02 Şubat 2010, Salı 08:10:06

UÇAKTA 'ŞİMŞEK' PANİĞİ!

Özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağının içinde şimşek paniği yaşandı.
  • CB diye tabir edilen kumulonimbus bulutları içinden geçerken uçağa denk gelmiştir yıldırım,çünkü (bkz.)faraday kanunlarına göre yıldırım uçağa düşmez,ancak uçak oluşan bir yıldırıma denk gelerek değebilir,ama uçaklarda bu durum için özel koruyucu sistemler vardır (bkz.)static port (bkz.)radar gibi...fakat yinede bazen yıldırıma değilir ve bu esnada çok büyük bir gürültü çıkar ve bazen yıldırım uçağa zararda verebilir,ancak kaptan elbette yolcuları rahatlatmak için böyle bir açıklama yapmıştır...
  • bu ucak thy nin olsaydı sefer nosuna, ekip ismine kadar verir thy ucagında buyuk tehlike diyede baslık atardınız. hayırdır ?

İstanbul-Antalya seferini yapan yolcu uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra bir yağmur bulutunun içine girdi, tam bu sırada şimşek çakınca yolcular şimşeğin uçağa isabet ettiğini sanarak çığlık çığlığa kaldı.

Yolcuların büyük panik yaşaması nedeniyle kaptan pilot anons yaparak şimşeğin uçağa isabet etmediğini, endişe edilecek bir durumun olmadığını açıkladı.

Bu anonsun ardından rahatlayan yolcular, uçağın Antalya’ya inmesiyle derin bir nefes aldı.

UÇAKTA 'ŞİMŞEK' PANİĞİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
CB diye tabir edilen kumulonimbus bulutları içinden geçerken uçağa denk gelmiştir yıldırım,çünkü (bkz.)faraday kanunlarına göre yıldırım uçağa düşmez,ancak uçak oluşan bir yıldırıma denk gelerek değebilir,ama uçaklarda bu durum için özel koruyucu sistemler vardır (bkz.)static port (bkz.)radar gibi...fakat yinede bazen yıldırıma değilir ve bu esnada çok büyük bir gürültü çıkar ve bazen yıldırım uçağa zararda verebilir,ancak kaptan elbette yolcuları rahatlatmak için böyle bir açıklama yapmıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ucak thy nin olsaydı sefer nosuna, ekip ismine kadar verir thy ucagında buyuk tehlike diyede baslık atardınız. hayırdır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000