27 Temmuz 2018, Cuma 12:28:21

Uçan şef aranıyor... Peki, işten çıkarılanlar ne olacak?

Türk Hava Yolları'yla DO&CO'nun anlaşmasından sonra Turkish DO&CO'nun istihdam seferberliği başlatmıştı. Turkish DO&CO bugün de Uçan Şef ilanı verdi. Peki, daha önce işten çıkarılan uçan servis şeflere geri dönüş kapısı açık mı?
  • Ödüm kopuyor geri alır da tazminat alamam diye, o çileli mutfak günlerini hiç çekemem gerçekten. Doco tam bir sömürge şirketi. Thy den paraları Çalışanlardan emek sömürür. Allah düşürmesin. İşsizim ama yine de geri istemem. Resmen 3. Sınıf vatandaş işi. Bence bu iş için Bangladeş’ten köle ihraç etsinler daha uygun olur. Zira vizyonsuz Atilla köle istiyor.
  • davaları sonuclanmamıs adamları işe iade almıcaklarmıs kurul kararıymış insan durup düsünüyor ne yaptı bu adamlar size
  • Malum catering firmasında tanıdığım üstdüzey insan kaynakları uzmanı olarak görev yapan arkadaşlarımdan edindiğim bilgi neticesinde, yeni alım yapılacak f/c ve fsc personelinde aranan kıstaslar arasında; göbek çeperi en az 1.20 cm olmak üzere, tek başına geniş gövde de orta galley i kaplamak ve kokpite yolcu fruit meal özelindeki meyvelerle yanarlı dönerli tabak hazırlamak, dış görünüş olarak , yeni köy kasabıyla nusret arasında bir kombinasyon sergileyip, sivas şivesiyle ingilizce konusmak olacak, bunun yanın da senelik tinder aboneliğini şart koşan catering şirketi, alçalma esnasında da 4 adet sahanda yumurtayı 5 dakika içinde tüketmeyi kriterler arasında öngörüyor, Bununla beraber ,şefin önlüğünde de günün menüsünün sıralı dizilimi leke halinde olmak kaydıyla, balkabagı çorbasını kimse yemediği için arka galley e jest maksadıyla göndermesi tercih sebebi olacaktır. Yine adayların konum olarak sefaköy ve cenette ikamet edip uçuşun başında b.düzünde oturanlara kendilerini eve bıraktırma sözü alarak ,kanarya mahallesine kadar götürtmeleri , aranan şartlar arasındadır.umarım hakeden tüm adaylar bu iş fırsatını kaçırmaz,
  • Yeni doğum yapmış bir şef ve eşi de şef olarak uçmakta olan , 1 gecede işten çıkarılan bir anne olarak doco gibi kalitesiz bir şirketten beklenen de buydu, şaşırmadım...
  • sen adam olacanda biz görecez
  • Eşinin karnı burnunda olanlar,kanser babasına bakmakla yükümlü olanlar,gelirine göre belirli borca girmiş olanlar,bu süreçte evi yuvası dağılanlar...Her birine bizzat şahidim.Bir gecede kararttığınız hayatların sahipleri yalnızca işlerine geri dönmek için ısrarla idrak edemediğiniz belki de etmek istemediğiniz sürekli tekrarladığınız hukuk devletinin tanıdığı hak olan İŞE İADE davalarını açmaktan öte bir adım atmadı.Hiç bir koşulda her iki şirketi de utandıracak faaliyet içinde bulunmadı! Hakları olan davaları açtıkları için hak kazandıkları kabine alınmadı, davasını geri çektiği halde ne kabine ne de chef pozisyonuna geri alınmadı.Aynı şeyleri 16 aydır tekrar etmekten usandık.Şahsım adına geri dönmek istemiyorum,sadece bu nefretin sebebinin ne olduğunu merak ediyorum hepsi o.Haksız ve hukuksuzluğun ayyuka çıktığı,bu kadar mı olur be dediğin ve tam da o kadarı olan bu süreçte kimin payı varsa; yarına kalsın da yanına kalmasın.
  • -Profesyonellik -Thy Birini seçin ,tam anlamıyla şirketin durumu bu
  • İnsanları sebepsiz işten çıkarıp, sonra dava açtı diye onlara kızgın olmak nasıl bir insanlık hali olabilir?
  • Atilla bey doco ile davalık olan fsc ler ve fcleri davalarını geri cekmeleri şartıyla türk hava yolları işe aldı tarihte türk hava yollarına dava acan kabin memurlarınıda tekrar geri işe almıştır sizin bu asla olmazlarınız neden acaba haksız yere cıkarılan birsürü arkadaşım var lütfen tekrar bir şans verin.
  • İlk fırsatta sirket tekrar toparlandıgi zaman sizi alican diyen ve buna rağmen cirkeflik yapıp vur abaliya diyen seflerin alınması tabiki abestle iştigal. Bunun haricinde peki bu sirketin anlaşması önümüzdeki yıl biterse ne olucak sen asıl o zaman gör curcunayi. E bu sefer haklı da olurlar. Bari bu sefer alırken thy ile anlaşma bitene kadar diye sözleşmeyi vurgulayarak alsınlar.

