20 Temmuz 2009, Pazartesi 16:02:06

Uçakta tatil keyfi...

Alışılmış türden beş yıldızlı otellerre bir tatil yapmak kulağa elbette hoş geliyor... Peki beş yıldızlı uçakta tatile ne dersiniz?
  • turboprop işte ne jeti nelaak ya
  • Bu uçak jet değil, klasik bir Turboprop'tur.

Hollanda'nın yeni Honecker Oteli bu fırsatı meraklıların ayağına getiriyor. Eski model dört motorlu bir uçaktan dönüştürülen lüks beş yıldızlı otel süitleri farklı bir tatil seçeneği sunuyor.

Uçaktan otel olur mu demeyin? Bu otelde yok yok! Saunadan barına, mutfağından plazma TV'sine ve kablosuz internetine, bir otelde bulabileceğiniz herşey bu uçakta mevcut!

Uçak atmosferinde ilginç bir tatil geçirirken, asla havalanmıyorsunuz. Ancak 1960 model jetiniz, daha doğrusu süitiniz, Amsterdam'ın hemen doğusundaki Teuge havaalanına yakın bir yerde bulunuyor. Böylece havalanan diğer uçakları da izleme şansınız var.

40 metre uzunluğundaki süitin iki kişi için geçeliği yaklaşık 500 dolar. Bu suit, 15 kişilik bir toplantıya bile ev sahipliği yapacak büyüklüğe ve ortama sahip.

Uçak-otelin fikir babası Hollandalı girişimci Ben Thijssen. Uçak otel, vaktiyle Sovyetler Birliğinin en çok kullanılan ve popüler uçaklarından biri olan Ilyushin 18'den dönüştürülmüş ve önceki hayatında (Soğuk Savaş sırasında) Doğu Alman hükümet yetkililerini taşımış. Bunlar arasında eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nin son devlet başkanı Erich Honecker de bulunuyor. Uçak Honecker'i 1988'de emekli olmadan evvel Küba, Rusya, Çin ve Vietnam'a götürmüş.

Thijssen uçağı Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Harbke köyünde bulmuş. Uçak burada da restoran görevi görüyormuş, ama hurdaya çıkmaya yüz tutmuş durumdaymış...

Thijssen, 35 bin dolara aldığı uçağı yenilemek ve lüks bir otel haline getirmek için 634 bin dolar harcamış.

Uçak-otel şimdi meraklılarını bekliyor...

Gazeteport

Uçakta tatil keyfi...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
turboprop işte ne jeti nelaak ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçak jet değil, klasik bir Turboprop'tur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000