20 Eylül 2011, Salı 14:38:05

UKRAYNA HANGİ ŞARTLARDA VİZE VERMEYECEK?

Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna'ya seyahat edecek yolcular için Vize şartlarını yayınladı.
  • aynısını biz de onlara ypamadığımız müddetçe bu böyle devam edip gidecek...
  • Haberi dikkatli okursaniz alanda sadece 1 ukraynali gorevlinin vize bolumunde gorev yapacagi ve gelenlerin form doldurmasi gerektigi yaziyor. Ucak dolusu vize muhafiyetli yolcu geliyor ve 1 gorevli bu isi yapiyor. Amac vize muhafiyetinden vazgecip konsolosluktan vize alarak gitmeyi ozendirmek. NASIL VIZE MUHAFIYETI BU BOYLE?
Ukrayna Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şu ibareler yer aldı;

Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna'ya turizm amacıyla seyahatte bulunacak umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza 10 Eylül 2011 tarihi itibariyle, Kiev Borispil, Odesa ile Simferopol Havaalanları ve Odesa Limanı'nda 30 ABD Doları karşılığında 15 gün ikamet süreli tek giriş vizesi ita edilmeye başlandığını bildirmiştir.

Ukrayna'ya 15 günü aşmamak kaydıyla turistik amaçlı olarak seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın, sınır kapılarında görevli yetkililere, turistik amaçlı seyahat ettiklerini belirterek, seyahat acentası "voucher"ı, otel rezervasyonu belgesi veya seyahatin turistik amaçlı olduğunu gösteren başka bir belge ile dönüş biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ukrayna makamlarınca, akraba, tanıdık ve arkadaş ziyaretleri turistik seyahat kapsamında değil, özel amaçlı olarak değerlendirilmekte ve özel amaçla ya da Ukrayna'ya 15 günü aşacak süreler için seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın Ukrayna'nın ülkemizdeki temsilciliklerinden amacına uygun (transit, kısa süreli ikamet veya uzun süreli ikamet) vize almaları gerekmektedir.

1 Haziran 2011 tarihli Ukrayna Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, aşağıda belirtilen durumlarda Ukrayna makamları sınır kapılarında yabancı ülke vatandaşlarına vize itasından imtina etmektedir:

- Milli güvenliği ya da kamu düzenini sağlamanın gerektiği durumlarda,

- Ukrayna vatandaşlarının ya da Ukrayna'da yaşayan diğer kişilerin sağlığını, haklarını ve yasal çıkarlarını tehdit edebilecek bir durumla karşılaşıldığında,

- Söz konusu şahıs hakkında veritabanında Ukrayna'ya girmesine engel teşkil edecek bir kayda rastlandığında,

- Sahte pasaportla giriş yapılmaya çalışıldığında,

- Kasıtlı şekilde sahte belge ya da doğru olmayan bildirimde bulunulduğunda,

- Ukrayna'yı daha önce ziyaret etmiş yabancı ülke vatandaşının Ukrayna'da önceki kalışı süresince bir suç işlediği tespit edildiğinde,

- Yabancı ülke vatandaşı tarafından Ukrayna'yı ziyaret amacı Ukrayna makamlarına yanlış ifade edildiğinde,

- Yabancı ülke vatandaşının, vizenin geçerlilik süresinin bitiş tarihinden önce, Ukrayna'dan çıkacağını gösteren belgenin bulunmaması halinde.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kiev Borispil Havaalanı Terminal B binasında pasaport kontrolünden önce "Consular Department / Visa" bölümünde vize verileceğini, vatandaşlarımızın vize başvurusu sırasında bir form dolduracağını, vize vermek üzere sadece bir Ukraynalı görevlinin bulunacağı ve bu nedenle belirli bir süre sırada bekleme zorunluluğunun doğabileceğini belirtmiştir.
UKRAYNA HANGİ ŞARTLARDA VİZE VERMEYECEK?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
aynısını biz de onlara ypamadığımız müddetçe bu böyle devam edip gidecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberi dikkatli okursaniz alanda sadece 1 ukraynali gorevlinin vize bolumunde gorev yapacagi ve gelenlerin form doldurmasi gerektigi yaziyor. Ucak dolusu vize muhafiyetli yolcu geliyor ve 1 gorevli bu isi yapiyor. Amac vize muhafiyetinden vazgecip konsolosluktan vize alarak gitmeyi ozendirmek. NASIL VIZE MUHAFIYETI BU BOYLE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000