18 Ocak 2017, Çarşamba 10:23:09

Uçakta kadınlara özel koltuk dönemi

Hindistan havayolu şirketi Air India, kadın yolculara yönelik tacizleri engellemek için 18 Ocak'tan itibaren bazı uçuşlarında kadınlara özel koltuk ayırma kararı aldı.
  • Allah bu insanlara akıl ve fikir demekten başka bir şey bulamadım. Tüm dünya ilim, bilim peşinde koşarken üç kuruşluk havayolunun bu çağdışı uygulamasını burada tartışıyoruz. Böyle zihniyetle işletilen yerlerin uluslararası örgütler tarafından da protesto edilmesi hatta kapatılması gerekir. Bırakın insanları çağdaş yaşasınlar. Dünya nerede siz neredesiniz.
  • Ülkesine ve milli ve manevi değerlerine (buna kadın haklari dahil) saldırmak için fırsat çıktııı. Yetisiiiinnn laik medeni beyaz turkler, klavye başınaaa
  • Kadınları güçlü olmaya, direnmeye, hemen ihbar etmeye teşvik ederek suçluların cezalandırılmasını sağlamak ve bu çirkin ahlaksızlık ile mücadele etmek varken; kadınlara ayrı bir yer sunarak onları daha da pasifleştirip erkeklerin haklılığını dolaylı olarak sağlıyorlar. İşte ataerkil zihniyet örneği.. Kadınların izole edilmesine değil erkek müsveddelerinin eğitilmesine ihtiyaç var. Bu uygulama arttıkça suç oranında bir değişiklik olmaz, aksine tecavüzcüleri güçlendirir.
  • Zaten kelepçe bulunması gerekiyor uçakta
  • Bu zaman vermeleriniz bana FETO´culari hatirlatip duruyor. O iki gözünüzü acik olsaydi simdi ayni uygulamanin resmi olmasada bizim Otobüs seferlerinde yillardir uygulandigi biliniyor. Bence sizin SIKINTINIZ yasadiginiz Ülkedeki insanlarin dini ile. Bunuda acik ve net olarak söyleyebilirsiniz. Lakin dalga gecmeniz his hos degil.
  • Bütün yhm ler.bilirki bizdeki bayan yolcularda bu durumu sık sık.dile.getiriyorlar. keske dcs sisteminde böyle bi önlem alinsada bizlerde koltuk verirken buna dikkat edebilsek
  • Bu dünya iki kapılı han yaptıklarımızın hesabı var bu dünyada sonumuz var ölüm var
  • erkek olmadan ucus he. allah kmlara sabir versin. Ins basiniz agirmaz
  • (Karga) (Yazik) (Moa) size verilecek tek bir cevap görüyorum, Air India´nin almis oldugu karari hemen Islamiyetle yorumlamaniz cok cirkin. Islam dininde zorlama yoktur hangi dini kendinize yakin görüyorsaniz o dine gecin kardesim. Yorumlariniz haddinizi asiyor...Ne kadar karin agriniz varmis yasadiginiz Ülkenin insanlarinin inaci ile. Sizin aile yasantinizi cidden cok merak ediyorum..
  • Çocuk gelinler için de geçerli mi!

Hindistan havayolu şirketi Air India, kadın yolculara yönelik tacizleri engellemek için 18 Ocak'tan itibaren bazı uçuşlarında kadınlara özel koltuk ayırma kararı aldı.

Hindistan medyasında çıkan haberlere göre, Air India'nın kararı, 21 Aralık’ta Mumbai'den New York'a giden uçakta meydana gelen bir cinsel taciz olayı nedeniyle alındı.

Hindistan'da büyük yankı yaratan taciz olayının ardından Air India Genel Müdürü Meenakshi Malik, "Bir ulusal havayolu olarak kadın yolcularımızın konforunu artırmak bizim sorumluluğumuzdur. Bizimle seyahat eden yalnız kadın yolcu sayısı yüksek. Bu nedenle onlar için özel koltuklar ayıracağız.“ dedi.

Air India'nın 21 Aralık'taki seferinde business sınıfta oturan bir yolcunun 16 saatlik uçuş süresince ekonomi sınıfında seyahat eden bir kadın yolcunun yanına oturarak cinsel tacizde bulunduğu bildirilmişti. Hosteslerin müdahale ettiği kişi, uçağın New York'a inmesinden sonra ABD polisi tarafından havalimanında gözaltına alınmıştı.

Air India yetkilileri, iç hatlar ve kısa mesafe uluslararası uçuşlarda uçakların üçüncü sırasındaki 6 koltuğun yalnız seyahat eden kadın yolculara ayrılacağını belirtti. Kadınlara özel koltukların uzun mesafe seferlerinde de olup olmayacağı hakkında henüz karar verilmedi.

Havayolu şirketi, ayrıca uçaklarında görevli personelin ekipmanları arasına cinsel taciz teşebbüsünde bulunan yolcuları engellemek için kelepçe ekleneceğini bildirdi.

