14 Ağustos 2017, Pazartesi 14:53:37

Uçuş güvenliğini tehdit ediyorlar!

İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havalimanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısının yüzde 50 arttığını ortaya çıkardı.
  • Thy de beleş olduğundan sarhosumuz eksik olmaz. Aman şişşttt, yolcu memnuniyeti
  • Uçakağa alkollü binmeği yasaklasınlar. Bak pilot alkollü binebiliyor mu, yolcuda binmesin kardeşim....
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu tür sarhoş ve kural dışı davranan yolculardan bıktık. Bu konu hakkında hiç ilgilenilmiyor. Uçakta neler yapıyorlar neler. Kabin memurları havada can hıraş uğraşsın dursun. Allah yar ve yardımcısı olsun tüm kabin memurlarının. Çekmediğimiz çile yok o uçağın içinde. Yapılabilecek çok şey varken oturup masal gibi dinlemesi, hikaye gibi okuması daha tatlı geliyordur
  • Ya musteri memnuniyeti icin iki tokat yeseler dunyami yiklir
  • Bıktık bu pis sarhoşlardan... bedava bulunca köküne kadar içen igrenç yolcu Profili... Yasak getiremiyorsa paralı yapsın... Bak o zaman içiyorlarmı...ceplerinde akrep var..:) yemegi bile alırken ücretli mi?soruyorsa içkiye para vermeyeceği kesin...güvenli uçuş için sart....
  • Havacılık otoritleri bu alkol olayına kökten çözüm bulsa hiç fena olmaz. Uçuş emniyetini aksatan bi durum.
  • İçki kötülüklerin anasıdır.
  • uçakta içtikten sonra etrafa ve insanlara fiziksel zarar veren malların isimleri ifşa edilmeli ve hiçbir havayolu şirketinde uçamamalılar.Bu mallar her içtiklerinde aynı öküzlüğü yapabileceklerinden dolayı ciddi önlem alınmalıdır.sadece ağzına içenler içmeli, kulağından ve başla uzuvlarından içip etrafa bulaşanlar aynı zamanda hapis cezası ve para cezasına çarptırılmalıdır.

BBC'de yayımlanan Panaroma adlı televizyon programı, İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havalimanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısının yüzde 50 arttığını ortaya çıkardı. Yapılan bir araştırmaya göre, her beş kabin çalışanından biri alkollü yolcular tarafından fiziksel istismara maruz kaldığını söylüyor.

Panaroma'nın elde ettiği verilere göre, İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havalimanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısı 387 oldu. Aynı sayı Şubat 2015-Şubat 2016 döneminde ise 255'ti.

İngiltere'de sivil havacılık yasalarına göre uçağa sarhoşken girmek ve uçakta sarhoş olmak suç sayılıyor ve bu suçları işleyenlere iki yıla kadar hapis cezası verilebiliyor,

Uçaklarda, izin verilen saatler dışında alkol satışı, lisans yönetmeliğince sınırlanıyor. Bu sınırlama, ülkedeki uluslararası havalimanlarında yapılan alkollü içecek satışını ise kapsamıyor.

Barlar erken ve geç saatlerdeki uçuşlarda yolculara hizmet vermek için açık kalabiliyor.

'Alkol satışı konusunda daha sert kurallar konulsun'

İngiltere İçişleri Bakanlığı, havalimanlarında alkol satışı konusunda daha sert kurallar konulması görüşünde. Parlamentonun üst kanadı olan Lordlar Kamarası da raporunda aynı şeyi önerdi.

British Airways, yolcuların uçakta havalimanındaki gümrüksüz mağazalardan aldığı alkol ürünlerini tüketmesinin ceza gerektiren bir suç olarak kabul edilmesi için hükümetten ilgili yasada değişiklik yapmasını istiyor.

Öte yandan İngiltere'de 4 bin uçak kabin personelinin katıldığı bir ankete göre, çalışanların yarısından fazlası İngiltere'deki havalimanlarında ve uçuşlarda sarhoş yolcular tarafından taciz edildi.

Ankete katılan her beş kabin personelinden biri, alkollü yolcular tarafından fiziksel istismara maruz kaldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 14 yıl çalıştığı kabin ekibi müdürlüğünden ayrılan Ally Murphy, "İnsanlar bizi gökyüzünde sadece barmen olarak görüyorlar. Göğüslerime ve bacaklarıma dokunuyorlardı" dedi.

Uçuş güvenliğini aksatan olaylarda yüzde 600 artış

Geçen yıl İngiltere'deki havalimanlarını yaklaşık 270 milyon yolcu kullandı. Yolcular her yıl İngiltere'deki havalimanlarında her yıl alkollü içkilere yaklaşık 300 milyon sterlin harcıyor. Bu rakam, toplam perakende satışlarının yaklaşık beşte biri.

Sivil Havacılık yetkililerine göre, 2012-2016 yılları arasında İngiltere'deki yolcuların uçuş sırasında "düzeni bozduğu" ve güvenliği aksattığı olaylar yüzde 600 arttı.

Bu olaylara neden yolcuların büyük bölümünün alkollü oldukları tespit edildi.

Uçuş güvenliğini tehdit ediyorlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Oflu ~ 7 yıl önce
Thy de beleş olduğundan sarhosumuz eksik olmaz. Aman şişşttt, yolcu memnuniyeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YASAK ~ 7 yıl önce
Uçakağa alkollü binmeği yasaklasınlar. Bak pilot alkollü binebiliyor mu, yolcuda binmesin kardeşim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlgilenilmesi gereken ciddi bir konu ~ 7 yıl önce
Bu tür sarhoş ve kural dışı davranan yolculardan bıktık. Bu konu hakkında hiç ilgilenilmiyor. Uçakta neler yapıyorlar neler. Kabin memurları havada can hıraş uğraşsın dursun. Allah yar ve yardımcısı olsun tüm kabin memurlarının. Çekmediğimiz çile yok o uçağın içinde. Yapılabilecek çok şey varken oturup masal gibi dinlemesi, hikaye gibi okuması daha tatlı geliyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neolur ~ 7 yıl önce
Ya musteri memnuniyeti icin iki tokat yeseler dunyami yiklir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YASAKLANSIN ~ 7 yıl önce
Bıktık bu pis sarhoşlardan... bedava bulunca köküne kadar içen igrenç yolcu Profili... Yasak getiremiyorsa paralı yapsın... Bak o zaman içiyorlarmı...ceplerinde akrep var..:) yemegi bile alırken ücretli mi?soruyorsa içkiye para vermeyeceği kesin...güvenli uçuş için sart....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flyer ~ 7 yıl önce
Havacılık otoritleri bu alkol olayına kökten çözüm bulsa hiç fena olmaz. Uçuş emniyetini aksatan bi durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık Yeter! ~ 7 yıl önce
İçki kötülüklerin anasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 7 yıl önce
Çok haklısınız. 15 Temmuzun failleri de alkollüydü...
ceza ~ 7 yıl önce
uçakta içtikten sonra etrafa ve insanlara fiziksel zarar veren malların isimleri ifşa edilmeli ve hiçbir havayolu şirketinde uçamamalılar.Bu mallar her içtiklerinde aynı öküzlüğü yapabileceklerinden dolayı ciddi önlem alınmalıdır.sadece ağzına içenler içmeli, kulağından ve başla uzuvlarından içip etrafa bulaşanlar aynı zamanda hapis cezası ve para cezasına çarptırılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000