17 Mayıs 2020, Pazar 11:27:20

Uçuşlar başlıyor... Peki, hangi tedbirler uygulanacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs'tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceği bildirildi. Peki, uçuşlar sırasında hangi tedbirler uygulanacak?
  • Yerinde bir karar olmuş yat yat nereye kadar ülkemiz zor durumda
  • Bunlarda mesafeymis bos koltukmus karantinaymis ne hadar dikkat ediliyor.
  • Ruh yorumcuya sana özele aslında sen bir ruh hastanesine yatirmaka gerekiyor ya bakırköy veya elazığı rur hastanesin acilen ama acilen yatışmak gerekiyor ev adressin bilen varmı yazsın ambulansı gondereyim
  • Türkiyedeki insanları tedavi ettinizde, sıra dışarıyamı geldi.
  • Bu hastalar, ülkemize gelmeden kendi havalimanlarında güvenilir türden Covid19 testlerinden geçecek midir? Yola çıkmadan maksimum 1-2 gün önce test olmamış birini direkt uçağa bindirmek ve ülkemize getirmek risk olmaz mı? Uçaktan inen bir yolcu, Allah korusun pozitif çıksa bu sefer tüm uçağı mı karantinaya alacaksınız? Hem gönderen ülkende test yapılmalı ve uçağa öyle alınmalı, hem de bizde bir adet doğrulama yapılmalı. Testler biliniyor ki %100 güvenilir değil. Şakası yok bunun lütfen dikkat!
  • YORUMLARINIZA BAKIYORUM İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE HER BU TARZ HABERLERE KADROLU RUH HASTALARI OLARAK FİKRİNİZİ BELİRTİYORLAR AMA AKIL YOK SİZİN GİBİ DÜŞÜNSELER İTALYADA EN AĞIR ZARARI GÖREN ÜLKE DAHİ 4 MAYISTA SINIRLARINI AÇIYOR BOŞ KONUŞUP BELEŞ MAAŞ PEŞİNE KOŞACAĞINIZA BİRAZ HABER OKUYUN YORUMLAMAYIN
  • Hayal dünyasında yaşıyorlar bu yapacak bir devlet uçak şirketi varmı imkansız ya bir bunu bir evde denisin 1 gun yapabilecek mi evinde açıklamaları okuya bir biner mi ucaklar bu sağlık turizim değil ölüm kamplardır insan aklıyla oynamayın
  • Yaralı ışıdçı cihadçıda getircezmi? Sağlık turizmi kapsamında.
  • para kazansin diye koca ucaklar zararina ucup parasini milletim vericek
  • hasta icin ucak mi kaldirilcak yandaslar para kazansin diye

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs'tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceği bildirildi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin imzalı "Kovid-19 Pandemisi Süresince Uluslararası Sağlık Turizmi Kapsamında Ülkemize Gelecek Hasta ve Hasta Yakınları Hakkındaki Tedbirler"i içeren resmi yazı, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile Türkiye genelinde tüm valiliklere gönderildi.

Resmi yazıda, Kovid-19 ile mücadele süresince uluslararası sağlık turizmi kapsamında Türkiye'den sağlık hizmeti almak isteyen hastaların kabul şartları, ülkeye girişleri, hastaneye yatış, tedavi, taburculuk ve izolasyon kuralları ile hasta ve refakatçilere yönelik alınacak tedbirlerin belirlendiği ifade edildi.

Buna göre, uluslararası sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs 2020'den itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelecek hastalar kabul edilecek.

Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında hasta alınacak..

Kabul edilecek hastalar, USHAŞ'ın hasta takip sistemine kaydedilecek ve ön onay sonrasında ilgili birimlere izin yazıları yazılacak. Ön onay için istenen bilgi ve belgeler USHAŞ tarafından yayımlanacak.

Bir hasta ile birlikte en fazla iki refakatçinin ülkeye girişine izin verilecek. Hasta ve refakatçileri seyahat, ülkeye giriş, transfer ve izolasyonu gibi konularda belirlenen kurallara uyacak.

Hasta ve refakatçileri, hava yolu ile İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, kara yolu ile Kapıkule Hudut Kapısı ve Sarp Hudut Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapabilecek.

"HASTA VE REFAKATÇİLERİNE KOVİD-19 PCR TESTİ YAPILACAK"

Hasta ve refakatçilerine ücret karşılığında havaalanları ve hudut kapılarında Kovid-19 PCR testi yapılacak veya PCR testi için numune alınacak.

