06 Aralık 2015, Pazar 08:25:45

Uçakta internet çok sevildi

Havayolu şirketleri, uçaklarda 3G ve 4G kullanımına izin çıkmasının ardından yolcuların da talebi üzerine çalışmalarına hız verdi.
  • Uçakta internet bile sansürlü, her sayfayı açmıyor.
  • Filoda cok sayida kaldilar ve elden cikartilmayi bekliyorlar anliyorum ama A340larda maalesef ne internet mevcut ne de yeni eglence sistemi. THY acisindan A340lara gereksiz bir upgrade olarak gozukebilir ama bu ucaklarin servis yaptigi (Boston ve Cape Town) gibi uzun mesafe sehirlere ucan musterilerin ne gunahi var? Eger servisten cikartilacaklarsa umarim kisa surede bu gerceklesir, serviste kalmakta devam edeceklerse de bu ugradeler A340larda da tamamlanir.
  • Houston, San Francisco, Miami unutulmus.
  • sadece 777 lerde değil a 330 lardada var wifi hizmeti .
  • Bilet tek yön 39.99 tl. Internet 99.99 tl. Cin aliden bekliyorum bu performansı :))
  • Yahu, yüzlerce dolar bilet parası ödüyosunuz, 15dolarlık internet mi yordu sizide 12saatlik tarife istiyosunuz. Ne garipsiniz...
  • Geçen hafta TK 0077 Miami seferinde internetten kızımla tam okyanus ortasında WhatsApp tan telefonla görüşme yapabildim, hemde kesintisiz ve çok net bir görüşmeydi. Fakat başkasıyla telefonu çaldığı halde görüşemedim. Acaba görüştüğüm telefonların her ikiside İphone6 idi,ondan mı acaba bilemiyorum. Diğer görüşemediklerim aynı marka ama farklı modellerdi, çalıyordu fakat görüşme sağlayamıyorduk.
  • tinder olmuyor :/
  • Antalya'ya da 77W gidiyor orda da olacakmı
  • akp döneminde gerçekleşmiş bir başka müthis icraat. helal olsun!!

Bu konuda ilk adımı atan THY Boeing 777-300 ER tipi uçaklarda kablosuz internet hizmeti sunmaya başladı. Şu anda sadece dış hat uçuşlarında ve 10 bin feet'in (3048 metre) üzerinde kullanılan internet hizmeti, şirketin 2017 sonunda 62 geniş gövdeli uçağında aktif hale gelecek. İnternet kullanımının, altyapı çalışması yürüten özel havayollarında ise gelecek yıllarda yolcuların hizmetine sunulması bekleniyor. Ancak uçakta telefonla konuşulmasına henüz izin çıkmadı. Yapılan araştırmalarda, hem havayolu şirketleri hem de yolcular, ‘gürültü kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle' uçakta telefonla konuşmaya sıcak bakmıyor.

THY'nin TTNET işbirliği ile geçen yıl başlattığı internet erişimi, kablosuz internet altyapısı bulunan Boeing 777-300 ER tipi uçaklarda Wi-Fi özelliğe sahip dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlarla sağlanıyor. Business class yolcularına ücretsiz sunulan hizmet için diğer yolculardan 1 saat için 9,99 dolar, 24 saat için 14,99 dolar ücret alınıyor. Ödemeler ise sadece kredi kartıyla tahsil ediliyor. Aktarmalı uçuşlarda, diğer uçağın da kablosuz internet altyapısına sahip olması halinde satın alınan paket süresi sonuna kadar bu hizmetten faydalanılabiliyor. Boeing 777-300 ER tipi uçaklar, daha çok New York, Los Angeles, Toronto, Sao Paulo, Pekin, Şanghay, Tokyo, Hong Kong, Guangzhou, Cidde, Medine ve Brüksel uçuşlarında kullanılıyor. Ancak farklı destinasyonlara da bu uçaklarla uçuş yapılabiliyor.