Hindistan’da kadınlara yönelik cinsel saldırıların yüksek olması sebebiyle kadınlara özel otoparklar, spor salonları, otobüsler ve tren koltukları bulunuyor.

Hindistan parlamentosu, 2013 yılında tecavüz ve diğer bazı cinsel saldırı suçlarının cezalarını iki kat artıran yasa tasarısını kabul ederek, tecavüz gibi suçların cezasını 7-10 yıldan 20 yıla çıkarmıştı.

Uçakta kadınlara özel koltuk dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Geri ~ 7 yıl önce
Allah bu insanlara akıl ve fikir demekten başka bir şey bulamadım. Tüm dünya ilim, bilim peşinde koşarken üç kuruşluk havayolunun bu çağdışı uygulamasını burada tartışıyoruz. Böyle zihniyetle işletilen yerlerin uluslararası örgütler tarafından da protesto edilmesi hatta kapatılması gerekir. Bırakın insanları çağdaş yaşasınlar. Dünya nerede siz neredesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayi ~ 7 yıl önce
Senin nerede oldugunu cok merak ediyorum. Tutturmusun bir cagdaslik türküsü, dagirciginda olan tek kelime cagdalsik türküsü, seni uzaya cikarkarken ayaginda tuttuk galiba. Nobel ödülü alirken protesto ettik sanki.
koşun koşun ~ 7 yıl önce
Ülkesine ve milli ve manevi değerlerine (buna kadın haklari dahil) saldırmak için fırsat çıktııı. Yetisiiiinnn laik medeni beyaz turkler, klavye başınaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm bu mu? ~ 7 yıl önce
Kadınları güçlü olmaya, direnmeye, hemen ihbar etmeye teşvik ederek suçluların cezalandırılmasını sağlamak ve bu çirkin ahlaksızlık ile mücadele etmek varken; kadınlara ayrı bir yer sunarak onları daha da pasifleştirip erkeklerin haklılığını dolaylı olarak sağlıyorlar. İşte ataerkil zihniyet örneği.. Kadınların izole edilmesine değil erkek müsveddelerinin eğitilmesine ihtiyaç var. Bu uygulama arttıkça suç oranında bir değişiklik olmaz, aksine tecavüzcüleri güçlendirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/Madayi ~ 7 yıl önce
Zaten kelepçe bulunması gerekiyor uçakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayi ~ 7 yıl önce
Bu zaman vermeleriniz bana FETO´culari hatirlatip duruyor. O iki gözünüzü acik olsaydi simdi ayni uygulamanin resmi olmasada bizim Otobüs seferlerinde yillardir uygulandigi biliniyor. Bence sizin SIKINTINIZ yasadiginiz Ülkedeki insanlarin dini ile. Bunuda acik ve net olarak söyleyebilirsiniz. Lakin dalga gecmeniz his hos degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seat change ~ 7 yıl önce
Bütün yhm ler.bilirki bizdeki bayan yolcularda bu durumu sık sık.dile.getiriyorlar. keske dcs sisteminde böyle bi önlem alinsada bizlerde koltuk verirken buna dikkat edebilsek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 7 yıl önce
Bu dünya iki kapılı han yaptıklarımızın hesabı var bu dünyada sonumuz var ölüm var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K ~ 7 yıl önce
erkek olmadan ucus he. allah kmlara sabir versin. Ins basiniz agirmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayi ~ 7 yıl önce
(Karga) (Yazik) (Moa) size verilecek tek bir cevap görüyorum, Air India´nin almis oldugu karari hemen Islamiyetle yorumlamaniz cok cirkin. Islam dininde zorlama yoktur hangi dini kendinize yakin görüyorsaniz o dine gecin kardesim. Yorumlariniz haddinizi asiyor...Ne kadar karin agriniz varmis yasadiginiz Ülkenin insanlarinin inaci ile. Sizin aile yasantinizi cidden cok merak ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 7 yıl önce
"Karga" yorumunu ben yazdim. Haddini astigini sandiginiz yorumumu saklayin, 36 ay icinde eger Air India'dan daha radikal uygulamalar THY'ye (ve hatta otesine) gelmezse ben hic birsey bilmiyorum. Bunun benim inancimla, yasadigim yerle alakasi yok. 2 goz yeter.
Mao ~ 7 yıl önce
Çocuk gelinler için de geçerli mi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Hey Allahım! Yorumlara bak. Dünyanın her yerinde böyle hanzolar sapıklar var.Demek ki burada daha fazla ki savunmasız olan kadınları korumak, rahat huzurlu yolculuk yapmalarını sağlamak için böyle uygulamaya başlamışlar. Ne var bunda. Empati yapın, kızınızın, eşinizin böyle insanlarla yolculuk yapma olasılığı yüksek ise bunu tercih etmez misiniz? Hey Yarabbim? Ne yorumlar böyle...Şaka mısınız?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000