27 Şubat 2018, Salı 13:15:22

Uçuş yasağı tek bir şartla kalkar!

Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının ancak Erbil'in söz konusu havalimanlarının güvenliğini Bağdat'a teslim etmesi durumunda mümkün olacağını belirtti.
  • Aırport haberı bu sonderece önemli haberi gundeme getırdıgı ıcın kutluyoruz bu gun de bahsetmış gercekten hem ERBIL hv Alanı calısanlar hemde ERBIL TURKIYE Tıcaret yapanlarHemde Turızm sezonunun baslaması icin son derece onemlı bir durum .galiba işler youluna gırecek gıbı .hayırlısı .
  • ERBIL E UCUSLARIN COK YAKINDA KALKACAGINI UMUT EDIYORUZ THY ISTANBUL TURIZM VE CARGO ICIN COK ONEMLIDIR. IKI TARAFICIN DE COK ACIL COZUME KAVUSUR INSAALLAH SAYGILAR

Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının ancak Erbil'in söz konusu havalimanlarının güvenliğini Bağdat'a teslim etmesi durumunda mümkün olacağını belirtti.

Irak Hükümet Sözcüsü Saad el-Hadisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(IKBY'deki) Havalimanlarından yurt dışı uçuşlarının askıya alınması durumunun kalkması için IKBY'nin anayasa maddelerine uyması ve merkezi yönetimin egemenlik yetkisinin söz konusu havalimanlarında uygulanmasına izin vermesi gerekiyor." dedi.

Uçuş yasağı konusunun çözümünün ayrıca Bağdat ile Erbil arasında havalimanları yönetimi konusunda da tam mutabakatın sağlanmasına bağlı olduğunu söyleyen Hadisi, "Diğer taraf (Erbil) çözüme katkı sunduğu takdirde uçuşlar normale dönecek." ifadelerini kullandı.

Tek sorun havalimanlarının güvenliğinin Bağdat'a teslim edilmemesi

Konuyla ilgili Bağdat ile Erbil arasında kurulan ortak komite çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildiğini aktaran Hadisi, IKBY havalimanlarındaki gümrük meselesiyle pasaportlara giriş-çıkış damgasının vurulması ve yabancılar için oturum izni konularının merkezi yönetimin denetimine geçtiği bilgisini verdi.

IKBY havalimanları konusunda anlaşmazlık yaşanan tek noktanın buradaki güvenlik mekanizmasının Bağdat'a teslim edilmemesi olduğunun altını çizen Hadisi, şunları kaydetti:

"Bu iki havalimanındaki (Erbil ve Süleymaniye) güvenlik mekanizmasının merkezi yönetim tarafından yönetilmesini istiyoruz. Çünkü bu iki önemli havalimanı, Irak sınırları içerisinde bulunuyor. Sınır yönetimi de merkezi yönetimin yetkisi dâhilindedir. Havalimanları konusundaki güvenlik meselesi çözülünce oradaki uçuşlar (yurt dışı) da normal seyrine dönecek."

Irak merkezi yönetiminin "IKBY'deki havalimanlarına uyguladığı yurt dışı uçuş yasağının 3 ay daha uzatıldığı" bildirilmişti.

Bağdat hükümeti, IKBY'nin 25 Eylül 2017'de gayrimeşru referanduma gitmesi nedeniyle, 29 Eylül'de Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarına yurt dışı uçuş yasağı getirmişti.

Uçuş yasağı tek bir şartla kalkar!

Yorumlar

Taner ~ 6 yıl önce
Aırport haberı bu sonderece önemli haberi gundeme getırdıgı ıcın kutluyoruz bu gun de bahsetmış gercekten hem ERBIL hv Alanı calısanlar hemde ERBIL TURKIYE Tıcaret yapanlarHemde Turızm sezonunun baslaması icin son derece onemlı bir durum .galiba işler youluna gırecek gıbı .hayırlısı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 6 yıl önce
ERBIL E UCUSLARIN COK YAKINDA KALKACAGINI UMUT EDIYORUZ THY ISTANBUL TURIZM VE CARGO ICIN COK ONEMLIDIR. IKI TARAFICIN DE COK ACIL COZUME KAVUSUR INSAALLAH SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000