18 Ekim 2015, Pazar 16:23:54

Üçüncü havalimanına dev enerji yatırımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezinin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.
  • Houston dan oyumuzu kullandik, umut ediyorum THY oylarimiza sahip cikarda sunlardan tez elden kurtuluruz
  • memlekete hizmet yapılmasından rahatsızlık duyan ne kadar çok vatanhaini var
  • Rabbim 12 yıldır körleşmiş gözlerin açılmasına , taşlaşmış kalplerin yumuşamasına ve yapılan bunca yatırım kalp gözü ile görülmesine yardım etsin. Yaradan şu anda başımızda olanları , başımızdan eksik etmesin. Amin.
  • Amerikada petrol çok ama petrol ithal ediyor ne yapalım saman ithal ediyoruz diyene.kuzey amerikanin 2014 yılı ithalatı ne kadar bilir misin Hayır peki cari açık ne kadar bilir misin Hayır. TÜRKİYEDE Sıkıysa petrolümuz var petrol ithal ediyoruz desene.siz ve sizin gibilere rağmen 3. Havalimanı inşa ediliyor bitecek sizde kullanmayın olur mu.marmaray yapılır karşı çıkarsınız, köprü yapılır Hayır yol yapılır Hayır. Allah rızası için su Çeşmesi yaptirin da arkanızdan Sağol derler.onuda yaptırmassiniz vatan hainler sizi...
  • BU ULKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAMAMIŞ HDP-MHP-CHP KOALİSYONUNDAN YORUMLARİ İLGİYLE BEKLİYORUM BAKALİM NE YAZİCAKLAR
  • Almanlar duymasın çıldırırlar !! içerdeki devşirme gazeteci,vakıf tvci fetöcü polis kanalıyla hemen karıştırırlar ortalığı..

Alaboyun, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile üçüncü havalimanı finansmanı imza töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük havalimanı olarak nitelendirilen üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının ise sürdüğünü dile getiren Alaboyun; "Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) yatırım programı kapsamına alınan 380/54 kV gücündeki Taşoluk Tali Merkezi yapımı devam eden üçüncü havalimanına enerji temin edecek. Bunun için yer tespiti yapıldı. Hazineye ait sahanın TEİAŞ'a devri de yakın bir tarihte tamamlanacak. Bu merkezimizin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.

Alaboyun, yeni havalimanının enerji temini için ayrıca 4x100 megavolt amper (MVA) kurulu gücünde 154/33 kV'lik gaz izole transformatör merkezinin de yüklenici firma tarafından tesis edileceğini ve işletileceğini anlattı.

Yüklenici firmanın konuyla ilgili gerekli planlamaları yaptığını aktaran Alaboyun, "Söz konusu merkez Habibler-Taşoluk Enerji İletim Hattına bağlanacak. Bu bağlantı da devlet hava meydanları işletmesi şartnamesi gereği yüklenici firma tarafından yapılacak. Üçüncü havalimanının dışında oluşacak tesislerin enerji temini için ise Gaz İzole Transformatör Merkezinin hemen yanında 2x100 MVA kurulu gücünde bir trafo merkezinin de yapımı planlanıyor" diye konuştu.

Üçüncü havalimanına dev enerji yatırımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

YURTDISI ~ 8 yıl önce
Houston dan oyumuzu kullandik, umut ediyorum THY oylarimiza sahip cikarda sunlardan tez elden kurtuluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre ~ 8 yıl önce
memlekete hizmet yapılmasından rahatsızlık duyan ne kadar çok vatanhaini var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dua ile... ~ 8 yıl önce
Rabbim 12 yıldır körleşmiş gözlerin açılmasına , taşlaşmış kalplerin yumuşamasına ve yapılan bunca yatırım kalp gözü ile görülmesine yardım etsin. Yaradan şu anda başımızda olanları , başımızdan eksik etmesin. Amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 8 yıl önce
Amerikada petrol çok ama petrol ithal ediyor ne yapalım saman ithal ediyoruz diyene.kuzey amerikanin 2014 yılı ithalatı ne kadar bilir misin Hayır peki cari açık ne kadar bilir misin Hayır. TÜRKİYEDE Sıkıysa petrolümuz var petrol ithal ediyoruz desene.siz ve sizin gibilere rağmen 3. Havalimanı inşa ediliyor bitecek sizde kullanmayın olur mu.marmaray yapılır karşı çıkarsınız, köprü yapılır Hayır yol yapılır Hayır. Allah rızası için su Çeşmesi yaptirin da arkanızdan Sağol derler.onuda yaptırmassiniz vatan hainler sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3lu koAlisyon nerdesiiinn??? ~ 8 yıl önce
BU ULKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAMAMIŞ HDP-MHP-CHP KOALİSYONUNDAN YORUMLARİ İLGİYLE BEKLİYORUM BAKALİM NE YAZİCAKLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 8 yıl önce
Sen de haklısın. Cahillik zor zenaat. Keşke Türkiye hakkında bir kaç kitap okuyup yazsaydınız. Ülke tarihinde ki en büyük cari açığa sahip. Dış politikada komedyen olduk. Saman ithal ediyoruz. İşsizlik yüzde on'a geldi. Bu büyüyen Türkiye öyle mi?
Open ~ 8 yıl önce
Açılıma devam edin siz. Ülke bitti.
Cehalet e ~ 8 yıl önce
3 sene once para 5 etmeyen saman balyalariyla ugrasmak istemeyen ciftci tarlasini bictirirken bicerciye kesik bicak kullanmasini soyledi bunun sonucunda bicer samani ufaltip toz haline getird ,cogu ciftci o sene bunu yaptrdigi icin normalde 5 kurus para etmeyen saman balyalari o sene yokluktan balya basi 5 tl ye cikmisti ve sonuc olarak komsu ulkelerden saman alimi gerceklesti(gecici bir sureligine) ama sizin gibi hdp-chp-mhp koalisyonundan devlet dusmani insanlar sanki sizin gibi teror orgutleriyle bir olup devleti satmisiz gibi bunu bir muhalfet silahi olarak yillarca konusacak gibi gozukuyor...
Wuhuuuu ~ 8 yıl önce
Wuhuuuuu iste bir mhp-hdp-chp li bir anarsist ruhlu muhalif vatandas yorumda yine dokturmus hepsi gibi buda cahil diye baslamis zira bu ulkede akp ye vermeyen herkes ord.prof.dr oldugu icin
aman ~ 8 yıl önce
Almanlar duymasın çıldırırlar !! içerdeki devşirme gazeteci,vakıf tvci fetöcü polis kanalıyla hemen karıştırırlar ortalığı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bonus kafa ~ 8 yıl önce
Şurayada bir beyin çizelim, izan sahibi olsun...
Thy ~ 8 yıl önce
adam haklı beyler :)
Teknik ~ 8 yıl önce
Kac megafarat kondansator kullanilicak
sen çıldırmışın orası kesin ~ 8 yıl önce
lan niye yapılıyo hani bişy olmazdı başlanamazdı, yalandı dolandı die söylenip mutsuzluğunu umut kırıklığını homurdanmaya başlamışsın..
Aman da aman ~ 8 yıl önce
Sen bu yazdıklarına kendin inanıyor musun? Yoksa bizleri gerçekten ahmak mı sanıyorsun?
İHA ~ 8 yıl önce
Bu İHA sakın bizim İHA'mız olmasın? Hani Bayraktar filan?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000