24 Mart 2011, Perşembe 08:42:08

UÇUŞLARIN MALİYETİ NE KADAR?

Savunma alanında uzman analistler, Libya’daki askeri operasyonun birkaç ay daha sürmesi halinde, Kuzey Afrika ülkesinin hava sahasında oluşturulan uçuşa yasak bölgenin koalisyon güçlerine 1 milyar dolara mal olabileceğini belirtti.
  • Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Masraflari 'demokrasi' goturdukleri Libya'lilardan faiziyle cikarirlar. Adam Libya'linin kara kasi-kara gozu icin 'demokrasi' goturmuyor herhalde...
Pentagon’un Stratejik ve Bütçe Değerlendirmeleri Merkezi analisti Zack Cooper, Kaddafi rejiminin hava savunmasını çökertmek için başlatılan operasyonun kısa dönemdeki maliyetinin 400 ile 800 milyon dolar arası olmasını tahmin ettiklerini belirtti.

Cooper, uçuşa yasak bölgede gerçekleştirilecek devriye uçuşlarının haftalık maliyetinin ise 30 ile 100 milyon dolar arasında olacağını ifade etti. Afganistan savaşı için her ay 9 milyar dolarlık bir maliyetin altına giren ABD ordusu, Libya’daki operasyonun bütçesi hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Salı günü itibariyle, Şafak Yolcuğu Operasyonu’nda ABD ve İngiltere tarafından en az 162 Tomahawk füzesi kullanıldı. Tanesi 1 ile 1.5 milyon dolar olan füzelerin toplam maliyetinin 200 milyon dolara geldiğine değinen Cooper, şu ana kadar yapılan askeri harcamalarının tahminlerine paralel rakamlara ulaştığını söyledi. Devriye uçuşları ise saat başına en az 10 bin dolara mal oluyor.
UÇUŞLARIN MALİYETİ NE KADAR?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Masraflari 'demokrasi' goturdukleri Libya'lilardan faiziyle cikarirlar. Adam Libya'linin kara kasi-kara gozu icin 'demokrasi' goturmuyor herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000