11 Ağustos 2022, Perşembe 12:11:34

"Uçuş iptalleri rezervasyonları olumsuz etkiledi"

Üçüncü çeyrek bilançosunu açıklayan TUI, mayıs ve haziran aylarında yaşanan uçuş iptallerinin rezervasyonlarda önemli düşüşlere neden olduğunu açıkladı.

Üçüncü çeyrek bilançosunu açıklayan TUI, mayıs ve haziran aylarında yaşanan uçuş iptallerinin rezervasyonlarda önemli düşüşlere neden olduğunu açıkladı.

Fritz Joussen'ın istifa etmesinin ardından 30 Eylül'de grubun CEO koltuğuna oturacak olan Sebastian Ebel, şirketin üçüncü çeyrek bilançosu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Havalimanlarında yaşanan kaos nedeniyle mayıs ve haziran aylarında 200 uçuşu iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Sebastian Ebel, iptal edilen uçuşların büyük çoğunluğunun Manchester Havalimanı'ndan olduğunu ifade etti.

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; 2019'un yüzde 20 üzerinde giden rezervasyonların iptallerin yaşandığı dönemde yüzde 85'e düştüğünü kaydeden Ebel, "Şimdi ise 2019 ile aynı seviyedeyiz. Pazarın geneli ise 2019'un yüzde 90'ında.Özellikle İngiltere tarafında büyük zorluklar yaşadık. Bazı yerlerde alt yapı çöktü. Bu TUI'de değil havalimanlarından kaynaklanan bir durum." diye konuştu.

İkinci büyük aksamanın Amsterdam Havalimanında yaşandığını ve buradaki sorunların devam ettiğini bildiren Sebastian Ebel, "Ancak İngiltere'deki personel sıkıntısı daha şiddetliydi. Temmuz ayında kesintiler azaldı ama yine de devam etti. Son birkaç gündür sistem normale döndü ama durum hala çok kırılgan." ifadelerini kullandı.

Sorunun hava yolu şirketlerinden değil, havalimanı işletmelerinden kaynaklandığını yineleyen Ebel, "Şu anda 2019'un yüzde 100'ü seviyesinde devam ediyoruz. İptaller tüm programımızın yüzde 1'ine denk geliyor. Yolcularımızın yüzde 96'sı zamanında tatiline çıkabildi. Bu oran, 3 saate kadarki uçuş gecikmelerini de kapsıyor." dedi.

Üçüncü çeyrekte 331 milyon euro kayıp yaşayan TUI'nin yıl genelindeki kaybı ise 1 milyar 80 milyon euro olarak açıklandı. TUI, yaşanan uçuş iptallerinden ve buna bağlı olarak rezervasyonların düşmesinden havalimanlarını sorumlu tutuyor.

"Uçuş iptalleri rezervasyonları olumsuz etkiledi"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000