04 Ağustos 2020, Salı 12:13:37

Uçan arabalar için izin çıktı

ABD'de New Hampshire bölgesi, ülkede uçan arabaların trafiğe çıkmasına izin veren ilk eyalet oldu.
  • Uçan araç dendiği zaman aklımıza ilk gelen şey trafik içerisindeyken drone gibi havalanıp kaçıp gidebilmek napayım böyle uçan aracı))
  • Cizgifilmi gecek oluyor :)
  • Türkiyede uçan araba çok... Bu adamlar geriden geliyolar hep , otoyollarımızda yıllardır uçan Doblolarımız var bunlarda yeni bişey icad etmiş gibi övünüyolar peh...
  • Ucmak degil, isinlanma, neredeyse yarim yuzyildir ucan araba hayali var, feasbl degil, Feasabl model helikopter o nedenle var ama gercek cozum isinlanma, istedigin yerden istenilen yere isinlanma butun ulasim ihtiyacini cozer
  • Uçsunlar da görelim. 50 yaşındayım, çocukluğumdan beri bu masalı dinliyorum. Sağol Airporthaber

Son zamanlarda birçok şirket, kendi uçan arabalarını geliştirmek ve gelecekte kullanabilmek için çalışmalar yürütüyor. Trafik derdini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bu taşıtların ne kadar güvenli olduğu ise tartışılır.

ABD'nin New Hampshire eyaleti, Granite State eyalet meclisinde kabul edilen ve "Jetson tasarısı" olarak bilinen 1182 numaralı yasa sayesinde, uçma özelliğine sahip tüm araçların şehir merkezi dahil tüm otoyollarda kullanılmasına izin verdi.

YALNIZCA OTOYOLLARDA KULLANILABİLECEK

Söz konusu yasa, arabaların normal otoyollarda giderken istenilen noktada havalanmasına ya da otoban üzerinde uçmasına izin vermiyor. Pilotlar, yasa kapsamında uçan otomobilleriyle kamuya açık yollarda trafiğe çıkabilecek, ancak havalanıp iniş yapabilmek için havaalanı ve özel uçak pistlerini kullanma zorunda kalacak.

ABD'de Massachusetts merkezli Terrafugia ile Oregon merkezli Samson Sky, ülkede uçan araba üreten en büyük iki firma durumunda.

Samson Sky ise 2019'de piyasaya sürdüğü Switchblade modeliyle, uçan araba piyasasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

 

Uçan arabalar için izin çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Uçan Araç ~ 4 yıl önce
Uçan araç dendiği zaman aklımıza ilk gelen şey trafik içerisindeyken drone gibi havalanıp kaçıp gidebilmek napayım böyle uçan aracı))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jetgiller ~ 4 yıl önce
Cizgifilmi gecek oluyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Doblo ~ 4 yıl önce
Türkiyede uçan araba çok... Bu adamlar geriden geliyolar hep , otoyollarımızda yıllardır uçan Doblolarımız var bunlarda yeni bişey icad etmiş gibi övünüyolar peh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cozum ~ 4 yıl önce
Ucmak degil, isinlanma, neredeyse yarim yuzyildir ucan araba hayali var, feasbl degil, Feasabl model helikopter o nedenle var ama gercek cozum isinlanma, istedigin yerden istenilen yere isinlanma butun ulasim ihtiyacini cozer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki ~ 4 yıl önce
Uçsunlar da görelim. 50 yaşındayım, çocukluğumdan beri bu masalı dinliyorum. Sağol Airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000