23 Nisan 2008, Çarşamba 15:10:44

Uçuş, o uçuş!

Brezilya'da balonla en uzun süre havada kalma rekorunu kırmak için 600 balonla havalandıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan rahibi arama çalışmaları sürüyor.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre arama kurtarma ekipleri, dün akşam saatlerinde Rahip Adelir Antonio di Carli'nin kullandığı balonların parçalarına, kendisiyle en son irtibat kurulan Santa Catarina sahili açıklarında rastlandığı belirtildi.

Liman kenti Paranagua'dan ısı yalıtımlı termal giyisi, paraşüt ve kaskıyla havalanan Antonio de Carli'yle iletişim 9 saat sonra kesilmişti.

Arkadaşları, rahibin önce 6 bin metre yüksekliğe çıktığını daha sonra önceden belirlendiği gibi 2 bin 500 metreye indiğini ve belirlenen rotada ilerlerken iletişimin kesildiğini söyledi.

Yanında GPS, uydu telefonu bulunan ve deneyimli bir paraşütçü olan Carli, havada 19 saatten fazla kalarak dünya rekoru kırmayı hedefliyordu.

Rahibin, ters bir hava akımına kapılmış olabileceği düşünülüyor.

Yetkililer, yanında 5 gün yetecek su ve yiyecek bulunan rahibin, kötü bir durumla karşılaşmaması halinde büyük olasılıkla hayatta olduğunu öngörüyor.

Uçuş, o uçuş!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000