24 Temmuz 2021, Cumartesi 10:33:46

Uçuşta beyin kanaması 'iş kazası' sayıldı

İş gezisi nedeniyle şehir dışına giden Şener Kesen, uçuş sırasında beyin kanaması geçirdi. Felç geçirdikten sonra konuyu yargıya taşıyan Kesen’in davasında yargıtay ‘İş kazasıdır’ kararı verdi.
  • Turkiye de de arada güzel seyler oluyor
  • SGK ya göre üniforma ile işe giderken kaza geçirirseniz bile iş kazası sayılmıyor. Demek ki neymiş? Mahkeme ile söke söke alabilirsiniz.
  • THY ye sunulur
  • Adalet varmış

İş gezisi nedeniyle şehir dışına giden Şener Kesen, uçuş sırasında beyin kanaması geçirdi. Felç geçirdikten sonra konuyu yargıya taşıyan Kesen’in davasında yargıtay ‘İş kazasıdır’ kararı verdi. Kesen’e SGK tarafından 1 milyon TL ödenmesine karar verildi.

Antalya’da 2008 yılında uçakla iş gezisinden döndüğü sırada beyin kanaması geçiren 48 yaşındaki Şener Kesen, 35 yaşındayken felç kaldı. Yıllarca tedavi gören Kesen, çevresindekilerin tavsiyelerinin ardından 2014 yılında dava açtı. 5 yıl süren dava sonucunda Yargıtay ‘İş kazasıdır’ kararı vererek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) Şener Kesen’e 1 milyon lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye hayatını sürdürmeye devam eden Kesen, yıllardır kendisine bakan eşi için “En büyük şansım o” dedi. Eşi Arzu Kesen ise “Basit bir beyin kanaması, iş kazası değildir deyip kafamızda kurgularsak hiçbir şeye varamıyoruz. Bizim durumumuz gibi şeyler yaşayan insanlara da örnek olsun tabii ki diyoruz” diye konuştu. Ailenin avukatı Ayşe Güney de işle bağlantılı tüm olayların Yargıtay’ca iş kazası olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Uçuşta beyin kanaması 'iş kazası' sayıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Alkis ~ 3 yıl önce
Turkiye de de arada güzel seyler oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uln SGK yatacak yeriniz yok ~ 3 yıl önce
SGK ya göre üniforma ile işe giderken kaza geçirirseniz bile iş kazası sayılmıyor. Demek ki neymiş? Mahkeme ile söke söke alabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serviste ~ 3 yıl önce
Olursa iş kazası, şahsi araçta değil
Human ~ 3 yıl önce
THY ye sunulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti kemalist cengo ~ 3 yıl önce
Adalet varmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000