01 Mart 2022, Salı 17:53:09

Ukrayna: "Rusya'ya ait 20 uçak düşürdük"

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kiev hayaleti" olarak tanımladığı bir pilotun savaşın ilk gününden bu yana 20 Rus uçağını düşürdüğünü öne sürdü.
  • Her iki ülke de aynı askeri ve politik doktirinlerle eğitilmiş durumda. Propaganda için böyle haberler yaymaları normal. Ülkesi işfal edilmeye başlanmış bir ülkenin yöneticilerinin yeni kahramanlara, bunların kahramanlıklarını abartmaya, halkına savaşa devam azim ve iradesini artırmak için başarı hikayelerine ihtiyacı var. Kiev Hayaleti belki 1 kişi değil, belki hiç olmadı, belki de hala yaşıyor. Bu bir propaganda hikayesi. 20 uçak dediği belki de helikopterle birliktedir.
  • Bir yerde okuyorum 6 uçak düşürmüş, diğer yerde okuyorum 10 uçak düşürmüş, öte yerden duyuyorum 20 uçak düşürmüş. Ben de diyorum 30 uçak düşürmüş. Yok mu artıran???
  • Sadece bir balondan ibaretsin russia!!!Onuda zelenski patlatacak
  • Putin gidiyor putout olacak. Bunun gibi despot liderlere umarım ders olur.
  • Boyle bir aciklama yaparken en az iki-uc-bes dusurulen ucagin fotografi gostermek gerekiyor. Bir fotograf bile yoksa hepsi yalan ve propoganda

Rusya'nın işgal operasyonu devam ederken, Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden yeni bir açıklama geldi.

Tüm dünya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonunu takip ederken, savaşın altıncı gününde dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kiev hayaleti" olarak tanımladığı bir pilotun savaşın ilk gününden bu yana 20 Rus uçağını düşürdüğünü öne sürdü. Açıklamada, "Rus uçaklarını düşürdükten sonra ortadan kaybolan "Kyiv'in Hayaleti", savaşın 122. saatinde toplamda 20 Rus savaş uçağı düşürdü. Devamı geliyor!" denildi.

UKRAYNA'YA HAVA GÜCÜ YARDIMI

Büyükelçiği bir başka paylaşımda da, ülkeye yeni savaş uçakları verildiğini belirtti. Bulgaristan, Polonya ve Slovkaya'dan uçak geldiğini belirten Büyükelçilik, şu paylaşımı yaptı:

"Kyiv Hayaletlerinin" sayısı artıyor. Ukrayna ordusu için +70 uçak. Ortaklarımız bize MiG-29 ve Su-25 veriyor:

Bulgaristan (MiG-29) - 16 adet, Bulgaristan (Su-25) - 14 adet, Polonya (Mig-29) - 28 adet, Slovakya (Mig-29) - 12 adet

Ukrayna: "Rusya'ya ait 20 uçak düşürdük"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kpt ~ 2 yıl önce
Her iki ülke de aynı askeri ve politik doktirinlerle eğitilmiş durumda. Propaganda için böyle haberler yaymaları normal. Ülkesi işfal edilmeye başlanmış bir ülkenin yöneticilerinin yeni kahramanlara, bunların kahramanlıklarını abartmaya, halkına savaşa devam azim ve iradesini artırmak için başarı hikayelerine ihtiyacı var. Kiev Hayaleti belki 1 kişi değil, belki hiç olmadı, belki de hala yaşıyor. Bu bir propaganda hikayesi. 20 uçak dediği belki de helikopterle birliktedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Propaganda… ~ 2 yıl önce
Bir yerde okuyorum 6 uçak düşürmüş, diğer yerde okuyorum 10 uçak düşürmüş, öte yerden duyuyorum 20 uçak düşürmüş. Ben de diyorum 30 uçak düşürmüş. Yok mu artıran???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
Sadece bir balondan ibaretsin russia!!!Onuda zelenski patlatacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human ~ 2 yıl önce
Putin gidiyor putout olacak. Bunun gibi despot liderlere umarım ders olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsi yalan ~ 2 yıl önce
Boyle bir aciklama yaparken en az iki-uc-bes dusurulen ucagin fotografi gostermek gerekiyor. Bir fotograf bile yoksa hepsi yalan ve propoganda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000