29 Eylül 2013, Pazar 10:47:29

UÇAKTA HER ŞAKAYI YAPMAYIN!

Genel olarak herkes şaka yapmayı sever. Ancak siz siz olun, havalimanlarında ve uçakta bazı şakalardan uzak durun. Özellikle yabancı ülkelerde yapacağınız şakaların, yanlış anlamalar nedeniyle sizi hapse bile düşürebileceğini aklınızdan çıkarmayın.
  • Ayni sakayi simdide yapsan gene kaale almazlar merak etme simdide 16 yasindasin
  • Hahah bende yil 2007 olmasi lazim esb de ucaga binicem ozaman 10 yasinda falanim herkesi kapidan 3-4 kez evire cevire taraya taraya gecirdiklerini gordum sira bendeydi he benide tara ben canli bombayimya dedim polis adamcagiz ne yapsin cocuk mocuk demedi direk kalinca camli biyere tutup koydu beni sonra peder saka yapti falan filan zar zor deyince memurumuzda derin nefes alip kahkaha atmaya basladi yani en ufak biseye gelmiyor sakasi yok :)
  • cunku biz kurallari uymayi bilmeyen ama baskasinin uymasini bekleyen milletiz herseyin dogrusunu bilen eee ne var bunda diyen, otobus mantigila ucaga binen milletiz ucak aprondayken yer gorevlisine daha ucak kalkmamis ki cagir da kaptan geri gelsin diyen valizine tezek bile koymaktan cekinmeyen milletiz. biz gelismekten daha gelismemeyiz tercih eden dogrusunu soyleyince dogrucu davut olan adab-i muaseret e karsi oldu da bittiye getirmeye calisan kurala mantik yukleyen e onu yapacagina boyle yapsana diye bir milletiz. bizim daha coook yolumuz var su an yolun basinda miyiz yoksa yola cikmayi planliyor muyuz bilinmez. isi kitabina degil kilifina uydurma sozu bence bizden cikmistir. kitabina uydurma sozu de gelismis ulkelerdendir bence.
  • Peki ulkemizde niye bu cezalar uygulanmiyor. Niye adam olmak istemiyoruz aklim almiyor!

Uçuşunuzu büyük bir çileye dönüştürecek ne tür şakalar sizi çok zor durumda bırakabilir; hemen söyleyelim. “Üzerimde bomba var.” veya “Uçağa bomba koydum.” şeklinde şaka yapmaya kalkışırsanız, başınız dertten kurtulmaz.

“Uçağı kaçırabilir miyiz?”, “Çantamda bomba var.”, “Ahmet, silahlar senin çantanda değil mi?” gibi şakalar yapmanız halinde, havalimanındaki emniyet birimleri tarafından gözaltına alınabilir, adli soruşturma ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Aslında hiç de komik olmayan bu tür şakalar, diğer yolculara da büyük mağduriyet yaşatmaktadır. Yanlış anlaşılma nedeniyle, “Şaka yaptım.” açıklamasında bulunsanız da, konu kapatılmaz.

Olayın yetkililere bildirilmesi halinde uluslararası kurallar gereği, uçağa alınan tüm valizler yeniden indirilerek güvenlik kontrolünden geçirilir. Uçakta, patlayıcı madde araması yapılır.

Bu yüzden yapılacak kötü bir şakanın, ‘gözaltına alınmanıza, diğer yolcular ve yetkililerin sinirlerinin gerilmesine, 2-3 saatlik gecikmeye yol açacağını ve havayolu şirketine ciddi maliyet getireceğini’ aklınızdan çıkarmayın ve ne havalimanında ne de uçakta bu tür şakalar yapmayın. (Zaman)

UÇAKTA HER ŞAKAYI YAPMAYIN!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayni sakayi simdide yapsan gene kaale almazlar merak etme simdide 16 yasindasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hahah bende yil 2007 olmasi lazim esb de ucaga binicem ozaman 10 yasinda falanim herkesi kapidan 3-4 kez evire cevire taraya taraya gecirdiklerini gordum sira bendeydi he benide tara ben canli bombayimya dedim polis adamcagiz ne yapsin cocuk mocuk demedi direk kalinca camli biyere tutup koydu beni sonra peder saka yapti falan filan zar zor deyince memurumuzda derin nefes alip kahkaha atmaya basladi yani en ufak biseye gelmiyor sakasi yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yurt disi arkadasim ~ 11 yıl önce
cunku biz kurallari uymayi bilmeyen ama baskasinin uymasini bekleyen milletiz herseyin dogrusunu bilen eee ne var bunda diyen, otobus mantigila ucaga binen milletiz ucak aprondayken yer gorevlisine daha ucak kalkmamis ki cagir da kaptan geri gelsin diyen valizine tezek bile koymaktan cekinmeyen milletiz. biz gelismekten daha gelismemeyiz tercih eden dogrusunu soyleyince dogrucu davut olan adab-i muaseret e karsi oldu da bittiye getirmeye calisan kurala mantik yukleyen e onu yapacagina boyle yapsana diye bir milletiz. bizim daha coook yolumuz var su an yolun basinda miyiz yoksa yola cikmayi planliyor muyuz bilinmez. isi kitabina degil kilifina uydurma sozu bence bizden cikmistir. kitabina uydurma sozu de gelismis ulkelerdendir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdisi ~ 11 yıl önce
Peki ulkemizde niye bu cezalar uygulanmiyor. Niye adam olmak istemiyoruz aklim almiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000