Hasta ve refakatçilerinin hastane yatış işlemleri, tedavi protokolü ve taburculuk işlemleri, "Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kovid-19 (Sars-Cov-2 Enfeksiyonu) Rehberi"nde yer alan ve belirlenen kurallara riayet edilerek gerçekleştirilecek.

Hasta ve refakatçilerinin kabul edileceği hastaneler, Bakanlıkça düzenlenmiş Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip olacak. Bünyesinde Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve Manyetik Rezonans (MR) bulunacak. Ruhsatında ve faaliyet izin belgesinde, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji branşları yer alacak. Üçüncü basamak erişkin yoğun bakım ünitesi olacak.

Hastanenin müstakil bir katı veya koridor ve diğer alanlarından başka hasta veya refakatçisinin temas etmeyeceği şekilde müstakil bir servisi yurt dışından gelecek uluslararası sağlık turizmi hastaları için ayrılacak..

ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ HASTALARI VE REFAKATÇİLERİYLE İLGİLİ ALINACAK TEDBİRLER

Seyahat öncesinde hasta ve refakatçileri, geldiği ülkede yapılabiliyor ise seyahat etmeden önceki son 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış Kovid-19 PCR testi sonuç belgesi alacak.

Seyahat sırasında yapılması gerekenler kapsamında hava yolu ulaşımını kullananlar için alınacak tedbirler şöyle:

"- Uçağa biniş sırasında Kovid-19 klinik bulguları (öksürük, ateş gibi) olan hasta ve yakınları uçağa alınmayacak.

- Uçağa biniş anından itibaren tüm yolcuların uçuş boyunca tıbbi maske takması sağlanacak, nemlendikçe değiştirilmesi konusunda yolcular bilgilendirilecek. 3 saatte bir maske yenilenecek. Yeni maske takılırken eller el antiseptiği ile temizlenecek.

- Uçakta yolcuların üçlü oturma düzeninde orta koltuklar boş bırakılacak şekilde arka arkaya, ikili oturma düzeninde ise yanları boş bırakılarak arka koltuktaki yolcu ile çapraz şekilde oturtulmaları sağlanacak.

- Uçağın arka iki sırasındaki koltuklar sağlık nedeniyle tıbbi maske takamayan veya seyahat sırasında belirti gösteren yolcular için kullanılmak üzere boş bırakılacak.

- Sağlık nedeniyle tıbbi maske takamayan yolcular en arka koltuklara birbirleri arasında en az bir metre mesafe olacak şekilde oturtulacak.

- Kabin görevlileri tıbbi maske takacak. Maskeler nemlendikçe veya her 3 saatte bir yenilenecek. Yeni maske takılırken eller el antiseptiği ile temizlenecek.

- 4 saatten kısa süreli uçuşlarda yiyecek ve içecek servisi yapılmaması tercih edilecek.

- 4 saatten uzun süreli uçuşlarda ise bir metreden yakın mesafede oturan yolcuların aynı anda maskelerini çıkarmalarını önleyecek şekilde yiyecek ve içecek servisi yapılacak.

- Uçak içinde her bir yolcu için içerisinde en az 3 tıbbi maske ve el antiseptiği bulunan sağlık kiti verilecek. Uçak tuvaletlerinde de el antiseptiği bulundurulacak.

- Uçuş boyunca kabin görevlileri tarafından yolcularda hastalık belirtisi olup olmadığı gözlenerek hastalık belirtisi olan bir yolcu saptanması durumunda, pilot tarafından vakanın durumu hakkında derhal kuleyle irtibata geçilecek ve kule tarafından olay hava limanı sağlık denetleme merkezine-havalimanı operasyon merkezine bildirilecek.

- Tüm yolcular, yolcu iletişim bilgi kartı dolduracak. Her yolcunun iki ön, iki arka ve iki yan koltuk yolcu bilgisi alınacak. Sağlık denetleme merkezi vakayı uçakta değerlendirerek İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Komuta ve Kontrol Merkezine bilgi verecek. Ulusal ve Uluslararası Sivil Havacılık otoritelerinin ve kuruluşlarının önerdiği bulaşıcı hastalıklara yönelik prosedürler uygulanacak."

