11 Haziran 2009, Perşembe 07:44:46

Uçakta ne yiyip ne içmeli?

Özellikle uçak yolculukları sırasında verilen ikramlar birçok yolcu tarafından tercih edilir. Peki, uçuş esnasında neler yenilebilir? İşte Radikal Gazetesi yazarlarından Serap Güzel'in yazısı...
  • kuru fasülye pilav,yaninda da kuru sogan ,aci pul biber,bir kase de yogurt.pek güzel olur bulutlar arasinda.
  • Aynen doğrudur. Özellikle süt inanılmaz derecede gaz yapar. Hanımefendi bilmiyor galiba. Do & Co konusunda ise yazılanlara katılıyorum. Ne yazık ki lokanta ile havacılık mutfağını karıştırıyorlar. Nedense insanlarda uzmanlara danışmama, ben de yaparım gibi bir mantık yürütme merakı var. Olmuyor işte.
  • ablam sıvı kaybına uğramamak için bol bol sıvı tüketin demiş, ancak tüketilmesi gereken sıvıları yazarken iyi araştırmamış sanırım. yüksek yada alçak basınçta sadece su tüketilmelidir. zira örneğini verdiği meyve suları ve özellikle süt bağırsak ve midede genleşmeye neden olacağından kaçınılmaz ağrı ve sancılar oluşur. kaleminizi başka iş alanlarında savurun, araştırmadan insanları yanıltacak yazılar yazmayın
  • DO&CO Maalesef,maalesef THY nı aşağıya çekti.Ama kimseye anlatamazsınız.
  • Bir de bu haberi Do & Co okusa fena olmayacak. IST dan dahi taze sandviç verilemiyor.
  • Cebinize kuru kayısı fındık fıstık alın da. Uçaktada size bedava ne ikram edilirse afiyetle yiyin ve için.Zaten bu ikramların toplamı sizi asla tıkabasa doyuracak miktarda olmayacaktır.Bol, bol su için ve sık,sık çekinmeden tuvalete gidin.Alkollü içkilere çaya,kahveye alışıksanız istediğiniz ve sizi rahatsız etmeyecek miktarda için bunların yokluğu veya azlığı sizi daha çok strese sokacaktır.Uyuyamam diye korkmayın bedeniniz o uykuyu istediğinde önüne geçilmez bir istek ile uyusunuz.Uzun uçuşlarda sık sık ayağa kalkın ve yerinizde sayın.Kabin ekibi ile iyi geçinin ve onlara tadıklarınızmış gibi yakın ve sevecen davranın karşılığını mutlak alırsınız.Kabin ekibinin sizlerle aynı uçuşu yaptığını ve bu arada görevlerini yaptıklarını unutmayın

Yolculuklar sırasında yenilen yemekler özel bir dikkat gerektirir. Bulabileceğimiz mönüler beklentilerinizi karşılayamayabilir. Bunun yanı sıra dehidratasyon (sıvı kaybı) ve besin güvenliği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bulutların arasında yemek !

Bu kadar yüksekte neler yenilebilir? Beslenme servisi genelde uçuş mesafesine ve süresine göre değişkenlik gösterir. Havayollarında yemek porsiyonları maliyet de göz önünde bulundurularak oldukça azaltılmıştır. Ekonomik sınıfta yolculuk yapıyorsanız yemekler 1. sınıfa göre daha hafif olmaktadır. Gündüz kısa uçuşlarda ise küçük atıştırmalık sandviç, kraker veya fındık ile bir içecek sunulmaktadır.

Yeme tarzınıza uyacak bir planlama yapabilirsiniz. Servis çeşidini yolculuğa çıkmadan öğrenebilirsiniz. Eğer yemek servisi yapılmıyorsa uçağa binmeden karnınızı doyurun veya uçakta yemek için yanınıza yiyecek alın.

Kendi yemeğinizi yanınızda götürün. İstediğiniz yiyecekler olmayabilir yada damak tadınıza uymayabilir, bunu düşünerek yanınıza kuru üzüm, kayısı veya erik gibi kuru meyveler, elma veya muz gibi meyveler, dilimlenmiş peynir ve kraker, küçük ekmek gibi kolay taşınabilecek besinler alabilirsiniz.Kendinize bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Ancak besin güvenliği açısından etli ve çabuk bozulabilecek sandviçleri 2 saat içinde tüketmelisiniz.

Uçakta veya herhangi bir araç da sunulan yiyecekleri tüketmek zorunda değilsiniz. ‘ Hayır’ kelimesini kullanın. Uçuş sonrası bir yemek planınız varsa servisi dikkate almayın.

Susamasanız bile bol su için, basınçlı kabindeki düşük nem ve hava dolaşımı nedeniyle vücudunuzda su kaybı sonucu dehidrate olursunuz. Her saat başı 250 ml sıvı almaya çalışın. Su, meyve suyu veya süt olabilir.

Kafein miktarına dikkat edin, çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekler fazla tüketilirse uykusuzluk ve sinirlilik hali gösterebilir. Alkollü içecekleri tercih ediyorsanız rahatlamak için 1-2 kadeh şarap veya kokteyl yeterli olacaktır.

Uçak yolculuğu boyunca ara sıra kalkıp koridorda yürümek sürekli oturmaktan iyidir. Bunun için koridorda oturmayı tercih ederseniz daha iyi olur.

...

Serap GÜZEL
RADİKAL

Uçakta ne yiyip ne içmeli?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
kuru fasülye pilav,yaninda da kuru sogan ,aci pul biber,bir kase de yogurt.pek güzel olur bulutlar arasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynen doğrudur. Özellikle süt inanılmaz derecede gaz yapar. Hanımefendi bilmiyor galiba. Do & Co konusunda ise yazılanlara katılıyorum. Ne yazık ki lokanta ile havacılık mutfağını karıştırıyorlar. Nedense insanlarda uzmanlara danışmama, ben de yaparım gibi bir mantık yürütme merakı var. Olmuyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ablam sıvı kaybına uğramamak için bol bol sıvı tüketin demiş, ancak tüketilmesi gereken sıvıları yazarken iyi araştırmamış sanırım. yüksek yada alçak basınçta sadece su tüketilmelidir. zira örneğini verdiği meyve suları ve özellikle süt bağırsak ve midede genleşmeye neden olacağından kaçınılmaz ağrı ve sancılar oluşur. kaleminizi başka iş alanlarında savurun, araştırmadan insanları yanıltacak yazılar yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DO&CO Maalesef,maalesef THY nı aşağıya çekti.Ama kimseye anlatamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir de bu haberi Do & Co okusa fena olmayacak. IST dan dahi taze sandviç verilemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cebinize kuru kayısı fındık fıstık alın da. Uçaktada size bedava ne ikram edilirse afiyetle yiyin ve için.Zaten bu ikramların toplamı sizi asla tıkabasa doyuracak miktarda olmayacaktır.Bol, bol su için ve sık,sık çekinmeden tuvalete gidin.Alkollü içkilere çaya,kahveye alışıksanız istediğiniz ve sizi rahatsız etmeyecek miktarda için bunların yokluğu veya azlığı sizi daha çok strese sokacaktır.Uyuyamam diye korkmayın bedeniniz o uykuyu istediğinde önüne geçilmez bir istek ile uyusunuz.Uzun uçuşlarda sık sık ayağa kalkın ve yerinizde sayın.Kabin ekibi ile iyi geçinin ve onlara tadıklarınızmış gibi yakın ve sevecen davranın karşılığını mutlak alırsınız.Kabin ekibinin sizlerle aynı uçuşu yaptığını ve bu arada görevlerini yaptıklarını unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000