02 Şubat 2009, Pazartesi 10:53:32

UÇAKTA ŞOK! HOSTES SITMADAN ÖLDÜ

Ünlü havayolu şirketi British Airways uçağında bir hostes sıtmadan öldü; ikisinin durumu ise ağır.

İngiliz Havayoları'nın (British Airlines- BA) Heathrow-Gana seferini yapan yolcu uçağında görevli bir kabin memuru sıtmadan öldü, ikisinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ülkenin en büyük sendikası Unite National, BA'da görevli 1 kabin memurunun sıtmadan ölmesi ve ikisininde durumlarının ağır olması üzerine acil soruşturma başlatılmasını istedi. Olayın ‘anti-sıtma’ haplarına erişebilme sorunuyla bağlantılı olabileceğini öne süren kabin memurları sendikası Unite National yetkilileri, bu yöndeki endişeleri hükümet yetkililerine aktardıklarını iletti.

Sendika görevlisi Steve Turner da, kabin memurunun ölümünün geniş çapta araştırılmasını istediklerini anlatırken, anti-sıtma haplarının kabin memurları için ücretsiz, daha kolay erişebilir ve bulunabilir olması gerektiğini vurguladı.

Daha önce dünya genelinde 9 bin kabin memuruna ücretsiz anti-sıtma hapı sağlayan BA'in, şimdi bu hapları reçete karşılığında verdiği ve bu hapların Heathrow Havalanı'ndaki şirket doktorlarından temin edilebileceği belirtildi.

Enfeksiyonun kaynağı genellikle hasta bir kişi veya belirtisiz bir taşıyıcı olarak biliniyor. Sıtma, sivrisineklerin yanı sıra hastalıklı kan nakilleriyle veya bulaşık şırıngalarla da geçebiliyor. Sıtma hastalığın en bariz belirtisi, titremeyle yükselen ateş plazmodiumun çeşidine göre değişik fâsılalarla görülüyor. Teşhisi kolay, tedâvisi ve korunması mümkün olan sıtma hastalığı çok eski zamanlardan beri biliniyor.

YÜZBİNLERCE CAN ALDI

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra 5 milyon sıtmalı bulunan Rusya’da, hastalıktan 60 bin kişi öldü. 1934'te Seylan’da 3 milyon sıtmalının 100 bini hayatını kaybetti. ABD'daki ilk salgın 1938'de, Brezilya'da görülürken 100 bin hastanın 14 bini öldü. Salgın, 1942'de Nil Vadisine kaydı ve Mısır'da 12 bin kişiyi öldürdü. Daha sonra Etyopya'da 15 bin ölü bıraktı. Savaşlar ve tabii afetleri takiben Karayiblerde büyük hasar yapan salgın, 1963'te Haiti'de 75 bin kişinin ölümüne sebep oldu.

UÇAKTA ŞOK! HOSTES SITMADAN ÖLDÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000