17 Temmuz 2010, Cumartesi 17:11:19

Uçuşları durduruldu

Tur operatörü 'Gold Trail Holidays' 61 bin müşterisi tatildeyken iflas etti.
  • Londra daki hangi tur operatörü alnının akıyla para kazanmış acaba? Türk aklı, 3-5 sene işlet acentayı , kışın sat bileti oteli, millet tatile gittiğinde battım de. Bu kadar kolay. Hepsinin geçmişi aynı inanın. Hele bir tanesinin A300 leri vardı bir zamanlar, o uçaklar halen istanbul da yatıyor. Ama sahibi battıktan sonra başka bir acenta işletiyor Londra da. Ayıp ayıp, o para helal olmaz size..
  • once Karya tour simdi Gold Trail? eski kafa ile calisan her firma karya ve gold trail gibi batmaya mahkum olacaktir. ne yazikki cok uzucu bir durum fakat teknoloji o kadar ilerliyorki buyuk firmalarin internet ortamindan yaptiklari satislarla bu sekilde ki acente zihniyetli firmalar yarisamaz. thomas cook UK bu gold trial i bu hale getirdi. nesil bir paket almadan once internette onlarca siteye gidip arastiriyor ondan sonra aliyor. tum fi
  • Kebap kültüründen yetişme çakma turizimci işi bu kadar olur
  • good luck kadir for the future you done your time
  • bu sene güzel olacaktı turizm yine bir bomba patladı
İngiltere'de, Türkiye ve Yunanistan'a tatil satışı yapan Türk tur operatörü 'Gold Trail Holidays', 16 bini Güney Ege kıyılarında, 45 bini ise Yunanistan'da olmak üzere 61 bin müşterisi tatillerini sürdürürken iflas etti. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu şirketin tüm uçuşlarını durdurdu.

Haber, firmanın yılda ortalama 100 bin İngiliz'i tatile gönderdiği Muğla'nın ilçeleri Fethiye, Marmaris ve Bodrum'daki turizmcilere adeta 'deprem' yaşattı.

Üç ilçedeki 'Gold Trail'in gönderdiği 16 bin turistin mağdur olmaması amacıyla Muğla Valiliği ve Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) bünyesinde kriz masaları oluşturuldu. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, "Firmanın bölgemize getirdiği turistlerin ülkelerine dönmesini sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları başlattık. Uçuşları ayarlıyoruz. Türk misafirperverliğine yakışmayan bir gelişmeye izin vermeyeceğiz. Şimdiye kadar bir mağduriyet söz konusu değil. Hiçbir konuğumuz da mağdur edilmeyecek, kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Bu arada tatil süresi bitmeden ülkelerine dönmek zorunda kalacaklar ise ileri bir tarihte yapmayı planladığı tatilin parasını peşin ödeyenlerin de mağdur olmayacağı kaydedildi. Alacakların tamamının 'Gold Trail Holidays'in kuruluş teminatından ödeneceği ifade edildi.

TURİSTLER RAHATSIZ OLMADI
Marmaris'te tatil yapan Gold Trail müşterilerinin de sakin olduğu ve tatilin tadını çıkarmaya devam ettikleri gözlendi. Turistler, tatillerini böylesine tatsız bir haberle yarıda kesmenin burukluğunu yaşadıklarını, alacakları konusunda bir kaygı taşımadıklarını dile getirdi.

OTELCİLER ALACAKLARININ PEŞİNDE
Öte yandan "Gold Trail Holidays'in Türkiye temsilcisi ve getirdiği tatilcileri havaalanından otellere transferini sağlayan 'Batumlu Turizm" adlı firmanın Marmaris'teki merkezi ise alacaklı otellerin akınına uğradı. Alacaklarının akibetini öğrenmek isteyen otelcilerle, firma yetkililerinin krizi çözmek için masaya oturduğu öğrenildi.
Uçuşları durduruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Londra daki hangi tur operatörü alnının akıyla para kazanmış acaba? Türk aklı, 3-5 sene işlet acentayı , kışın sat bileti oteli, millet tatile gittiğinde battım de. Bu kadar kolay. Hepsinin geçmişi aynı inanın. Hele bir tanesinin A300 leri vardı bir zamanlar, o uçaklar halen istanbul da yatıyor. Ama sahibi battıktan sonra başka bir acenta işletiyor Londra da. Ayıp ayıp, o para helal olmaz size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
once Karya tour simdi Gold Trail? eski kafa ile calisan her firma karya ve gold trail gibi batmaya mahkum olacaktir. ne yazikki cok uzucu bir durum fakat teknoloji o kadar ilerliyorki buyuk firmalarin internet ortamindan yaptiklari satislarla bu sekilde ki acente zihniyetli firmalar yarisamaz. thomas cook UK bu gold trial i bu hale getirdi. nesil bir paket almadan once internette onlarca siteye gidip arastiriyor ondan sonra aliyor. tum fi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kebap kültüründen yetişme çakma turizimci işi bu kadar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
good luck kadir for the future you done your time

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sene güzel olacaktı turizm yine bir bomba patladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000