22 Mayıs 2011, Pazar 10:30:55

UÇAN HASTANE GELİYOR!

Sağlık Bakanlığı, 3 turbo jet motora sahip ambulans uçak ihalesi düzenledi...
  • 3 turbo jet motora sahip mi yoksa 3 adet turbo jet motora sahip mi?
  • iki uçağında birer sedyeli KingAir 200 olması yeterli olacaktır kanısındayım.Hem maliyet,hem etkinlik,hemde genel uygulamaya müsaittir.yani genelde tek hasta taşınır.Örneğin Norveç gibi küçük bir ülkede bile bu kadar Ambulans helikopteri ve Uçağı yoktur.Biraz da orman yangınlerını düşünün ve onlar için de turboprop yüksek tonajlı deniz uçakları alın.THK gibi hava atmayın.
  • Ambulans uçağı kullanan devletleri incelesinler bakalım o ülkelerde de tarif edildiği gibi uçaklar mı kullanılıyor.Burada tarifi yapılan King Air 350 dir.Aynı anda 3-4 sedye koyabilirsiniz.Ne gereği var .Tamam Sağlık bakanlığı olarak güzel bir iş yaptınız.Ülkede Bir adet jet motorlu + 2-3 adette Turboprop motorlu uçak bulundurmak başlangıç için yeterli.Turbopropun da mevcut olanı KingAir 350 (2 sedyeli) olduğuna göre diğer iki uç
  • Hayırlı ossuun. Bir de şu 3 turbo jet motorlu uçağın ihaleden önce nasıl seçildiğini yazsaydınız. Elalem iki motorla Atlantik ve Pasifik'i geçerken bizim bu üç motorluyu niçin seçtiğimizi bir bilen varsa açıklasın. Motor bakımı için para harcamaya bu kadar mı meraklı imişler?
  • İbrahim Tatlıses parasını kendi cebinden verdiği ambulans uçakla gönderilmiştir. TEKRAR YAZIYORUM: PARASINI KENDİ CEBİNDEN VERDİĞİ!!!! BİLİP BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN ARTIK YETER BE!!!
  • kac kere ayni anda acil durumdaki 4 hastayi yada 3 hastayi, bilemediniz iki hastayi sevk etmek gerekebilir. Bunun arastirilmasi yapilmismi acaba. bilen varmi?
  • size katiliyorum kardesim haklisiniz
  • Gözleri görmeyen bir iscinin feryadına karsılık vermıs oldugu cevabı halen unutamıyorum...'ne Diyordu ....'Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım? Müteahhit şirketlerin yanında çalışmaya devam edeceksin '' Boyle sozlerın ardındanmı basarılı olacak yada ovunecek...Yazık birde maddi durumu cok iyi olan bir sanatcının Devletin ucagıyla neden almanyaya goturulur onuda anlamıs degılım..Vatandasın parasıyla neden gereksız jest yapılır anlamıs degılım....

Sağlık Bakanlığı, ambulans helikopter, tek kişilik ambulans uçaktan sonra 4 yoğun bakım hastasına aynı anda hizmet verebilecek 3 turbo jet motora sahip ambulans uçak ihalesi düzenledi. ‘Uçan hastane’ olarak adlandırılan ihaleyi Sky Line Ulaşım 21 milyon 571 bin 200 TL bedel ile kazandı. Sağlık Bakanlığı’nın 5 yıl hizmet alımı olarak açtığı ihaleye 12 havayolu şirketi başvuruda bulundu. Ocak ayında ihale ilan edilirken ihale 28 Şubat 2011’de yapıldı. Bakanlık tarafından yaklaşık maliyet 52 milyon 921 bin 640 TL olarak açıklandı. İhaleye en yüksek teklif 24 milyon 789 bin 600 TL olarak verilirken en düşük teklif veren SKY Line Ulaşım ihaleyi kazandı. İhale sürecinde iki şirket gerekli şartları sağlamadığı için elendi. Pan Havacılık ve Sportif Havacılık bu duruma itiraz etti. Kamu İhale Kurumu bu itirazları red etmesi üzerine SKY Line Ulaşım ile Sağlık Bakanlığı arasında 12 Mayıs 2011’de sözleşme imzalandı.