Türk Hava Yolları'yla DO&CO'nun anlaşmasından sonra Turkish DO&CO'nun istihdam seferberliği başlatmıştı. Turkish DO&CO bugün de Uçan Şef ilanı verdi.

Turkish DO&CO'nun kariyer sitesi üzerinden tam 18 ayrı iş ilanı vererek istihdam seferberliği başlattığını dün AirportHaber'de duyurmuştuk. Şirket, bu ilanlara ek olarak 7 ilan daha yayınladı. Toplam ilan sayısı 25'e yükselirken, yayınlanan yeni ilanlarla Uçan Şef (Flying Chef - FC) ile Uçan Servis Şefi (Flying Service Chef - FSC) alımı için de kriterler belli oldu.

Turkish DO&CO tarafından verilen ilanda, FSC kriterleri şu şekilde belirlendi:

En az 2 yıllık yüksekokul mezunu olmak
Türkçe ve İngilizce'yi akıcı olarak konuşmak
Yüksek motivasyon ve hizmet tutkusu
Takım çalışması, iletişim ve koordinasyon becerilerine sahip olmak
Tercihen mutfak veya misafirperverlikte deneyimli
Seyahat kısıtlaması olmamak
Düzgün vücut kitle indeksi ile 160-180 cm arasında olmak

FC kriterleri ise şu şekilde belirlendi:

5 yıldızlı oteller, yolcu gemileri veya gurme restoranlarında en az 3 yıllık mutfak deneyimi
Minimum lise, tercihen mutfak okulu mezunu
Türkçe ve İngilizce'yi akıcı olarak konuşmak
Yüksek motivasyon ve hizmet tutkusu
Takım çalışması, iletişim ve koordinasyon becerilerine sahip olmak
Güncel yemek bilgisine sahip ve restoran trendleri konusunda bilgili
Erkek adaylar için askerlik yükümlülüğü olmamak

İŞTEN ÇIKARILANLARA KAPILAR KAPANDI MI?

Turkish DO&CO'nun istihdam seferberliği sonrası 2016 yılının son günlerinde iş akitleri feshedilen Flying Service Chef'lerin yeniden işe alınıp alınmayacağı da merak konusu oldu.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle şirkete karşı hukuki mücade başlatan uçan servis şefleri hakkında radikal bir karar alındı. Turkish DO&CO'ya yakın kaynaklar, tecrübeli personele ihtiyaç duyulmasına rağmen Atilla Doğudan'ın dava açan eski personellerin başvurularının kabul edilmemesi konusunda talimat verdiği iddia edildi. 

İşten atıldıktan sonra geri dönüş mücadelesi veren çok sayıda uçan servis şefi, ekonomik nedenlerle başka iş alanlarına yönelmek zorunda kaldı. İşten çıkarılma sürecinde birçok eski çalışan, şirketin yeniden kabul etmesi durumunda davalardan vazgeçip severek icra ettikleri görevlerine dönmek istediklerini belirtmişti.

Turkish DO&CO'nun işten çıkarılan eski personellerle ilgili nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

