16 Temmuz 2013, Salı 12:24:23

"UÇUŞ İZNİ VERMEDİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

İspanyol hükümeti, İspanya dahil bazı Avrupa ülkelerinin hava sahasında uçuş izni vermemesi üzerine çıkan diplomatik krizi sona erdirmek için Bolivya'dan resmen özür diledi.
  • Aranan bir kişimi bu eski CIA çalışanı ?

İspanyol hükümeti, eski CIA çalışanı Edward Snowden'ı taşıdığı iddiasıyla uçağı Viyana'da 13 saate yakın süre durdurulan, İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa gibi ülkeler tarafından hava sahalarında uçuş izni verilmediği iddia edilen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'ten özür diledi.

İspanya'nın La Paz Büyükelçisi Angel Vazquez, Bolivya Dışişleri Bakanlığı'na giderek, İspanyol hükümetinin özür notasını iletti.

İspanyol haber ajansları Europapress ve EFE'nin Bolivya basınına dayanarak verdikleri haberlerde, İspanyol Büyükelçi Vazquez'in Bolivya Dışişleri Bakanlığı'na girişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bolivya yönetiminin arzu ettiği gibi bir notayı sunmak üzere Dışişleri Bakanlığı'na geldim. 2 Temmuz tarihinde yaşanan olayın tüm ayrıntılarını anlatan bir nota. Başkan Morales'in yaşadığı rahatsızlık verici olaydan dolayı en samimi üzüntülerimizi dile getirdik. İspanya, bu olaydan büyük üzüntü duymuştur" dediği belirtildi.

İspanyol hükümeti bu zamana kadar yaptığı açıklamalarda, Bolivya Devlet Başkanı Morales'in uçağının, Snowden'i taşıdığı yönünde bir bilgi gelmesinden dolayı durdurulduğunu ve İspanya'nın asla hava sahasını Morales'in uçağına kapatmadığını sadece Snowden'ın uçakta olmadığına ilişkin yazılı bir garanti istendiğini ifade etmişti. 

"UÇUŞ İZNİ VERMEDİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

Yorumlar

snowden ? ~ 11 yıl önce
Aranan bir kişimi bu eski CIA çalışanı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000