18 Nisan 2011, Pazartesi 08:40:08

UÇUŞ SAATLERİYLE Mİ OYNADILAR?

Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş'ın, 2'nci Ana Jet Üssü Komutanı olduğu dönemde fazladan uçuş tazminatı almak için kayıtlarla oynadığı öne sürüldü.
  • İŞTE HEPİMİZ ARAP ÜLKELERİNDEKİ İSYANLARA ŞAHİT OLUYORUZ. NEDEN BU İNSANLAR İSYAN ETTİLER DİYE HİÇ SORDUNUZ MU? YOLSUZLUKLAR, TORPİLLER, TELEFON DİNLEMELERİ, İSTHBARAT, POLİS VE ASKER KORKUSU, FİŞLEMELER, MESLEK YASAKLARI, SİYASİ YASAKLAR, OLMAYAN ÖZGÜRLÜKLER, SEÇİM SAHTEKARLIKLARI, RÜŞVETLER VE DAHA SAYMAKLA BİTİREMİYECEĞİMİZ KADAR BOZUK DEVLET YAPISI. BU SÖYLEDİKLERİMİZ BİZDE DE MEVCUT DEĞİ Mİ? NASIL DÜZELTİRİZ BİLMİYORUM ANCAK BİZDE DE İSYAN ÇIKARSA ÇOK CAN KAYBI OLUR...
  • KUYRUK ACISI... BAŞKA tarifi yok...
  • evet asker kökenli pilotların uçuş saatleri mutlaka araştırılmalı.ancak uçuş saati isterse 5000 saat olsun sivile geçtiklerinde tipte en az 3000saat uçmadan kaptanlık verilmemeli.a320 veya 737-800 e intibak o kadar kolay değil.shgm bunu mutlaka değerlindirmeli.
  • Devir bu devir, kayitlarin sahteleri hazirlanmistir bile tarikat tarafindan, bunlardan ögrenecek cok namertlik var agalar, sahte evrak, cd, sifreli sinavlar. Denizler fenerler, bosuna yirtinmayin, gecmis olsun soyulmaya devam. . .
  • O zaman 80 saatle THY ye alınıp 1-2 sorti akademi uçağıyla uçurulup 250 saate tamamlananları da inceleyin bakalım kimler var???
  • bu uzun yıllardır uygulanan bir sistem..az uç fazla yaz..kesilikle araştırılması gerekir ve bu sayede kaptan olan asker kökeni pilotlarında dosyaları incelenmelidir....olmaz olmaz demeyin
  • Bilmeyenler için söyleyim: Uçakların uçuşu iniştakımı yerden kesilince başlar yere değidiğinde biter. Personelin uçuşu ise motor çalışınca başlar motor susturulunca biter.
  • Kayıp trilyonları, deniz feneri vurgunlarını, evrakta sahteciliğin hesabını verin de ondan sonra 3 ün 5 in arkasına düşersiniz...
  • ne olduğu belli en azından, vatan millet diye saklandığınız duvarlar bir bir yıkılıyo. hiiiç ağlamayın!
  • Paşayı şeriat kanunları gereği asalım, soruşturmaya, mahkemeye falan gerek yok..Takunyacı zihniyetler sizi...

Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş'ın, 2'nci Ana Jet Üssü Komutanı olduğu dönemde fazladan uçuş tazminatı almak için kayıtlarla oynadığı öne sürüldü.

Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş'ın, İzmir Çiğli'de 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı yaptığı dönemde uçuş parası alabilmek için kayıtları değiştirdiği ortaya çıktı. Tümgeneral Kurubaş'ın, emrindeki 69-15571 no'lu UH-1H tipi helikopterle 25 Eylül 2009'da iki defa 15'er dakikalık uçuş yaptığı ancak fazla tazminat alabilmek için uçuş süresini 3 saat olarak gösterdiği belirlendi. Kurubaş'ın farklı tarihlerde defalarca yaptığı yanlış beyanlar Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Bakım Bilgi Sistemi ve Muharebe Yönetimi programlarındaki kayıtlar ile gözler önüne serildi.

Aylık 3 bin lira

Kurubaş, 21 Ağustos 2009'da farklı bir helikopterle 45 dakika uçtu. Ancak bu uçuş kayıtlara 1 saat 30 dakika olarak girildi. 7 Ağustos 2009'daki 50 dakikalık uçuş Kurubaş tarafından 1 saat 10 dakika, 25 dakikalık diğer uçuş ise yine 1 saat 10 dakika olarak yazıldı.

İşte Kurubaş'ın uçuş skandalından bazıları:

30 Temmuz 2009'da 120 dakikalık 3 uçuşu 3 saat 50 dakika olarak kaydetti. 10 Temmuz 2009'da 30 dakikalık uçuşu 1 saat 30 dakika olarak yazdı. Bir generalin aylık 3 bin lira civarında uçuş tazminatı aldığı, Kurubaş'ın hak ettiğinden fazla uçuş tazminatı alarak devleti zarara uğrattığı iddia edildi.

Emrinde uçak da vardı

2'nci Ana Jet Üs Komutanı olduğu dönemde UH-1H helikopter dışında Tümgeneral Kurubaş'ın emrinde SF-260, T-37 ve T-38 uçakları da bulunuyordu. Kurubaş'ın bu uçaklarda uçuş saatinin ne kadarını fazladan yazdığı, ne kadar haksız kazanç elde ettiği ve devletin ne kadar zarara uğratıldığının bilinmediği ifade edildi.

