13 Mart 2013, Çarşamba 07:07:15

UÇAKTA OTOMOBİL SATACAKLAR

Dünyanın en büyük otomotiv pazarı haline gelen Çin’de, artık “havada, karada” otomobil satılıyor denilebilecek! Ülkenin en büyük özel havayolu şirketi olan Spring Airlines, yolcularına kozmetik, mücevher gibi ürünlerden sonra otomobil de satmaya hazırlanıyor.

Spring Airlines, dünyada bir ilk olacak uygulamaya imza atarak, uçaktaki yolculara, seyahat esnasında otomobil satışı yapmaya başlayacak. Şirket sözcüsü Zhang Wu’An, uçakta satışına başlanacak otomobillerin Çin’de üretilen yerli markalar arasından seçileceğini, fiyatlarının da 16 bin dolardan başlayacağını söyledi. Hangi marka ve model araçların satılacağına, görüşmelerin tamamlanmasından sonra karar vereceklerini kaydeden sözcü, satışların gelecek aydan itibaren başlayabileceğini de kaydetti.

Şimdilik tek hatta

Zhang, uçak içinde satışlara henüz birkaç yıl başladıklarını, otomobillerin de yolcular için cazip olabileceğini düşündüklerini kaydederek, “Şanghay’da otomobil satışları oldukça yüksek ve hala çok popüler. Bizim sunacağımız hizmet sayesinde yolcularımız, uçuşları boyunca diledikleri modelleri ayrıntılı olarak inceleme ve buna göre karar verme şansına sahip olacaklar” diye konuştu.

Havada otomobil satışlarının ilk etapta sadece Şanghay’dan kalkan uçaklarda olacağını söyleyen Zhang, ilerleyen dönemde bunun diğer uçuşlara da konulabileceğini kaydetti. Bu amaçla kabin görevlileri, araçların donanımları ve teknik özellikleriyle ilgili detaylı eğitim alacak. Uçuş sırasında satın alma kararı veren yolculara indirimler de yapılacak.

UÇAKTA OTOMOBİL SATACAKLAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000