05 Eylül 2021, Pazar 15:13:38

Uçuş Görev Süreleriyle İlgili Önemli Gelişme

Türk Hava Yolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla Uçuş Görev Sürelerinin (UGS) uzatılmasına yönelik muafiyetin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.
  • bir tane istifa yok, iş yavaşlatma yok, grev yok, fazla masraf çıkarma yok, en ufak tepki yok ama varsa yoksa anonim mızmızlanma. begenmeyen gider. egitim borcu olan cadetler bugünler için sokaktan yoldan toplanıp pilot yapıldı. tıpış tıpış ucacaksınız. en tecrubelimiz new york'da pist yerine taksiden kalkış yapıyor, bizi işe kim alır? alsalar da ingilizcemiz alındığımızı anlamaya yetecek mi o da mechul.
  • Önce 'tahliye uçuşları' diye başlar, sonra ekip planlama tüm uçuşlara uygular, sonra içeriğindeki kriterler unutulur ve yakın gelecekte rutin hale getirilerek FTL iyice delinmiş olur. Veee kabin kokpit ekipleri ağlaşmaya başlar, karşı çıkanlar atılır. Bunları hep yaşadık. nerede bunlara dur diyecek sendika....
  • Bide altına emniyetli uçuşlar yazıyorlar dalga geçer gibi
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma sürelerine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi ise 7,5 saati geçemeyecek. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresinin 9 saati geçemeyeceğinin belirtildiği değişikliğe göre bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilecek. Başka söze gerek yok. Biz pilotların kamyon şöförleri kadar değeri kalmamış bu ülkede.
  • Aklıma HABOM projesi geldi.EASA veFII olmasaydı vay halimize.Yine onlar devreye girerse bu iş düzelir.
  • (Shgm Telefon):ringg.. ring Shgm:Efendim ? TK: ya usta bizim bi mevzu vardı şu ekipleri yatırıp orada burada harcırah vermek istemiyorum. Şu covidi bahane edip altına 3-5 bişi yazıp tahliye adı altında normal sefer yapıcam ama muafiyet lazım. Bi ayarlasana be sana zahmet. Shgm:tamamdır abi ne demek. Var mı başka isteğin arzun? Tk: he bide aylık 8 gün boş izinleri varya 7 sini bu ucusların önüne arkasına kitlicem onada bir ayar çek. Shgm: tamamdır abi sabaha hazır olur. Tk. Canımsın. Allaha emanet ol görüşürüz. Shgm: görüşürüz abi emniyetli uçuşlar.
  • Arkadaşın birisi workshop yapacakmış tüm kabin ekiplerine. Sen ilk önce paramızı ver haaaanım.... Hangi yüzle karşımıza çıkacaksın????
  • Yıllar önce yabancı bir kaptan söylemişti Türkiye'de havacılık yaptığınızı sakın düşünmeyin diye. Ne kadar haklıymış. Tek temennim ekiplere bunu reva görenlerden misliyle çıkması.
  • Dini bütün alnı secdeye değen insanlar bunlar. asla hem yarı maaş verip hemde eskisinden ağır şartlarla uçurmaz. Asla inanmam.
  • lufthansa british airways klm airfrance basvuru yapin sartlari daha adil ve insani

Türk Hava Yolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla Uçuş Görev Sürelerinin (UGS) uzatılmasına yönelik muafiyetin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

SHGM tarafından belirlenen koşulların yerine getirilmesi kaydıyla uçuş görev süreleri 24 saate kadar uzatılabilecek.

İşte THY tarafından kokpit ve kabin ekiplerine yapılan duyuru:

"Değerli Kaptanlarımız ve Değerli Kabin Ekiplerimiz,

Devam eden Covid-19 pandemi süreci nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden tüm tahliye uçuşları için günlük azami uçuş görev sürelerinin (UGS) uzatılmasına yönelik alınan muafiyet 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştı,

İlgili muafiyet kapsamında; tüm tahliye uçuşları için günlük azami uçuş görev süresi (UGS) aşağıdaki koşullar yerine getirilmek kaydıyla 24 saate kadar uzatılabilecektir.