İki farklı kayıt sistemi bulunuyor

Hava Kuvvetleri'nde uçuşlar iki şekilde kayıt altına alınıyor. Bunlardan ilki, uçağın her türlü bakımının yapıldığı Bakım Komutanlığı Bakım Bilgi Sistemi kayıtları. Buna göre sisteme girilen iniş ve kalkış saatleri sonucunda uçuş süresi belirli bir saate ulaştığında uçak bakıma alınıp kontrolden geçiriliyor. Burada uçuş saatlerinin az yazılması uçakların bakıma geç girmelerine ve uçuş emniyetsizliğine yol açarken uçuş saatlerinin olduğundan çok yazılması uçağın erken bakıma girmesine ve maliyetlerin artmasına neden oluyor.

İkinci yöntemde ise pilotların eğitim seviyelerinin takibi açısından uçuş saatleri Muharebe Yönetimi programında kayıt altına alınıyor. Pilotların uçuş tecrübeleri buradaki veriler üzerinden takip ediliyor, alacakları yıllık tazminatlar buna göre hesaplanıyor. Bu kayıtların girişi ve kontrolünü pilotlar kendileri yapıyor.

İncirlik'te de aynı skandal

İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Selvi'nin de "uçamaz" raporuna rağmen, "uçuş tazminatı" almak için kanun ve yönergelere aykırı uçuş yaptığı iddia edilmişti. Komutanlık nüfuzunu kullanan Tuğgeneral Selvi, uçuş muayenesini geçemediği halde geçtiğini beyan etmiş, belgeleri sorulamadığı için uçuşlarını sürdürmüş ve uçuş tazminatı almıştı. Selvi'nin sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bilgi vermesinin dışında Hava Bilgi Sistemi'ne girilerek sahte belge düzenlendiği de ortaya çıkmıştı. 101. Filo'nun komutan imzasına çıkartılan 18 Ağustos 2010 tarihli uçuş programında Selvi için daha sonradan oynama yapıldığı anlaşılmıştı. Aynı tarihli fakat saatleriyle oynanmış belgeye Selvi'nin de adı yazılarak uçmuş gibi gösterildiği belirlenmişti. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Selvi istifa etmişti.

İrfan DUMLU
BUGÜN

UÇUŞ SAATLERİYLE Mİ OYNADILAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
İŞTE HEPİMİZ ARAP ÜLKELERİNDEKİ İSYANLARA ŞAHİT OLUYORUZ. NEDEN BU İNSANLAR İSYAN ETTİLER DİYE HİÇ SORDUNUZ MU? YOLSUZLUKLAR, TORPİLLER, TELEFON DİNLEMELERİ, İSTHBARAT, POLİS VE ASKER KORKUSU, FİŞLEMELER, MESLEK YASAKLARI, SİYASİ YASAKLAR, OLMAYAN ÖZGÜRLÜKLER, SEÇİM SAHTEKARLIKLARI, RÜŞVETLER VE DAHA SAYMAKLA BİTİREMİYECEĞİMİZ KADAR BOZUK DEVLET YAPISI. BU SÖYLEDİKLERİMİZ BİZDE DE MEVCUT DEĞİ Mİ? NASIL DÜZELTİRİZ BİLMİYORUM ANCAK BİZDE DE İSYAN ÇIKARSA ÇOK CAN KAYBI OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KUYRUK ACISI... BAŞKA tarifi yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet asker kökenli pilotların uçuş saatleri mutlaka araştırılmalı.ancak uçuş saati isterse 5000 saat olsun sivile geçtiklerinde tipte en az 3000saat uçmadan kaptanlık verilmemeli.a320 veya 737-800 e intibak o kadar kolay değil.shgm bunu mutlaka değerlindirmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Devir bu devir, kayitlarin sahteleri hazirlanmistir bile tarikat tarafindan, bunlardan ögrenecek cok namertlik var agalar, sahte evrak, cd, sifreli sinavlar. Denizler fenerler, bosuna yirtinmayin, gecmis olsun soyulmaya devam. . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O zaman 80 saatle THY ye alınıp 1-2 sorti akademi uçağıyla uçurulup 250 saate tamamlananları da inceleyin bakalım kimler var???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uzun yıllardır uygulanan bir sistem..az uç fazla yaz..kesilikle araştırılması gerekir ve bu sayede kaptan olan asker kökeni pilotlarında dosyaları incelenmelidir....olmaz olmaz demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilmeyenler için söyleyim: Uçakların uçuşu iniştakımı yerden kesilince başlar yere değidiğinde biter. Personelin uçuşu ise motor çalışınca başlar motor susturulunca biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kayıp trilyonları, deniz feneri vurgunlarını, evrakta sahteciliğin hesabını verin de ondan sonra 3 ün 5 in arkasına düşersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne olduğu belli en azından, vatan millet diye saklandığınız duvarlar bir bir yıkılıyo. hiiiç ağlamayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paşayı şeriat kanunları gereği asalım, soruşturmaya, mahkemeye falan gerek yok..Takunyacı zihniyetler sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000