluğuna son elveda olacak. SSCB'ye dönüş kelimelerini sadece Beatles'ın şarkısında duyacağız ve hiç bir zaman Sovyetler Birliğine dönmeyeceğiz. Biz gururlu, özgür ve demokratik bir milletiz, Avrupalı halklar ailesine dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Ukrayna vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahati başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Ztk ~ 7 yıl önce
Bir arkadaş Ukrayna çok zengin vs demiş, AB için zenginlik önemli değil, kültürel olarak yakınlık arıyor, biz kültürel olarak yakın değildik ama yakın gibi yapmaya çalışıyorduk, son 15 senedir ipleri tam kopartıp ortadoğuya girdik.. Resmen adaylık falan sonlandırmak istiyorlar ama mülteci krizi olmasın diye ilişkinin bittiğini söylemiyorlar.. Önce adaylıktan, sonra NATO vs artık ne kadar ortaklık varsa yavaş yavaş bitirilecek. Hava savunma bile Rusyadan alınıyor, Amerika normal tabanca bile satmiyor (son korumaların emir ile saldirmasindan sonra)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukraynanın geleceği ~ 7 yıl önce
Benim tezime göre Ukrayna yakında 3'e bölünecek. Doğusu rusyaya katılacak, batısı AB'ye girecek doğru duydunuz Ukrayna AB ülkesi olacak, Kırım ise Türkiye'ye katılacak. Rusya Türkiye'ye Kırım'ı rüşvet verecek yeni düzeni Avrupa ve Türkiye böylece kabullenecek. Herkes kazanacak Ukrayna kaybedecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thycomaria ~ 7 yıl önce
Şimdi biz ukraynaya kimlik ile gidebiliyoruz ordan aktarma yapıp pasaport ile vizesiz gidebiliriz. Bu durumda bize de vizesiz seyahat imkanı sağlar bu uygulama. Teşekkürler AB.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
aynen çok doğrusun ama sonra AB den deporte olurusn:)
Rus zenci ~ 7 yıl önce
Bug'i bulmussun . Burdan kimlikle ukrayna , ordan vizesiz avrupa , oradanda vizesiz amerika .
Tiger ~ 7 yıl önce
Sacmalama istersen
şengenci ~ 7 yıl önce
ne ıcıyorsun aynısından banada ver:) schengen bolgesı degıl gurcude gecıyor ona bakarsan ama kontrolu var. senın Tr damganı gordugu an şutlar. ayık ol. rezil olma. bakkal hesabı yapma.
zekaaaai ~ 7 yıl önce
vallahi zeka fiskiriyor!
kamil ~ 7 yıl önce
işte bizden bu yüzden vize istiyorlar :)
Taksim ~ 7 yıl önce
Adam oltayı atmış,troller atlamış,yuh bee.
seyyah ~ 7 yıl önce
dünyada eşi benzeri olmayan pasaport türü olan yeşil pasaport kalkmadığı sürece bu ülkenin vatandaşlarının eşitliğinden bahsedilemez. devlet resmen vatandasını ayırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 7 yıl önce
yeşil pasaportun neden var olduğunu anlayamıyorum gerçekten .
seyyah ~ 7 yıl önce
yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz 01 haziran da bize de kalkacaktı ama anlaşma yapılan 72 maddeden 67 tanesini yerine getirip diğer 5 maddeyi yerine getirmediğimiz için vizeler kalkmadı. kamu oyuna verilen izleniminde yanlış olduğu o kadar ortadayken hala ab bize vizeleri kaldırmadı demek çok komik. şöyle düşünün bir anlaşmaya imza atıyorsunuz ve anlaşmanın şartlarının tamamını yerine getirmeden karşı tarafı suçluyorsunuz. bu doğru değil, 72. maddenin tamamını yerine getirseydik ve o zaman ab vizeleri kaldırmasaydı haklı olurduk ama anlaşma maddelerine uymadan karşı tarafı suçlamakta tamamen bize özgü olan şark kurnazlığıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grbc ~ 7 yıl önce
Arkadaslar, Bosuna vize serbestilgi uygulanmiyor. Ukraynada petrol var, ab buna goz dikti. Avrupa birligi somurge politikasini heryere bulastiriyor. Kirim ozerk cumhuriyeti kriz yuzunden Ukrayna Rusyayla kotu olmasi ab" nin isine yariyor. Sosyal medyada Mh17 ucagi rusya yaptigini idia ediyorlar ama ukrayna ucagi vurdu!! Kimse ukraynayi suclamiyor. Ulkenin hali ortada, rusvet, kriminal, yoksuluk, rusyayla catismalar, devleti yikmak icin degisik ayri terror orgutler, facist parti yonetiyo. Vize serbestiligi ab nin pis kirli ve kanli oyunlarindan biri. Hep politika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Avrupa köprülerimizi yollarımızı kıskanıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 7 yıl önce
Fetodan.avrupayla.abd.ortadoguyu.parcalama purojelenden.acilim.18.adayi.yunana.vermekten islene.gelince.avrupali.oldular.gelmeyince.dusman.oldular.otadogu.nezaman.avrupa.birligine.girerse. turkiyede.ozaman.girer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
opereysın ~ 7 yıl önce
alın bu çomarı burdan
Gurbetçi ~ 7 yıl önce
Türkçeden yoksun gurbetçiler yorum yazmasın lütfen. Önce anadilinizi adam gibi öğrenin.
vvv ~ 7 yıl önce
süper güçlü bir ülkeyiz ondandır. çekemiyorlar ondan vizeler kalkmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay ~ 7 yıl önce
Yahu bunlar ülke değilken biz başvurmuştuk,Hale bak!!!!neee gadarr güzel yönetiliyoruz,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000