02 Eylül 2011, Cuma 15:20:25

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cengiz Topel Havalimanı'nın sivil uçuşlara ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor...
  • bence bu havalimanı ada havalimanına benzemiş
  • Borajet İzmit Trabzon hattında uçağı doldurur!
  • Her askeri meydan sivil olarak havayolu taşımacılığına açılacak diye bir kural yok. Oturmuş Sabiha Gökçen Havalimanı varken neden buradan uçuş yapılsın ki? Hemen altında Bursa Yenişehir de var. Burayı ancak iş jetleri, özel uçaklar ve olursa tur uçuşları kullanabilir. Yolcu kapasitesi yok. "Ayakkabıya ayak uydurulmaz, ayağa ayakkabı uydurulur"
  • bu havaalanı ancak askeri olarak kullanılabilir.sabiha gökçen bu bölgeye yetiyor zaten.ayrıca istanbula da baya bi uzak kalıyor.
  • Pisti yeterli bulmadıkları biraz bahane bence ne hava alanlarına uçak indiriyorlar bu mu kaldı laf edicek ? istanbula yakın diye kimse uçuş koymak istemiyor ama sanırım ilk uçuşlar ATR'lerle anadolu jet borajet codeshareyla olucak.
İzmit'teki Cengiz Topel Havalimanı'nın sivil uçuşlara açılması konusundaki belirsizlik devam ederken, halk uçuşların neden başlamadığı konusunda muhataplardan yanıt bekliyor.

Havalimanındaki fiziki düzenleme ve alt yapı çalışmalarının sona erdiği ve sivil uçuşların başlamasında herhangi bir sakınca olmadığı açıklansa da şirketlerin İzmit'i düşünmemesi halk tarafından üzüntüyle karşılanıyor.

Havayolu şirketlerinin İzmit'e uçuş düzenlemek istemedikleri ve geçerli sebep olarak da pisti yeterli bulmadıklarını açıkladıkları öğrenildi.

Bakan Nihat Ergün'ün 28 Haziran'da uçuşların başlayacağını söylemesine rağmen hiçbir gelişmenin olmaması da bir başka soru işaret olarak akıllarda kaldı.
UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
bence bu havalimanı ada havalimanına benzemiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Borajet İzmit Trabzon hattında uçağı doldurur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her askeri meydan sivil olarak havayolu taşımacılığına açılacak diye bir kural yok. Oturmuş Sabiha Gökçen Havalimanı varken neden buradan uçuş yapılsın ki? Hemen altında Bursa Yenişehir de var. Burayı ancak iş jetleri, özel uçaklar ve olursa tur uçuşları kullanabilir. Yolcu kapasitesi yok. "Ayakkabıya ayak uydurulmaz, ayağa ayakkabı uydurulur"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu havaalanı ancak askeri olarak kullanılabilir.sabiha gökçen bu bölgeye yetiyor zaten.ayrıca istanbula da baya bi uzak kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pisti yeterli bulmadıkları biraz bahane bence ne hava alanlarına uçak indiriyorlar bu mu kaldı laf edicek ? istanbula yakın diye kimse uçuş koymak istemiyor ama sanırım ilk uçuşlar ATR'lerle anadolu jet borajet codeshareyla olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000