30 Ocak 2009, Cuma 07:24:52

Uçakta cep dönemi resmen başlıyor

Uçaktasınız, okyanusun tam ortasındasınız ve birden aklınıza bir arkadaşınıza kısa mesaj göndermeniz gerektiği geldi, durmayın, açın telefonunuzu ve gönderin.
  • insanlar sırf lafı laf olsun diye konuşuyorlar bırakın yahu bari havada kafamızı dinleyelim ne geregi var farzedinki acil bir haber aldınız telefonda ne yapacagınız 40bin ft,te iş olsun mecburmuyum vır vır dinlemeye aman türkiyede olmasın bizim millet telefon işini iyice abartır .
  • bence teknolojinin çok gerisindeyiz şimdiki nesiller yenilik için çok geride 3g görüntülü bile konuşulmalıdır ama elbette olacak biliyorum...

British Airways, yeni duyurduğu servisle Atlantik Okyanusu üzerinde kısa mesaj gönderebilme olanağını yolcularına sunmaya başlıyor. Londra'daki City Airport ile New York'taki JFK Havalimanı arasındaki uçuşlar için 2009 sonlarında başlaması planlanan servisle British Airways'in business class sınıfında uçan yolcuları cep telefonlarını özgürce kullanabilecek.

British Airways yolcuları yakında uçaktan kısa mesaj göndermeye başlıyor.

Picocell adı verilen bu teknoloji temelde uçaklarda cep telefonlarının kullanılabilmesine olanak tanıyor. Bu sayede yolcular gökyüzünde cep telefonlarını kullanmaya devam edebilirken, sinyallerin uçakların elektronik sistemlerine olan zararı da önlenebiliyor.

Uçakta Alo Demek Nasıl Mümkün Oluyor?

British Airways'in kullanacağı bu servis OnAir adlı bir şirket tarafından veriliyor. OnAir bu iş için Inmarsat ile işbirliğine gitmiş durumda. Inmarsat-4 adlı uydu yörüngedeki dolaşımını sürdürürken uçak yolcuları da cep telefonlarını kullanabilmenin keyfini yaşayacak.

Bilet Fiyatı Ne Kadar Etkilenir?

British Airways bu hizmet için ne kadar ek ücret talep edeceğiyle ilgili bir bilgi vermiyor. Ancak nispeten pahalı olması, diğer havayolu şirketlerince kullanılmaya başlanıp yaygınlaştıktan sonra ucuzlaması bekleniyor.

Uçakta cep dönemi resmen başlıyor

Yorumlar

mountain comander ~ 15 yıl önce
insanlar sırf lafı laf olsun diye konuşuyorlar bırakın yahu bari havada kafamızı dinleyelim ne geregi var farzedinki acil bir haber aldınız telefonda ne yapacagınız 40bin ft,te iş olsun mecburmuyum vır vır dinlemeye aman türkiyede olmasın bizim millet telefon işini iyice abartır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fırtına ~ 15 yıl önce
bence teknolojinin çok gerisindeyiz şimdiki nesiller yenilik için çok geride 3g görüntülü bile konuşulmalıdır ama elbette olacak biliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000