Uçuşlar başlıyor... Peki, hangi tedbirler uygulanacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Geç bile kalındı ~ 4 yıl önce
Yerinde bir karar olmuş yat yat nereye kadar ülkemiz zor durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozel ucak ~ 4 yıl önce
Bunlarda mesafeymis bos koltukmus karantinaymis ne hadar dikkat ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 4 yıl önce
Ruh yorumcuya sana özele aslında sen bir ruh hastanesine yatirmaka gerekiyor ya bakırköy veya elazığı rur hastanesin acilen ama acilen yatışmak gerekiyor ev adressin bilen varmı yazsın ambulansı gondereyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALINMA ~ 4 yıl önce
ALINMA KARDEŞİM OKU BANA KIZACAĞINA İNSANLAR MAĞDUR BEN MÜŞTERİYİM HERKES BİR ÜMİT ARIYOR TÜM AVRUPA AÇILMADAN BAHSEDİYOR ÜÇ KURUŞ BEDAVA MAAŞ ALACAĞIM DİYE BURADA YORUM YAPILIYOR İNSAN BİRAZ MESLEĞİNE SAYGISI OLUR AVM DE ÇALIŞABİLİYORSA BİR İNSAN UÇAĞADA BİNEBİLİR TESTİNİ YAPARSIN YOLLARSIN İNİNCE BİRDAHA YAPARSIN KONU BİTER GERİSİ KADER
Meyns ~ 4 yıl önce
Türkiyedeki insanları tedavi ettinizde, sıra dışarıyamı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACİL SORUYORUM ~ 4 yıl önce
Bu hastalar, ülkemize gelmeden kendi havalimanlarında güvenilir türden Covid19 testlerinden geçecek midir? Yola çıkmadan maksimum 1-2 gün önce test olmamış birini direkt uçağa bindirmek ve ülkemize getirmek risk olmaz mı? Uçaktan inen bir yolcu, Allah korusun pozitif çıksa bu sefer tüm uçağı mı karantinaya alacaksınız? Hem gönderen ülkende test yapılmalı ve uçağa öyle alınmalı, hem de bizde bir adet doğrulama yapılmalı. Testler biliniyor ki %100 güvenilir değil. Şakası yok bunun lütfen dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pakistanlı ~ 4 yıl önce
sanmam burada olurlar test yığılmalar kapasite sorunları ipini koparanın rahat rahat girip çıktığı bir yer burası adam hataydan koşarak giriyor savaş var diip kim nasıl kontrol ediyor bunları zor işler
RUH HASTALARINA ~ 4 yıl önce
YORUMLARINIZA BAKIYORUM İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE HER BU TARZ HABERLERE KADROLU RUH HASTALARI OLARAK FİKRİNİZİ BELİRTİYORLAR AMA AKIL YOK SİZİN GİBİ DÜŞÜNSELER İTALYADA EN AĞIR ZARARI GÖREN ÜLKE DAHİ 4 MAYISTA SINIRLARINI AÇIYOR BOŞ KONUŞUP BELEŞ MAAŞ PEŞİNE KOŞACAĞINIZA BİRAZ HABER OKUYUN YORUMLAMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kısa kes ~ 4 yıl önce
Biz senin finans derdinde olduğunu görebiliyoruz. 2. Ve 3. dalganın dünyada uzmanlarca konuşulduğu bir ortamda, insanların detaycı ve titiz olması normaldir. Hikaye yapma, risk var!!
Mavi ~ 4 yıl önce
Aşıyı buldunuz galiba Bu kadar kolay bu kararları veriyorsunuz İnsanların hayatını bu kadar hiçe saymak deger vermemek
Kısa kes e ~ 4 yıl önce
Malum şu an iş yok, gelecekte de olacağı belirsiz, gönüllü olarak işten çıkar mısın?
Can ~ 4 yıl önce
Hayal dünyasında yaşıyorlar bu yapacak bir devlet uçak şirketi varmı imkansız ya bir bunu bir evde denisin 1 gun yapabilecek mi evinde açıklamaları okuya bir biner mi ucaklar bu sağlık turizim değil ölüm kamplardır insan aklıyla oynamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 4 yıl önce
Yaralı ışıdçı cihadçıda getircezmi? Sağlık turizmi kapsamında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç ~ 4 yıl önce
Zaten o yüzden yapıldığı belli. Libya irak afganistan suriye gibi cihadçı grupları tedavi edip tekrar cepheye yollayacak yada gazi edip maaş ve vatandaşlık verecekler. Niyet hep aynı
Kkkke ~ 4 yıl önce
Ne iciyonuz la siz?
çakıroğlu ~ 4 yıl önce
Evet amaç o zaten kim hesap soracak ki ? soru sorabilecek kaç delikanlı var ? Silivri is still cold babe
yandaslar ~ 4 yıl önce
para kazansin diye koca ucaklar zararina ucup parasini milletim vericek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir tane ~ 4 yıl önce
hasta icin ucak mi kaldirilcak yandaslar para kazansin diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000