23 Nisan 2008, Çarşamba 07:51:39

Uçakta cep telefonuna TEPKİ VAR!

Milliyet Cafe yazarlarından Çağdaş Ertuna, uçakta cep telefonu kullanımına karşı olduğunu bakın hangi sözlerle ifade ediyor...
  • Daha öncede yazmistim,genede ayni fikirdeyim.Baskasinin dedikodusuna sahit olmak istemiyorum.Huzur icinde okumak istedigim literaturu okuyup seyahatime devam etmek isterim.Yerde isini bitiremiyen göktemi bitirecek.

Bir tek uçakta cep telefonuyla konuşmadığımız kalmıştı. O da çok yakında olacak. Bütün havayolları harıl harıl hazırlanıyor. Üstelik Air France’ın geçen haftaki denemesinde sesin iyi gelmediği ve sürekli “Biraz daha yüksek sesle konuşur musun, ay duyamıyorum” gibi diyaloglar geçtiği belirtildi. Ne olacak? Telefonlar hiç susmayacak; mesela Fenerbahçe marşıyla çalan telefona Galatasaraylılar ateş püskürecek, durduk yere kavga bile çıkabilir. 500 kişilik bir uçakta, sıkışık koltuklarda otururken çalan cep telefonlarını, bağıra çağıra konuşanları, telefonda kavga edenleri vs. düşünmek bile istemiyorum. Şarkılı türkülü cep telefonu melodileriyle kafamız şişecek. Önünüzde, arkanızda, sağınızda solunuzda oturan herkesin özel hayatına hâkim olacaksınız. Bir de meraklıyız ya, zaten konuşmaları dinlemeden duramayız.
Tam uykuya dalacakken hiç gitmediğiniz bir gece kulübünden ya da hiç alışveriş yapmadığınız bir mağazadan SMS veya beş yıldızlı bir otelden üye olursanız şöyle avantajlar var telefonu gelecek. Kazara “Müsait değilim, uçaktayım” derseniz satış temsilcisi ısrarla “Oh ne güzel, tam da zamanında yakalamışım, zaten uçakta yapacak bir şey yok, canınız sıkılıyordur” deyip hiç susmayacak.
Bir de “İnişte ve kalkışta elektronik alet kullanmak yasak” diyecekler, ama boşuna... Sinyaller karışırsa neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.
Bütün bunlara hazır mıyız? Uçakta cep telefonu istediğinize emin misiniz? Ben şahsen mümkünse almayayım.

Milliyet

Uçakta cep telefonuna TEPKİ VAR!

Yorumlar

neredeyiz ~ 16 yıl önce
Daha öncede yazmistim,genede ayni fikirdeyim.Baskasinin dedikodusuna sahit olmak istemiyorum.Huzur icinde okumak istedigim literaturu okuyup seyahatime devam etmek isterim.Yerde isini bitiremiyen göktemi bitirecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000