10 Nisan 2015, Cuma 12:05:21

UÇUŞLARIN GECİKME MALİYETİ DAKİKADA 80 EURO...

ACO’nun Genel Müdürü Kerem Altınöz, yağmur yağdığında havalimanlarında oluşan gölleşme nedeniyle yaşanan gecikmelerin maliyetinin dakikada 80 Avro olduğunu söyledi.
  • Adam reklamini yapmak icin iyi bir yontem bulmus. Konu gecikmenin maloueti mi aco nun marifeti mi ? Mesela kuslar icin ne dusunur bu aco ? Yada yedeki veya havadaki hecikmelerin nedenlerine gore siralamasinda yagmur suyu birikintisi kacinci siradadir? Bu konuda referans arayan olursa coda/eurocontrol'den elde edebilir.
  • Pist ısitmalı olmali kar yagislari sirasinda bu sene oldugu gibi yoksa yine kapanir !!
  • .. kimdir bu ACO .. ne iş yapar .. bu bir havalanı - su haberi midir , yoksa proje bazlı reklam mıdır ..
  • Beyefendi doğru söylemiş.3üncü havalimanı yapılan bölgenin kışın fırtınaları meşhurdur.Allah o zaman pilotların yardımcısı olsun.
  • Cevreye bir sey olmaz, bize birsey olmaz kardas. arabanin disina sigara silkeleyen bizlere birsey olmaz, dunyada sahte sekeri vatandasina serbestce yediren sadece 5 ulke var onlardan biriyiz. koca karadenizi Marmara denizini olduren balik neslini bitiren milletiz

ACO’nun Genel Müdürü Kerem Altınöz, yağmur yağdığında havalimanlarında oluşan gölleşme nedeniyle yaşanan gecikmelerin maliyetinin dakikada 80 Avro olduğunu söyledi.

Su yönetiminde dünya lideri olan ACO’nun Genel Müdürü Kerem Altınöz, Türkiye’de suyun etkin toplanamamasından dolayı susuzluk çekildiğini söyledi. Suyun etkin toplanamamasının sadece su kayıplarına yol açmadığını, aynı zamanda su baskınları, gölleşme vs nedeniyle günlük konforu olumsuz etkilediğini belirten Altınöz, “İklim değişikliklerinin getirdiği ani ve yoğun yağışlar, can kaybına kadar varabilen ölçüde toplumumuzu etkiliyor. Aynı zamanda ekonomimizi de vuruyor” dedi.

Havalimanlarında yaşanan gecikmelere değinen Kerem Altınöz, “Atatürk Havalimanı’nı 125 ticari havayolu ve günde 1100 uçak kullanıyor. Her 70 saniyede bir uçak iniş-kalkışı yapılıyor. Günde 125.000 yolcu yoğunluğunu bulunuyor. Avrupa Birliği için yapılan bir araştırma havalimanlarındaki bir dakikalık gecikmenin yaklaşık olarak 80 Avro olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak sadece yerde yaşanan gecikmeler nedeniyle ise 25.500 ton fazla yakıt ve 1.100 ton zararlı gazın çevreye salındığı düşünülüyor” diye konuştu.
Dünyadaki birçok prestijli havalimanı projesinde ACO’nun yer aldığını belirten Altınöz, özellikle İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı projesinde yağış miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğini, oranın İstanbul’da en çok yağış alan bölgelerden biri olduğunu vurguladı.

UÇUŞLARIN GECİKME MALİYETİ DAKİKADA 80 EURO...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adam reklamini yapmak icin iyi bir yontem bulmus. Konu gecikmenin maloueti mi aco nun marifeti mi ? Mesela kuslar icin ne dusunur bu aco ? Yada yedeki veya havadaki hecikmelerin nedenlerine gore siralamasinda yagmur suyu birikintisi kacinci siradadir? Bu konuda referans arayan olursa coda/eurocontrol'den elde edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pist ısitmalı olmali kar yagislari sirasinda bu sene oldugu gibi yoksa yine kapanir !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
.. kimdir bu ACO .. ne iş yapar .. bu bir havalanı - su haberi midir , yoksa proje bazlı reklam mıdır ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle65 ~ 9 yıl önce
Beyefendi doğru söylemiş.3üncü havalimanı yapılan bölgenin kışın fırtınaları meşhurdur.Allah o zaman pilotların yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 9 yıl önce
Cevreye bir sey olmaz, bize birsey olmaz kardas. arabanin disina sigara silkeleyen bizlere birsey olmaz, dunyada sahte sekeri vatandasina serbestce yediren sadece 5 ulke var onlardan biriyiz. koca karadenizi Marmara denizini olduren balik neslini bitiren milletiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000