Uçan şef aranıyor... Peki, işten çıkarılanlar ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Eksi fsc ~ 6 yıl önce
Ödüm kopuyor geri alır da tazminat alamam diye, o çileli mutfak günlerini hiç çekemem gerçekten. Doco tam bir sömürge şirketi. Thy den paraları Çalışanlardan emek sömürür. Allah düşürmesin. İşsizim ama yine de geri istemem. Resmen 3. Sınıf vatandaş işi. Bence bu iş için Bangladeş’ten köle ihraç etsinler daha uygun olur. Zira vizyonsuz Atilla köle istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahir talibaş. ~ 11 ay önce
İşimi çık sevmiştim tekrardan. Devam etmek iştiyorum
suçları neydi ~ 6 yıl önce
davaları sonuclanmamıs adamları işe iade almıcaklarmıs kurul kararıymış insan durup düsünüyor ne yaptı bu adamlar size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Namaste ~ 6 yıl önce
Malum catering firmasında tanıdığım üstdüzey insan kaynakları uzmanı olarak görev yapan arkadaşlarımdan edindiğim bilgi neticesinde, yeni alım yapılacak f/c ve fsc personelinde aranan kıstaslar arasında; göbek çeperi en az 1.20 cm olmak üzere, tek başına geniş gövde de orta galley i kaplamak ve kokpite yolcu fruit meal özelindeki meyvelerle yanarlı dönerli tabak hazırlamak, dış görünüş olarak , yeni köy kasabıyla nusret arasında bir kombinasyon sergileyip, sivas şivesiyle ingilizce konusmak olacak, bunun yanın da senelik tinder aboneliğini şart koşan catering şirketi, alçalma esnasında da 4 adet sahanda yumurtayı 5 dakika içinde tüketmeyi kriterler arasında öngörüyor, Bununla beraber ,şefin önlüğünde de günün menüsünün sıralı dizilimi leke halinde olmak kaydıyla, balkabagı çorbasını kimse yemediği için arka galley e jest maksadıyla göndermesi tercih sebebi olacaktır. Yine adayların konum olarak sefaköy ve cenette ikamet edip uçuşun başında b.düzünde oturanlara kendilerini eve bıraktırma sözü alarak ,kanarya mahallesine kadar götürtmeleri , aranan şartlar arasındadır.umarım hakeden tüm adaylar bu iş fırsatını kaçırmaz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ~ 6 yıl önce
iş ahlaklıgınızdan başka birley değil yazan kişi sana söylüyorum sen de bir o kadar kalitesizsin
Anne ~ 6 yıl önce
Yeni doğum yapmış bir şef ve eşi de şef olarak uçmakta olan , 1 gecede işten çıkarılan bir anne olarak doco gibi kalitesiz bir şirketten beklenen de buydu, şaşırmadım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy atila efendi ~ 6 yıl önce
sen adam olacanda biz görecez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırtmadınız ~ 6 yıl önce
Eşinin karnı burnunda olanlar,kanser babasına bakmakla yükümlü olanlar,gelirine göre belirli borca girmiş olanlar,bu süreçte evi yuvası dağılanlar...Her birine bizzat şahidim.Bir gecede kararttığınız hayatların sahipleri yalnızca işlerine geri dönmek için ısrarla idrak edemediğiniz belki de etmek istemediğiniz sürekli tekrarladığınız hukuk devletinin tanıdığı hak olan İŞE İADE davalarını açmaktan öte bir adım atmadı.Hiç bir koşulda her iki şirketi de utandıracak faaliyet içinde bulunmadı! Hakları olan davaları açtıkları için hak kazandıkları kabine alınmadı, davasını geri çektiği halde ne kabine ne de chef pozisyonuna geri alınmadı.Aynı şeyleri 16 aydır tekrar etmekten usandık.Şahsım adına geri dönmek istemiyorum,sadece bu nefretin sebebinin ne olduğunu merak ediyorum hepsi o.Haksız ve hukuksuzluğun ayyuka çıktığı,bu kadar mı olur be dediğin ve tam da o kadarı olan bu süreçte kimin payı varsa; yarına kalsın da yanına kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep ~ 6 yıl önce
18 yaslarinda merak ederdim .bu ulkede neden bukadar vatan haini cikiyor.pkk lisi ,feto,deaslisi,osu busu sunu bitmiyo bitmiyo ,
Hep'e cevaben; ~ 6 yıl önce
Yazdığın KLİŞE metnin benim yazdığıma cevap olmadığına inanmak istiyorum.Şayet değil ise ithamlarını neye dayandırdığını merak ediyorum.Şahsımı tanımıyorsun, merak ediyorsan da seviyenden cevap vereyim.Her mecrada MİLLİ DURUŞUMDAN dolayı aforoz edilmiş biriyim bilesin.Yani elindeki ahaber kırıntıları ile harmanladığın çamur bana yapışmaz aslanım, elideki kirle kalırsın...Yorum yapmak için yazmayın, fikriniz varsa beyan edin.Yoksa beyin her canlı da var mesele değil...
Yok canım hep den ~ 6 yıl önce
Kusura bakma yanliş anlaşildım.aksine o kadar çok haksızlık yapılıyor ki heralanda güçü eline alan vurdukça vuruyor onun için hain vs bitmiyo bitmıyor
W ~ 6 yıl önce
-Profesyonellik -Thy Birini seçin ,tam anlamıyla şirketin durumu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
İnsanları sebepsiz işten çıkarıp, sonra dava açtı diye onlara kızgın olmak nasıl bir insanlık hali olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HALA FC ~ 6 yıl önce
Atilla bey doco ile davalık olan fsc ler ve fcleri davalarını geri cekmeleri şartıyla türk hava yolları işe aldı tarihte türk hava yollarına dava acan kabin memurlarınıda tekrar geri işe almıştır sizin bu asla olmazlarınız neden acaba haksız yere cıkarılan birsürü arkadaşım var lütfen tekrar bir şans verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne yuzsuzluk ~ 6 yıl önce
İlk fırsatta sirket tekrar toparlandıgi zaman sizi alican diyen ve buna rağmen cirkeflik yapıp vur abaliya diyen seflerin alınması tabiki abestle iştigal. Bunun haricinde peki bu sirketin anlaşması önümüzdeki yıl biterse ne olucak sen asıl o zaman gör curcunayi. E bu sefer haklı da olurlar. Bari bu sefer alırken thy ile anlaşma bitene kadar diye sözleşmeyi vurgulayarak alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000