08 Ocak 2019, Salı 09:39:45

Uçakta hayatını kaybetti, yolcular iki saat cenazenin alınmasını bekledi

Yeni Zelanda Hava Yolları'nın ANZ80 sayılı Hong Kong - Auckland seferinde bir erkek yolcu yaşamını yitirdi. Yolcunun hayatını kaybetmesi sebebiyle uçak Avustralya'daki Cairn Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.
  • Yav niye panik olmuşlar anlamadım ölüm bir gerçek..
  • Cairns'e hergün birçok havayolu geniş gövdeli (B787 ve A330 gibi) uçaklar ile tarifeli sefer düzenliyor. Ayrıca toplam 10 yolcu köprüsü (körük) bulunan 2 terminali var. Ama yok uygun merdiven - yok uygun bilmem ne yokmuş. Hergün neredeyse 10 tane tarifeli geniş gövde uçağa hizmet verilebilen araçlar mecburi inişte 10 körükle birlikte tatilemi gitmiş oluyor. Saçmalık!
  • Yayınlanan AIP’lerde, güncel olarak havalimanı kolaylıkları, yetenekleri, mevcut yeterlilikleri bulunmaktadır. Yer hizmetlerinin özellikleri, Sağlık ünitesi olup olmadığı, hangi saatler arasında açık olduğu gibi bilgiler de vardır. Uçuş planını dolduran pilotun, yedek meydan bilgilerini buna göre planlaması, ayrıca güzergah üzerindeki inilebilecek diğer meydanlar konusunda da bilgi sahibi olması faydalı olacaktır. Zaman zaman böyle istenmeyen (beklenmeyen değil) durumlarla karşılaşılabilmektedir. Planlamanın doğru yapılarak bu gibi durumların üstesinden gelmek mümkündür. Geçmiş olsun. Sorunsuz uçuşlar dileğiyle…
  • Brisbane gibi havalimani varken neden Cairns boyle buyuk bir ucagi kabul etmis? Yolucu zaten vefat etmis.

Yeni Zelanda Hava Yolları'nın ANZ80 sayılı Hong Kong - Auckland seferinde bir erkek yolcu yaşamını yitirdi. Yolcunun hayatını kaybetmesi sebebiyle uçak Avustralya'daki Cairn Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Uçağın iniş gerçekleştirdiği havalimanda yeterli ekipman ve tecrübeli personel eksikliği sebebiyle pilot, terminal ile iletişim sağlayamadı.

Bu sebeple yolcular iki saat boyunca uçakta cesetle mahsur kaldı. Bazı yolcular panik oldu.

Uçaktan tahliye için gerekli merdiven uzun uğraşlar sonucu bulundu fakat bu defa da merdiven uçak için fazla kısa kaldı. Acil müdahale ekipleri uçağa tırmanmak zorunda kaldı.

Ölü bedenin tahliye edilmesinin ardından uçak Auckland'a hareket etti.

Hava yolu şirketinden yapılan açıklamada yolcunun detayları kamuoyu ile paylaşılmadı ve yolcuların sorunsuz bir şekilde Auckland'a vardığı belirtildi.

Uçakta hayatını kaybetti, yolcular iki saat cenazenin alınmasını bekledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Gassal hasan ~ 5 yıl önce
Yav niye panik olmuşlar anlamadım ölüm bir gerçek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık! ~ 5 yıl önce
Cairns'e hergün birçok havayolu geniş gövdeli (B787 ve A330 gibi) uçaklar ile tarifeli sefer düzenliyor. Ayrıca toplam 10 yolcu köprüsü (körük) bulunan 2 terminali var. Ama yok uygun merdiven - yok uygun bilmem ne yokmuş. Hergün neredeyse 10 tane tarifeli geniş gövde uçağa hizmet verilebilen araçlar mecburi inişte 10 körükle birlikte tatilemi gitmiş oluyor. Saçmalık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş Hekimi ~ 5 yıl önce
Yayınlanan AIP’lerde, güncel olarak havalimanı kolaylıkları, yetenekleri, mevcut yeterlilikleri bulunmaktadır. Yer hizmetlerinin özellikleri, Sağlık ünitesi olup olmadığı, hangi saatler arasında açık olduğu gibi bilgiler de vardır. Uçuş planını dolduran pilotun, yedek meydan bilgilerini buna göre planlaması, ayrıca güzergah üzerindeki inilebilecek diğer meydanlar konusunda da bilgi sahibi olması faydalı olacaktır. Zaman zaman böyle istenmeyen (beklenmeyen değil) durumlarla karşılaşılabilmektedir. Planlamanın doğru yapılarak bu gibi durumların üstesinden gelmek mümkündür. Geçmiş olsun. Sorunsuz uçuşlar dileğiyle…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 5 yıl önce
yaptığı yorumdan kaliteli birisine benziyor.
Mr.B ~ 5 yıl önce
AIP'lere uçak içinde erişim fırsatı yoktur, jeppesen veya lido chartları ile çalışırız biz ve emin olun bunun gibi birçok şeyi ve daha fazlasını düşünerek hareket ederiz
Cairns ~ 5 yıl önce
Brisbane gibi havalimani varken neden Cairns boyle buyuk bir ucagi kabul etmis? Yolucu zaten vefat etmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000