01 Temmuz 2008, Salı 07:50:45

Uçaklarımızı tespit etmek için radar almışlar

Hava Kuvvetleri’nden ağır darbeler yiyen PKK’nın pasif radarlar aldığı ortaya çıktı.
  • Bu radarları kim verdi teröristlere acaba? Bizi aralarına alıp(!) kader ortağı yapacak olan AB'li "dostlarımız" mı yoksa "stratejik ortağımız" ABD mi? Dostumuz kim??

Türk Hava Kuvvetleri’nin geçen Aralık’tan bu yana PKK’ya karşı gerçekleştirdiği başarılı hava harekatları sonrasında ağır darbeler alan PKK’nın, uçakların önceden yerini tespit etmede kullanmak üzere ‘pasif radarlar’ aldığı ortaya çıktı. İstihbarat birimleri PKK’nın bu radarlardan iki tane aldığını tespit etti.

 
Teknolojik olarak, bilinen klasik aktif radarlardan daha ileri olan pasif radarların yerini tespit etmek çok güç. Çünkü, pasif radarlar herhangi bir ışıma yaymadan, havadaki çeşitli sinyalleri kullanarak havada yaklaşan cisimlerin yerini önceden haber verebiliyor. Bu da, aktif radarlar gibi yerlerinin saptanmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Yani, uçaklar aktif radarları cihazdan yansıyan sinyaller sayesinde rahatlıkla tespit edebilirken, pasif radarlar ise kolay kolay bulunamıyor.

 

Uçaklarımızı tespit etmek için radar almışlar

Yorumlar

Bir Soran ~ 16 yıl önce
Bu radarları kim verdi teröristlere acaba? Bizi aralarına alıp(!) kader ortağı yapacak olan AB'li "dostlarımız" mı yoksa "stratejik ortağımız" ABD mi? Dostumuz kim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000