15 PERSONEL UÇACAK
 
Uçan hastane için ihalenin tamamlanması ise SKY Line Ulaşım, ihale şartnamesine göre en fazla 5 yaşında ve 3 turbo jeti motoru bulunan, 4 yoğun bakım yatağı taşıyabilecek, 15 personel ile uçabilecek uçak bulacak. Bu uçağın içi, ambulans uçak olarak dizayn edecek. Uçağın dönüşüm işlemi 4-5 ay gibi bir zaman alacak, uçağın Türkiye’de faaliyete geçmesi ise 2011 yılı sonunu bulacak. Pilottan sağlık ekibine kadar 15 personel ise yine şirket tarafından istihdam edilecek. 24 saat hazır bekleyecek olan uçak, ihtiyaç duyulması durumunda Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile hizmet verecek.

SUUDİ KRALI’NDA VAR
 
Peki uçan hastane olarak adlandırılan uçak nasıl hizmet verecek? Avrupa ve Ortadoğu’ya bakıldığında 4 yoğun bakım hastasına aynı anda hizmet verebilen uçak sadece Suudi Arabistan Kralı’nda bulunuyor. Sağlık bakanlığı’nın uçan ambulans filosuna katılacak uçak bölgede ikinci büyük uçak olacak. Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde yine hizmet kiralama yöntemi ile kullanılan bir kişilik umbulans uçak ve helikopterler bulunuyor. Uçan hastane ise daha çok Sağlık Bakanlığı’nın Pakistan, Afganistan ve Sudan’daki sahra hastanelerinden hasta nakledilmesi sırasında yoğunluklu olarak kullanılacak.

Vatan

 

UÇAN HASTANE GELİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
3 turbo jet motora sahip mi yoksa 3 adet turbo jet motora sahip mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iki uçağında birer sedyeli KingAir 200 olması yeterli olacaktır kanısındayım.Hem maliyet,hem etkinlik,hemde genel uygulamaya müsaittir.yani genelde tek hasta taşınır.Örneğin Norveç gibi küçük bir ülkede bile bu kadar Ambulans helikopteri ve Uçağı yoktur.Biraz da orman yangınlerını düşünün ve onlar için de turboprop yüksek tonajlı deniz uçakları alın.THK gibi hava atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ambulans uçağı kullanan devletleri incelesinler bakalım o ülkelerde de tarif edildiği gibi uçaklar mı kullanılıyor.Burada tarifi yapılan King Air 350 dir.Aynı anda 3-4 sedye koyabilirsiniz.Ne gereği var .Tamam Sağlık bakanlığı olarak güzel bir iş yaptınız.Ülkede Bir adet jet motorlu + 2-3 adette Turboprop motorlu uçak bulundurmak başlangıç için yeterli.Turbopropun da mevcut olanı KingAir 350 (2 sedyeli) olduğuna göre diğer iki uç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı ossuun. Bir de şu 3 turbo jet motorlu uçağın ihaleden önce nasıl seçildiğini yazsaydınız. Elalem iki motorla Atlantik ve Pasifik'i geçerken bizim bu üç motorluyu niçin seçtiğimizi bir bilen varsa açıklasın. Motor bakımı için para harcamaya bu kadar mı meraklı imişler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İbrahim Tatlıses parasını kendi cebinden verdiği ambulans uçakla gönderilmiştir. TEKRAR YAZIYORUM: PARASINI KENDİ CEBİNDEN VERDİĞİ!!!! BİLİP BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN ARTIK YETER BE!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kac kere ayni anda acil durumdaki 4 hastayi yada 3 hastayi, bilemediniz iki hastayi sevk etmek gerekebilir. Bunun arastirilmasi yapilmismi acaba. bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
size katiliyorum kardesim haklisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gözleri görmeyen bir iscinin feryadına karsılık vermıs oldugu cevabı halen unutamıyorum...'ne Diyordu ....'Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım? Müteahhit şirketlerin yanında çalışmaya devam edeceksin '' Boyle sozlerın ardındanmı basarılı olacak yada ovunecek...Yazık birde maddi durumu cok iyi olan bir sanatcının Devletin ucagıyla neden almanyaya goturulur onuda anlamıs degılım..Vatandasın parasıyla neden gereksız jest yapılır anlamıs degılım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000