18 Ocak 2015, Pazar 09:37:32

UÇUŞLAR KÂBUSA DÖNECEK!

Paris’te Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen kanlı terör saldırısı sonrası havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı.
  • Katiliyorum ucuslar kabusa dönecektir ki zaten kabustu.Gecen günlerde Antalya dishatlar terminalindan cikis yapmak istedim.Hayatimin en kabus güvenlik noktasindan gectim.
  • Ögrenciyiz 2 saat onceden gidiyoruzda para yokki kahve icelim:)
  • zaten kapilarda gumruklerde sevilmiyorduk, simdi iceri girdikten sonra bile polis nezninde supheli olmaya devam edecegiz.. tesekkurler isid ..
  • Niye ucuslar kabusa donsun ki? Yolcu vaktinden biraz daha once gelirse alana guvenlikten gecer ve kahve icmeye bile vakti kalir. Son dakikacilikta israr edenler ucagi kacirir.Tabi ben rotarlar icin dusundum.

Paris’te Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen kanlı terör saldırısı sonrası havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı.

Bu amaçla yeni güvenlik uygulamaları üzerinde arayış sürerken, teröristlerin saldırı metotlarıyla ilgili istihbarat bilgileri de hassas şekilde değerlendirilmeye alındı. Güvenlik birimleri, elde edilen son istihbarat doğrultusunda özellikle ‘sheet explosive’ adı verilen ‘levha-saç patlayıcılar’ konusunda hassasiyet göstermeye başladı.

Avrupa’da artan terör saldırıları sonrası alınacak güvenlik tedbirleri konusunda da önemli gelişmeler yaşandı. AB içişleri bakanları ile ABD Adalet Bakanı, Fransa’da geçen hafta yaşanan terör saldırılarının ardından toplandı. Paris’te birlik mesajının verilmek istendiği yürüyüş öncesinde Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ev sahipliğinde düzenlenen Acil Güvenlik Toplantısı’nda, Avrupa Birliği sınırları içinde ‘tehlike oluşturabilecek’ kişilerin takibi için gerekli adımlar tartışıldı.

Sınır ötesi izleme yapılacak

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, temel özgürlüklere saygı çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınacağını dile getirip, bu doğrultuda sınır ötesi seyahatleri etkilemeden belirli yolcular üzerinde daha iyi bir kontrol uygulanması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Cazeneuve, AB üyesi ülkeler arasında yolcular hakkında bilgilerin paylaşılması için ‘Avrupalı Yolcu İsim Kaydı’ veritabanını oluşturmada acil ilerleme kaydetmeleri gerektiğini ifade etti.

Elle arama uygulaması devam ediyor

Ürdün’deki bir havalimanında geçen yıl gerçekleştirilen denetimlerde, eylem hazırlığında bir terörist yakalanmış ve ilk kez görülen bir bomba düzeneği ele geçirilmişti. İlk defa rastlanan bomba düzeneğinin ‘ateşleme sistemi’ hakkında araştırmalar devam ederken, benzer düzeneklerin ele geçirilmesi amacıyla havalimanlarındaki güvenlik seviyesi yükseltilmişti. Bu yüzden Türkiye’deki havalimanlarındaki pasaport kontrolü arkasında bulunan son güvenlik noktasında yolcuların dedektör yerine ‘elle aranması’ uygulaması başlatılmıştı.

Yolcuların havalimanlarında elle aranması uygulaması devam ederken, güvenlik birimleri bu kez de ‘sheet explosive’ adı verilen ‘levha-saç patlayıcılar’ konusunda alarma geçirildi. Denetimlerde, esnek ve oldukça yüksek tahrip etkisine sahip patlayıcılar konusunda daha hassas kontroller yapılması istenirken, başta kargo terminalleri olmak üzere yolcu üzerinde ve bagajlarla ilgili kontrollerin artırılması konusunda uyarı yapıldı.

Mustafa Gün / Zaman

UÇUŞLAR KÂBUSA DÖNECEK!

Yorumlar

urfali ~ 9 yıl önce
Katiliyorum ucuslar kabusa dönecektir ki zaten kabustu.Gecen günlerde Antalya dishatlar terminalindan cikis yapmak istedim.Hayatimin en kabus güvenlik noktasindan gectim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ögrenciyiz 2 saat onceden gidiyoruzda para yokki kahve icelim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
zaten kapilarda gumruklerde sevilmiyorduk, simdi iceri girdikten sonra bile polis nezninde supheli olmaya devam edecegiz.. tesekkurler isid ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Row ~ 9 yıl önce
Niye ucuslar kabusa donsun ki? Yolcu vaktinden biraz daha once gelirse alana guvenlikten gecer ve kahve icmeye bile vakti kalir. Son dakikacilikta israr edenler ucagi kacirir.Tabi ben rotarlar icin dusundum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000