10 Ekim 2013, Perşembe 08:10:36

UÇAKTA İLGİNÇ VAKA!

Pilot uçuş sırasında rahatsızlanınca, uçağı indirmek yolcuya kaldı...

Polis, uçağın kalkmasından kısa süre sonra, pilotun kokpitte fenalaştığını ve yolcunun acil iniş yapmak zorunda kaldığını açıkladı.

Uçağın İngiltere 'nin Humberside Havaalanı 'na hava trafik kontrol görevlilerinin yardımıyla acil iniş yaptığı belirtildi. Uçakta rahatsızlanan pilotun dün gece hayatını kaybettiği, ancak ölüm nedeninin bilinmediği belirtiliyor. Humberside Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, "ölümün şüpheli olarak değerlendirilmediği" ifade edildi.

"KONUŞMASAK KESİN ÇAKILACAKTI"

SamanyoluHaber'de yer alan habere göre; Cessna 172 tipi küçük uçaktan Humberside Havaalanı'na dün gece yerel saatle 18:25'te acil yardım çağrısı yapıldı. Uçaktaki yolcunun yardım çağrısını takiben havaalanına polis, itfaiye ve ambülans görevlileri getirildi.

Ayrıca "John" adıyla anılan, ancak kimliği gizli tutulan yolcunun uçağı indirmesine yardım etmek üzere iki uçuş eğitmeni de havaalanına çağrıldı. Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden bir helikopter de yardım için hazır bulundu.

"John"a yardım eden uçuş eğitmenlerinden Roy Murray, "Eğer nasıl iniş yapması gerektiğini konuşmasaydık, kesin yere çakılacaktı." diye konuştu.

Uçağın iniş yapmadan önce havada dört tur attığı belirtiliyor. Roy Murray, "John'a iki üç tur atmasını söyledik. Dördüncüsünde başardı. Bence çok başarılı bir iniş yaptı." dedi.

Murray, "John'un kullandığı bir uçakta bulunmaktan korkmam. Çok sakindi." diye konuştu. Cessna 172 tipi özel uçakta yalnızca pilot ve bir yolcu bulunuyordu.

UÇAKTA İLGİNÇ VAKA!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000