11 Ocak 2020, Cumartesi 12:41:37

Ukrayna İran'dan 'özür' bekliyor

Son dakika: İran'ın, düşen Ukrayna uçağını 'yanlışlıkla' düşürdüğünü itiraf etmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı, diplomatik kanallar vasıtasıyla resmi özür beklediklerini açıkladı.
  • Bence ucuş ekibine çok para veriyorlar.
  • Itiraf ettiler. Kaşıkçı cinayetindeki suudiler gibi değil.
  • Ekibe yazık olmuş,yoksa uçaktakiler iran lı,canada lı amerikalıymış kim gider iran a hele bu savaş havasında,ukrayna ya geçmiş olsun..
  • Özrü kabahatinden büyük olandan özür beklemek ? Ne deseniz haklısınız demesi lazım karlı tarafın !
  • Ukrayna bile istediklerinin hepsini alır. Bize olsaydı bıçak kemiğe dayanırdı, sabrımızı test etmesinler olurdu, gereken cevap misliyle verilirdi.

İran, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada topraklarında düşen Ukrayna uçağını 'yanlışlıkla' düşürdüklerini açıkladı. İran yetkililerinin 'üzgün' olduğunu bildirdiği açıklamada uçağın düşman unsuru zannedildiği belirtildi ve kabahatin ABD'de olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili olarak yanıt veren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, İran'dan özür beklediklerini dile getirdi.

Tahran yakınlarında düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin İran cephesinden beklenen açıklama geldi. İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının insani hatayla "istenmeden" füze ile düşürüldüğünü açıkladı.

Zarif Twitter üzerinden özür diledi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının "yanlışlıkla" düşürülmesi nedeniyle özür diledi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Havayollarına ait uçağın düşürülmesiyle ilgili ABD'yi suçladı.

Zarif, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Üzüntülü bir gün. Silahlı kuvvetlerin soruşturmasının ilk sonucu: ABD'nin maceracılığından kaynaklı kriz anında yapılan insani hata, faciaya yol açtı. Çok pişmanız. Halkımızdan, kurbanların ailelerinden ve etkilenen tüm milletlerden özür dileriz."

Ukrayna resmi özür bekliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "İran'dan, suçluların cezalandırılmasına yönelik açık soruşturma yürütülmesini, cenazelerin ülkelerine gönderilmesini, tazminat ödenmesini ve diplomatik kanallardan resmi özür dilenmesini bekliyoruz" dedi.

Zelenski ayrıca, olayın soruşturulması için İran'a gönderilen 45 kişilik Ukraynalı uzman ekibinin soruşturmanın adil yürütülmesine katkıda bulunmasına yönelik herhangi bir engelle karşılaşmamasını temenni ettiğini belirtti.

Ukrayna İran'dan 'özür' bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Bence ~ 4 yıl önce
Bence ucuş ekibine çok para veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tedavi ol ~ 4 yıl önce
Bu problemli, hastalıklı düşünce yapısıyla uzun yaşamazsın dostum..
! ~ 4 yıl önce
Zavallı bir mahluksun.
Bence de ~ 4 yıl önce
Bence de sen gozu pilotlarin maasinda olan bir kabin memurusun.
Truth Hurts ~ 4 yıl önce
kabin gözü pilot ücretinde olmaz (maaş değil ; sen memur değilsin daha bu ayrımı bilmiyorsun öğren özel sektörsün) kabine kazandığı fazla fazla yeter sizin kadar olamasa da yine arabaları evi barkı vardır. Siz şu kibirden kurtulun önce daha yeğdir. Parasını basan herkes lisansı alır pilot olur. çoğu 4 yıl okumuş bitirmiş lisans almış insanlar. hukukçusundan mühendisine dek var. 15-16 ay eğitim mi zor gelecek bu insanlara ? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz şaşırıyorum. sanki nasa da astronot olup yörüngede amuda kalkıyorsunuz :D
Iranlilar onurlu insanlar ~ 4 yıl önce
Itiraf ettiler. Kaşıkçı cinayetindeki suudiler gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur lu ? ~ 4 yıl önce
Sendeki Onur anlayışını çok merak ettim ben.. Suçsuz , masum sivilleri füze ile vurmak mı onurlu insan davranışı ? O uçakta senin eşin veya çocuğun olsaydı yine onurlu insanlarmış en azından suçlarını kabul ettiler dermiyin acaba ?
Ne onuru düzenbazlar ~ 4 yıl önce
İranlılar kadar Türkiye’ye kimsenin zararı olmadı. Hep sırtımızdan vurdular Onur ne gezer bunlarda
Ragnarrrr ~ 4 yıl önce
Ekibe yazık olmuş,yoksa uçaktakiler iran lı,canada lı amerikalıymış kim gider iran a hele bu savaş havasında,ukrayna ya geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 4 yıl önce
Öncelikle Amerika ve Kanada’da birçok İran kökenli insan yaşıyor dolayısıyla kazada ölen İran kökenli insan sayısı çok daha fazla. İkincisi de Amerikalı veya Kanadalı olması ölenlerin insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Amerikalı Kanadalı ölürse iyi başkası ölürse kötü gibi hastalıklı bir zihniyeti anlamak güç. Sadece ekibe değil tüm yolculara yazık olmuş.
Özür ? ~ 4 yıl önce
Özrü kabahatinden büyük olandan özür beklemek ? Ne deseniz haklısınız demesi lazım karlı tarafın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Ukrayna bile istediklerinin hepsini alır. Bize olsaydı bıçak kemiğe dayanırdı, sabrımızı test etmesinler olurdu, gereken cevap misliyle verilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminoloji ~ 4 yıl önce
Gerekli tüm cevapları verdiğiniz için teşekkür ederim :)
CcCcC ~ 4 yıl önce
81 Tahran 82 Isfahan 83 Şiraz yazmayı unutmuşsun :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000