28 Temmuz 2018, Cumartesi 16:18:55

Uçakta eylem yapan aktivist hakkında soruşturma

İsveç'in Göteborg kentinde Afgan sığınmacının sınır dışı edilmesini protesto eden İsveçli aktivist Elin Ersson hakkında soruşturma başlatıldı.
  • İyi olmuş, minibüs değil bu uçak. Git kendi SAS uçağını durdur sıkıyorsa! Havada ya da yerde olsun, farketmez, Bu kızın yaptığı düpedüz terör eylemidir! THY bu sarı yılanı kara listeye almalı ki bir daha bizim uçakları sabote etmesin!
  • şimdi, laf yok. klasik isveç üretimi kuzey lokumu.
  • "Yata yata solculuk yapıyorsunuz" diye bir karikatür vardı, bilen bilir...
  • Uçaktan bu kadının atılması gerekirdi. Yanlış yapıldı. Unruly passenger.
  • Saglam ceza verilmeli yoksa bir bilet alip herkes derdine careyi boyle arar,havacilik icin kirilgan bir durum önü alinmali,ayni ucakta ameliyat icin gelen bir cerrah vardi erken gelip birkac ssat hastanede gecirecekti ama ucu ucuna yetisti
  • Tgsye alım varmı acaba?
  • Bunlara da rahat batıyor, sana ne kızım Allahin Afganından, sen ülkenin sana sağladığı demokrasiden, adaletten, ekonomik refahtan, bütün bu nimetlerden yararlansana, sen ne anlarsın az gelişmiş ülke düzeninden, biz yıllardır değiştiremiyoruz hiçbir şeyi Türkiye'de, sen bir uçuşu engellemekle mi düzelteceksin.
  • Canim Turkiyem’de daha ne bekleybilirsin ki
  • "Insan insandir", böyle yürekli kizlara gün gelicek hepimizin ihtiyaci olucak.
  • Afgan sığınmacıyı Turkiyeye gonderin. badem bıyıklı sever boyle seyleri..baksın..akpliler zengin halkta ohh besleyin suriyeliler gibi.

İsveç'in Göteborg kentinde Afgan sığınmacının sınır dışı edilmesini protesto eden İsveçli aktivist Elin Ersson hakkında soruşturma başlatıldı.

Göteborg Savcılığı internet sayfasından, ''Havacılık yönetmenliğini ihlal şüphesiyle soruşturma'' başlığı ile açıklama yayımlandı. Açıklamada, pazartesi günü yaşanan olayda 52 yaşındaki bir Afgan'ın geçici olarak sınır dışı edilmesinin bir kadın yolcu tarafından durdurulduğu belirtilerek, söz konusu eylemin, havacılık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Soruşturma safhasıyla ilgili ayrıntının, henüz erken olması ve gizlilik ilkesinden dolayı paylaşılmayacağı ifade edildi.

İSVEÇLİ KIZ: İNSAN İNSANDIR

Dagens Nyheter gazetesine konu hakkında açıklama yapan Ersson, ''İnsan insandır. Benim görevim ölüme gönderilen insanların sınır dışı edilmesini önlemek" ifadelerini kullandı. Kendisine soruşturma açılması hakkında yorum yapmayacağını vurgulayan Ersson, bir avukatla iletişime geçtiğini söyledi.

UÇAKTA PROTESTO YAPMIŞTI

Landvetter Havalimanı'nda pazartesi günü Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek Afgan göçmeni taşıyan uçak, 21 yaşındaki İsveçli aktivist Elin Ersson'un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan kadın yolcu Elin Ersson, 52 yaşındaki sığınmacıya yapılanın "tamamen yasa dışı'' olduğunu savunarak, sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.

Uçakta bulunan Türk yolcuların verdiği destekle duygulanarak göz yaşlarına boğulan Ersson, Türk yolculara teşekkür etmiş ve yetkililerin kontrolünde sığınmacı ile uçaktan inmişti.

Ersson'un 26 yaşındaki Afgan İsmail Khawari'nin sınır dışı edilmesine müdahale etmek için uçağa bindiği ve Khawari'nin başka uçakta olması nedeniyle onun yerine sınır dışı edilen başka bir Afgan için eylem yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Uçakta eylem yapan aktivist hakkında soruşturma

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kevser ~ 6 yıl önce
İyi olmuş, minibüs değil bu uçak. Git kendi SAS uçağını durdur sıkıyorsa! Havada ya da yerde olsun, farketmez, Bu kızın yaptığı düpedüz terör eylemidir! THY bu sarı yılanı kara listeye almalı ki bir daha bizim uçakları sabote etmesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 6 yıl önce
eylemin doğruluğu yanlisi bi yana, beğenmediği herkese terorist demek ne kadar kolay hale geldi, neyin kafası bu
Kız Çok Güzel ~ 6 yıl önce
şimdi, laf yok. klasik isveç üretimi kuzey lokumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 6 yıl önce
"Yata yata solculuk yapıyorsunuz" diye bir karikatür vardı, bilen bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff Arif ~ 6 yıl önce
Uçaktan bu kadının atılması gerekirdi. Yanlış yapıldı. Unruly passenger.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 6 yıl önce
Saglam ceza verilmeli yoksa bir bilet alip herkes derdine careyi boyle arar,havacilik icin kirilgan bir durum önü alinmali,ayni ucakta ameliyat icin gelen bir cerrah vardi erken gelip birkac ssat hastanede gecirecekti ama ucu ucuna yetisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 6 yıl önce
Tgsye alım varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alım ~ 6 yıl önce
Vasıfsız iş ilanlarına bak
bazı şeyler ~ 6 yıl önce
Bunlara da rahat batıyor, sana ne kızım Allahin Afganından, sen ülkenin sana sağladığı demokrasiden, adaletten, ekonomik refahtan, bütün bu nimetlerden yararlansana, sen ne anlarsın az gelişmiş ülke düzeninden, biz yıllardır değiştiremiyoruz hiçbir şeyi Türkiye'de, sen bir uçuşu engellemekle mi düzelteceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiyem ~ 6 yıl önce
Canim Turkiyem’de daha ne bekleybilirsin ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 6 yıl önce
"Insan insandir", böyle yürekli kizlara gün gelicek hepimizin ihtiyaci olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkiyeye ~ 6 yıl önce
Afgan sığınmacıyı Turkiyeye gonderin. badem bıyıklı sever boyle seyleri..baksın..akpliler zengin halkta ohh besleyin suriyeliler gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000