ABD ve Avrupa ülkelerindeki uçuşlarda serbest bırakılan ‘cep telefonu ve tablet bilgisayarların kullanımına', Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü geçen yıl aralıkta onay vermişti. Alınan karara göre, uçakta cep telefonu, tablet veya e-okuyucu gibi cihazlarla SMS ve e-mail atıp, internete girebileceğiz. Uçuş boyunca açık kalacak elektronik cihazlarımızı sadece güvenlik anonsları sırasında kapatmamız gerekecek. Havayolu şirketleri bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparak uygulama ile ilgili kuralları belirleyecek. İnternette gezinme, yazılı mesaj veya veri indirme işlemlerine 10 bin feet'in altında ise izin verilmeyecek.

PEGASUS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Pegasus Havayolları Yönetimi de, uçakta internet kullanımına sıcak bakıyor. Bu yüzden filoya yeni katılacak Airbus 320 Neo tipi uçaklarda teknolojik altyapı konusunda çalışma başlatıldı. A 320 Neo tipi uçaklar 2016 Ağustos-Eylül'den itibaren filoya dahil edilmeye başlayacak. Uçakta internet kullanımının ise önümüzdeki yıllarda hizmete sunulması bekleniyor.

UÇAKTA İNTERNET İSTİYORUZ

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner'ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, yolcuların yüzde 77'si uçakta internet hizmeti sunan havayollarını tercih ediyor. Yolcuların yüzde 36'sı, uçuşlarda 3G ve 4G teknolojilerinin kullanılmaya başlanmasıyla uçakta e-posta takip etmek istediğini belirtirken, yüzde 32'si internetten sosyal medya hesaplarına bağlanmak, yüzde 23'ü internet üzerinden film izlemek ve oyun oynamak, yüzde 6'sı bu fırsatı gidecekleri yerdeki otellere bakarak rezervasyon yapmak için kullanmayı düşünüyor. Ayrıca Facebook ve Twitter'dan paylaşım yapmak isteyenlerin oranı ise yüzde 32.

Mustafa Gün / Zaman

Uçakta internet çok sevildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

NailDiken ~ 8 yıl önce
Uçakta internet bile sansürlü, her sayfayı açmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 8 yıl önce
Filoda cok sayida kaldilar ve elden cikartilmayi bekliyorlar anliyorum ama A340larda maalesef ne internet mevcut ne de yeni eglence sistemi. THY acisindan A340lara gereksiz bir upgrade olarak gozukebilir ama bu ucaklarin servis yaptigi (Boston ve Cape Town) gibi uzun mesafe sehirlere ucan musterilerin ne gunahi var? Eger servisten cikartilacaklarsa umarim kisa surede bu gerceklesir, serviste kalmakta devam edeceklerse de bu ugradeler A340larda da tamamlanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Houston, San Francisco, Miami unutulmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 dada var wifi ~ 8 yıl önce
sadece 777 lerde değil a 330 lardada var wifi hizmeti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 8 yıl önce
Bilet tek yön 39.99 tl. Internet 99.99 tl. Cin aliden bekliyorum bu performansı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbuscan ~ 8 yıl önce
Yahu, yüzlerce dolar bilet parası ödüyosunuz, 15dolarlık internet mi yordu sizide 12saatlik tarife istiyosunuz. Ne garipsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezi ~ 8 yıl önce
Geçen hafta TK 0077 Miami seferinde internetten kızımla tam okyanus ortasında WhatsApp tan telefonla görüşme yapabildim, hemde kesintisiz ve çok net bir görüşmeydi. Fakat başkasıyla telefonu çaldığı halde görüşemedim. Acaba görüştüğüm telefonların her ikiside İphone6 idi,ondan mı acaba bilemiyorum. Diğer görüşemediklerim aynı marka ama farklı modellerdi, çalıyordu fakat görüşme sağlayamıyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tinder ~ 8 yıl önce
tinder olmuyor :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Antalya'ya da 77W gidiyor orda da olacakmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraktan mı çatıyon? ~ 8 yıl önce
Sizin evde interneti yok herhalde?
A340 ler kaldırın ~ 8 yıl önce
Eskilere siliyorsunuz anladınız mı?
hülo ~ 8 yıl önce
akp döneminde gerçekleşmiş bir başka müthis icraat. helal olsun!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000