Buna göre;

  • Uçuşun, ilave tam ekip (2 Kaptan ve 2 F/0) ve asgari 10 kabin ekibi üyesi oluşumu ile icra edilmesi,
  • Uçuş ve kabin ekibi üyelerinin uçuş sırasında dinlenmelerini Sınıf 1 dinlenme olanağında almaları,
  • Kabin ekibi üyelerinin uçuşun seyir safhasında dönüşümlü olarak (5'er kabin ekibi üyesi, 2 grup halinde) dinlendirilmeleri,
  • Uçuş ve kabin ekibi üyelerine uçuş öncesi ana üste 3 yerel gece ve uçuş sonrası ana üste 4 yerel gece dinlenme verilmesi,
  • Ekip üyelerine bahse konu muafiyet kapsamında aynı ay içerisinde en fazla 2 uçuş planlanması,
  • Uçuş öncesi ekip üyelerine farkındalık brifingi verilmesi,


Muafiyet kapsamında yapılacak uygulamalar ile ilgili uçuş ekiplerine bilgilendirme yapılması şartlarının sağlanması ile tüm tahliye seferlerin günlük azami uçuş görev süreleri (UGS) 24 saate kadar uzatılabilecektir.

Emniyetli uçuşlar dileriz."

Uçuş Görev Süreleriyle İlgili Önemli Gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (135)

sadece şikayet 37x ~ 3 yıl önce
bir tane istifa yok, iş yavaşlatma yok, grev yok, fazla masraf çıkarma yok, en ufak tepki yok ama varsa yoksa anonim mızmızlanma. begenmeyen gider. egitim borcu olan cadetler bugünler için sokaktan yoldan toplanıp pilot yapıldı. tıpış tıpış ucacaksınız. en tecrubelimiz new york'da pist yerine taksiden kalkış yapıyor, bizi işe kim alır? alsalar da ingilizcemiz alındığımızı anlamaya yetecek mi o da mechul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava-Sen ~ 3 yıl önce
Önce 'tahliye uçuşları' diye başlar, sonra ekip planlama tüm uçuşlara uygular, sonra içeriğindeki kriterler unutulur ve yakın gelecekte rutin hale getirilerek FTL iyice delinmiş olur. Veee kabin kokpit ekipleri ağlaşmaya başlar, karşı çıkanlar atılır. Bunları hep yaşadık. nerede bunlara dur diyecek sendika....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 3 yıl önce
Bide altına emniyetli uçuşlar yazıyorlar dalga geçer gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320fo ~ 3 yıl önce
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma sürelerine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi ise 7,5 saati geçemeyecek. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresinin 9 saati geçemeyeceğinin belirtildiği değişikliğe göre bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilecek. Başka söze gerek yok. Biz pilotların kamyon şöförleri kadar değeri kalmamış bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 3 yıl önce
Aklıma HABOM projesi geldi.EASA veFII olmasaydı vay halimize.Yine onlar devreye girerse bu iş düzelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alo ~ 3 yıl önce
(Shgm Telefon):ringg.. ring Shgm:Efendim ? TK: ya usta bizim bi mevzu vardı şu ekipleri yatırıp orada burada harcırah vermek istemiyorum. Şu covidi bahane edip altına 3-5 bişi yazıp tahliye adı altında normal sefer yapıcam ama muafiyet lazım. Bi ayarlasana be sana zahmet. Shgm:tamamdır abi ne demek. Var mı başka isteğin arzun? Tk: he bide aylık 8 gün boş izinleri varya 7 sini bu ucusların önüne arkasına kitlicem onada bir ayar çek. Shgm: tamamdır abi sabaha hazır olur. Tk. Canımsın. Allaha emanet ol görüşürüz. Shgm: görüşürüz abi emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çooook komiksiniz ~ 3 yıl önce
Arkadaşın birisi workshop yapacakmış tüm kabin ekiplerine. Sen ilk önce paramızı ver haaaanım.... Hangi yüzle karşımıza çıkacaksın????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik tabi ~ 3 yıl önce
Niye çıkmasın gayet çıkıyor herkesin karşısına herkes de yalıyoo
Türk usulü havacılık ~ 3 yıl önce
Yıllar önce yabancı bir kaptan söylemişti Türkiye'de havacılık yaptığınızı sakın düşünmeyin diye. Ne kadar haklıymış. Tek temennim ekiplere bunu reva görenlerden misliyle çıkması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatta inanmam ~ 3 yıl önce
Dini bütün alnı secdeye değen insanlar bunlar. asla hem yarı maaş verip hemde eskisinden ağır şartlarla uçurmaz. Asla inanmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 3 yıl önce
lufthansa british airways klm airfrance basvuru yapin sartlari daha adil ve insani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahah ~ 3 yıl önce
Saka misin?? Hicbirisine giremezsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000