13 Mayıs 2018, Pazar 09:07:11

Uçuş saatleri 70'li yıllara göre daha uzun

Teknolojik gelişmeler, havayolu taşımacılığında büyük değişimleri beraberinde getirdi. Ancak buna rağmen uçuşlar 1970'li yıllara göre daha uzun sürüyor.
  • Demek ki sırtını teknolojiye dayaya dayaya pilotlar tembelleşiyor ve beceriksizleşiyor, bi de o kadar para alıyorlar,yazık.

Teknolojik gelişmeler, havayolu taşımacılığında büyük değişimleri beraberinde getirdi. Ancak buna rağmen uçuşlar 1970'li yıllara göre daha uzun sürüyor.

Bu bilgi, teknoloji ve bilim haberleri yapan,  Business Insider isimli internet sitesinde yer aldı. Habere göre  ABD'de New York ile Houston arası uçuşlar, 1973'te 2 saat 37 dakika sürüyordu. Şimdi ise bir kentten diğerine 3 saat 50 dakikada varılıyor.

İnternet sitesinde Avrupa'dan da örnekler var. Örneğin, Londra'dan Edinburgh'a da 90'ların ortasina göre uçuşlar 10 dakika; Madrid'den Barcelona'ya ise 20 dakika daha uzun.. Bu uzamanın temel nedenlerinden biri petrol fiyatları olarak gösteriliyor..

Dahası, internet sitesinin verdiği bilgiye göre uçuş şirketleri pilotlardan daha yavaş uçmalarını istiyor. Bunun nedeni ise yavaş uçuşlar gerçekleştirerek daha az yakıt yani daha az para harcamak.

Business Insider'a göre uçuş sürelerindeki uzamanın başka faktörleri de var. Bunlar hava trafiğindeki yoğunluk ve hava şartlari olarak gösteriliyor.

Özellikle de Avrupa hava sahasının çok yoğun olduğu belirtilen haberde; İngiltere'deki Heatrow ve Gatwick havaalanlarında uçakların inişinin kuyruk nedeniyle uzun sürdüğü belirtiliyor.

Uçuş saatleri 70'li yıllara göre daha uzun

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Pilotlar ~ 6 yıl önce
Demek ki sırtını teknolojiye dayaya dayaya pilotlar tembelleşiyor ve beceriksizleşiyor, bi de o kadar para alıyorlar,yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CA ~ 6 yıl önce
Şimdi yazıdan bir alıntı yapacağım: “...Bu uzamanın temel nedenlerinden biri petrol fiyatları olarak gösteriliyor.. Dahası, internet sitesinin verdiği bilgiye göre uçuş şirketleri pilotlardan daha yavaş uçmalarını istiyor. Bunun nedeni ise yavaş uçuşlar gerçekleştirerek daha az yakıt yani daha az para harcamak. “ Okuduğunu anlamaktan yoksunsun daha gidip pilotlara laf ediyorsun, sen kimsin?
Misafir ~ 6 yıl önce
Güzel espri
Hakan ~ 6 yıl önce
Kesin lise mezunu, ab pasaportu için yabancı kaptanlara kapak atmaya çalışan bir hostessindir.
Adam ~ 6 yıl önce
Adam hakli,pilotlar çok dandik insanlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000