04 Haziran 2014, Çarşamba 16:22:50

"UÇUŞLAR İPTAL EDİLİRSE ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMEZ"

Uşak-İstanbul tarifeli seferlerinin doluluk oranını yakalayamadığını belirten Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Uçuşlar iptal edilirse siyasiler olarak elimizden bir şey gelmez. Uşaklı uçağına sahip çıkmıyor” dedi.
  • Yurt dışından da ucuslar yapılabilir. Geçici gümrük kapısı statüsü var. Ayrıca yurt dışından gelen uçakla pistin bir alakası yok. Yeter ki uygun bir uçak tipi ile birlikte gelinebilsin.
  • yahu akıl var mantık var.. Turkiye de hala bolgesel ucak kullanılmadan bolgesel havacılık yapılmaya calısılıyor. Bu, 100 haneli bir koye çift katlı otobus kaldırmaya benziyor, uygulamalar çok komik. Bu işler bolgesel jetlerle yapılır, hem zarar olmaz hem de hizmet gitmiş olur.. ABD'de bu tur yakın ve dusuk yolcu kapasiteli yerleşim yerlerine CRJ 200, CRJ 700 gibi ucaklarla yolcu taşınır.. Hem oraya hizmet gitmiş olur, hem de maliyet sorunu ortadan kalkar.. bunu niye anlamaz bizim insanlar?
  • Bu işlerden pek anlamam ama yukarıda günlük 30 & 35 yolcu denmiş . SHGM ilgilense biraz bu işlerle örneğin bora jet veya var ise başka pervaneli uçaklar uçsa daha iyi olmaz mi. İyi günler
  • 131.65 Çelebi ops frekansı diye hatırlıyorum ama emin olamadım.
  • Gerekli reklami yapsinlar borajette reklam isine el atsin biraz fiyatlarla birlikte. Thy icin konusan arkadas belli ki bilmiyor buraya thynin ucmadigini :)
  • He dhmi müdürü hemen doldurur şimdi çok komik ya başka adam yok mu görüşecek
  • Bi ara burda Uşaklılar niye sefer düzenlenmiyor diye bas bas bağırıyorlardı,Şimdi uçağı dolduramıyorsunuz.Bi de çok potansiyel var mış gibi.Üç ilin ortak kullanacağı Zafer havaalanı yapıldı,ona da günde 1 uçak iniyor.
  • almanyaya uçamaz çünkü gumruk yok ve pisti kısa.
  • Almanyadan uçusalar keşke. ..... full çeker. Biz Uşaklilar hep İzmir'e (2, 5 saat) veya Antalya'ya (4-5 saat) uçmak zorunda kalıyoruz.
  • Genel mudurlukteki cakma ispiyoncu gazeteci salman kasikara usak muduru olsun.yolcu problemi cozulur.

Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Devlet Hava Meydanları Uşak Havalimanı Müdürü Uğur Yalvaç'ı, ziyaret ederek Uşak - İstanbul arası yapılan uçuşlarla ve doluluk oranları ile bilgi alışverişinde bulundu.

Siyasiler olarak Uşak-İstanbul arası uçuşların yapılmasını sağlamak için ciddi çaba harcadıklarını dile getiren İsmail Güneş, “Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimi ile Uşak Havalimanı geçen 10 Ocak'ta yeniden faaliyete geçirildi. Haftada üç gün İstanbul-Uşak karşılıklı seferlerine başlayan sefer sayısı haftada 6’ya çıkarıldı. Fakat geldiğimiz noktada doluluk oranı yüzde 50 seviyelerine gerilemiş durumda. Günde en fazla 30-35 arası yolcu seyahat etmekte. Bu yolcu sayısı yüzde 50 bile etmiyor. Uşak halkına, sivil toplum örgütlerine, ticaret odası, organize sanayi bölgelerine rica ediyoruz. Siyasiler olarak biz uçak seferler başlatmak için yoğun çaba sarf ettik. Ancak uçaklara binen yolcu, doluluk oranı ve destek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Uçuşu olan firma yolcu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşandığında uçuşları iptal edebilir. Bunu asla istemiyoruz. Uşak Havalimanı eski günlerine geri dönsün istemiyoruz. Uşaklı vatandaşlarımızın havalimanını kullanmalarını ve uçaklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

"UÇUŞLAR İPTAL EDİLİRSE ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMEZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

usq ~ 10 yıl önce
Yurt dışından da ucuslar yapılabilir. Geçici gümrük kapısı statüsü var. Ayrıca yurt dışından gelen uçakla pistin bir alakası yok. Yeter ki uygun bir uçak tipi ile birlikte gelinebilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boyle olmaz ~ 10 yıl önce
yahu akıl var mantık var.. Turkiye de hala bolgesel ucak kullanılmadan bolgesel havacılık yapılmaya calısılıyor. Bu, 100 haneli bir koye çift katlı otobus kaldırmaya benziyor, uygulamalar çok komik. Bu işler bolgesel jetlerle yapılır, hem zarar olmaz hem de hizmet gitmiş olur.. ABD'de bu tur yakın ve dusuk yolcu kapasiteli yerleşim yerlerine CRJ 200, CRJ 700 gibi ucaklarla yolcu taşınır.. Hem oraya hizmet gitmiş olur, hem de maliyet sorunu ortadan kalkar.. bunu niye anlamaz bizim insanlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmiyorum ~ 10 yıl önce
Bu işlerden pek anlamam ama yukarıda günlük 30 & 35 yolcu denmiş . SHGM ilgilense biraz bu işlerle örneğin bora jet veya var ise başka pervaneli uçaklar uçsa daha iyi olmaz mi. İyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
131.65 Çelebi ops frekansı diye hatırlıyorum ama emin olamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gerekli reklami yapsinlar borajette reklam isine el atsin biraz fiyatlarla birlikte. Thy icin konusan arkadas belli ki bilmiyor buraya thynin ucmadigini :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
He dhmi müdürü hemen doldurur şimdi çok komik ya başka adam yok mu görüşecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Bi ara burda Uşaklılar niye sefer düzenlenmiyor diye bas bas bağırıyorlardı,Şimdi uçağı dolduramıyorsunuz.Bi de çok potansiyel var mış gibi.Üç ilin ortak kullanacağı Zafer havaalanı yapıldı,ona da günde 1 uçak iniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
almanyaya uçamaz çünkü gumruk yok ve pisti kısa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanya ~ 10 yıl önce
2500x45 m.neresi kısa?
Mert ~ 10 yıl önce
Almanyadan uçusalar keşke. ..... full çeker. Biz Uşaklilar hep İzmir'e (2, 5 saat) veya Antalya'ya (4-5 saat) uçmak zorunda kalıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress-Lufthansa ~ 10 yıl önce
izmir'den haftanın her günü almanyanın 7-8 kentine direkt uçuş var (hatta münihe günde 3 kez). 2.5 saat cok değil istanbulda şehir içi o kadar sürüyo bazen
usak nasil kurtulur ~ 10 yıl önce
Genel mudurlukteki cakma ispiyoncu gazeteci salman kasikara usak muduru olsun.yolcu problemi cozulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000