22 Nisan 2009, Çarşamba 23:30:43

"Uçuş kuralları üzücü ve acı tecrübelerle yazıldı"

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda harbe hazırlığa geçiş eğitimi gören 14 pilot teğmen, düzenlenlenen törenle sertifikalarını aldı.
  • ş.akay huylu huyundan vazgeçmezmiş...cilaa parlata devam hala degilmi?
  • masal kısmını güzel yazmışsınız?teknolojiyi nasıl takip ettiginiz belli...egitim diyorunuz oda berbat..tem,birem hepsi hikaye...ahbab çavuş ilişkisine devam...günahtır ya bu milletin verdigi vergilere...siz daha neredesiniz beyim...aziz nesini nede çabuk unuttunuz?yıllar herhalde insanların gerçekleri görmesini engelliyor....ne zaman bu at gözlükleri çıkacak acaba çok merak ediyorum...sanırım bir 50 yıl daha var degilmi?
  • Bunların hepsi takkiye..Hava Kuvvetlerinde dikkatli olup ölmeyeceksin..yoksa Komuta kademesi şunu demiş bunu demiş hepsi hikaye... Bir düşünün 60 yaşına gelen pilot sivil havacılıkta artık sona gelir..ama HvKv leri Komutanları F_16 da uçar...varmı böyle birşey yaa....ayıptır günahtır yaktığınız yakıta eskittiğiniz F_16 ya... orası uçuş kulübümü??? Bu milleti uyutmayın.. Komuta kademesi akademiye gider aktif uçmaz..ama sorun bakalım kurmay olmayan kaç devre arkadaşı şehit olmuştur komutanın..çünkü kurmay olmayanlar uçarken o karargahtadır.. sonra da ahkam keser..vicdan meselesi..
  • Komutan Balanlı'nın,"Uçuş kurallarının üzücü ve acı tecrübelerle yazıldığı"saptamasına katılıyorum.Biz havacılar üzücü ve acı tecrübeler sonucu uçucularımızı ve uçan silahımızı yitirmemek için devamlı eğitim,devamlı ders ve teknolojiyi günü gününe takip ederiz.Hataya yer olmayan bir çalışma disiplini gözetmek zorundayız.Uçurduğumuz her uçağın ufukta görev sonu geri dönüşlerini görmek en büyük mutluluktu.Ş.Akay

Törende konuşan 1’inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, genç pilotları kurallara uymaları konusunda uyararak, “Uçuculuk mesleğinin kendine özgü kuralları olduğunu, bu kuralların yıllar boyu kazanılan üzücü ve acı tecrübeler ile yazıldığını, bu nedenle uçuşun her anında bunlara kesinlikle uymanız gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 6 ay süren ‘F 5 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi’ gören 2006/B devre eğitim pilotları, bugün sertifikalarına kavuştu. 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene 1’inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak ve mezun olan öğrencilerin aileleri ile askeri erkan katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan törende 3’üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketi çakıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan dereceye giren Hava Pilot Teğmen Fatih Buyruk, “Türk Hava Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi gelecekte de güçlü, güvenilir, etkili bir güç unsuru olacaktır. Bizler de bu gücün yurt semasındaki tartışılmaz önem ve sorumluluğunun bilincindeyiz. Bu yüksek bilinç ve sarsılmaz özgüvenle büyük önder Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla ilerlerken, imkan ve kabiliyetlerimizi sonuna kadar kullanacağımıza olan inancımız tamdır. Her karış toprağı kanla sulanmış aziz vatanın bağımsızlığına, birlik ve bütünlüğüne karşı yönelecek her türlü tehdide engel olacak ve bu yolda canımızı feda etmekten kaçınmayacağız” dedi.

UÇUŞ KURALLARI ÜZÜCÜ VE ACI TECRÜBELERLE YAZILDI

1’inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, genç pilotlara, uçuş kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Korgeneral Balanlı, “Uçuculuk mesleğinin kendine özgü kuralları olduğunu, bu kuralların yıllar boyu kazanılan üzücü ve acı tecrübeler ile yazıldığını, bu nedenle uçuşun her anında bunlara kesinlikle uymanız gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Hava Kuvvetlerinin ülke savunmasında sonuç belirleyici unsur olduğunu da belirten Korgeneral Balanlı, şunları söyledi: “Artık dünyada havacılık en yüksek teknolojiyi kullanan, hatta teknolojik gelişmelere öncülük eden en önemli alandır. Askeri havacılık da bu teknolojik gelişmeleri kullanarak etki alanını çok genişletmiş ve harekatın sonucunu belirleyici bir özellik kazanmıştır. Modern ve etkili silahlı kuvvetlere sahip olmanın ilk koşulu etkili bir hava kuvvetlerine sahip olmayı gerektirmektedir. Türk Hava Kuvvetleri de 100 yıla yaklaşan tecrübesi, sahip olduğu silah sistemleri ve hepsinden önemli olan yetişmiş personeli ile bu gerekliliği karşılarken, ülkesinin gururu olmaya da devam etmektedir.”

Korgeneral Bilgin Balanlı, konuşmasının ardından genç pilotlara sertifikalarını verdi. Mezuniyet Töreni, savaş uçaklarının önünde çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

"Uçuş kuralları üzücü ve acı tecrübelerle yazıldı"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ş.akay huylu huyundan vazgeçmezmiş...cilaa parlata devam hala degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
masal kısmını güzel yazmışsınız?teknolojiyi nasıl takip ettiginiz belli...egitim diyorunuz oda berbat..tem,birem hepsi hikaye...ahbab çavuş ilişkisine devam...günahtır ya bu milletin verdigi vergilere...siz daha neredesiniz beyim...aziz nesini nede çabuk unuttunuz?yıllar herhalde insanların gerçekleri görmesini engelliyor....ne zaman bu at gözlükleri çıkacak acaba çok merak ediyorum...sanırım bir 50 yıl daha var degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunların hepsi takkiye..Hava Kuvvetlerinde dikkatli olup ölmeyeceksin..yoksa Komuta kademesi şunu demiş bunu demiş hepsi hikaye... Bir düşünün 60 yaşına gelen pilot sivil havacılıkta artık sona gelir..ama HvKv leri Komutanları F_16 da uçar...varmı böyle birşey yaa....ayıptır günahtır yaktığınız yakıta eskittiğiniz F_16 ya... orası uçuş kulübümü??? Bu milleti uyutmayın.. Komuta kademesi akademiye gider aktif uçmaz..ama sorun bakalım kurmay olmayan kaç devre arkadaşı şehit olmuştur komutanın..çünkü kurmay olmayanlar uçarken o karargahtadır.. sonra da ahkam keser..vicdan meselesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Komutan Balanlı'nın,"Uçuş kurallarının üzücü ve acı tecrübelerle yazıldığı"saptamasına katılıyorum.Biz havacılar üzücü ve acı tecrübeler sonucu uçucularımızı ve uçan silahımızı yitirmemek için devamlı eğitim,devamlı ders ve teknolojiyi günü gününe takip ederiz.Hataya yer olmayan bir çalışma disiplini gözetmek zorundayız.Uçurduğumuz her uçağın ufukta görev sonu geri dönüşlerini görmek en büyük mutluluktu.Ş.Akay

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000