27 Mayıs 2014, Salı 14:13:15

UÇAKLARIMIZI "RAHVAN"LAR ÇEKECEK

2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın imkan ve kabiliyetleri ile üretilen 'Rahvan' uçak çeker araçları düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katıldı.
  • Altı üstü kamyon arkadaş yazık buna harcanan paraya birde tören yapmışlar sadece o törene gelen VIP amcaların uçak vs masrafını toplasan 10 tane adam gibi uçak çeker alırsın.. millet uzaya gider bunlar hala şaşa peşinde...!!!
  • memleket icin kucukte olsa bir katma deger uretilmis. bunun icin toren yapilmasi gayet normal. diger mantiksiz torenlerin yaninda onemli bile kalir.
  • Ey şanlı millet elalem uzay mekiği yaptı bu kadar gösteriş yok.yazık ya çok yazık
  • İmalat tesislerini ve yapılan gayretli çalışmayı gören biri olarak emeği geçen herkesi özellikle atölyelerde çalışan subay ve teknisyenleri tebrik etmek istiyorum. Rahvan onların özverili çalışmaları ile şekillenmiştir. Ayrıca Rahvanın mevcut amerikan yapımı ford marka uçak çekerlere beş çekeceğini düşünüyorum. Özellikle manevra kabiliyetinden dolayı.
  • adını da Türkçe bir sözcük seçseler iyi olurmuş..
  • Hale bak! Towcar icat etmis gibi seviniyoruz. Rezillik!
  • abartılı bir törene benziyor. traktör işte. kolay gelsin çalışanlara
  • Vatana millete hayırlı uğurlu olsun... Milli bir markanın oluşması güzel bir olay. Hem de askeri kökenli bir proje. Emeği geçenleri tebrik etmek lazım. Bu arada milli Rahvan'ları milli hava yolumuz THY'nin uçakları ve diğer sivil uçaklar için kullanamaz mıyız?
  • O zaman bas gaza rahvan gitsin.Hayırlı olsun ülkemize ve havacılık camiasına

'Rahvan' Uçak Çeker Aracı’nın hizmete girişi nedeniyle 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Tayfur Fikret Erbilgin, 2. HİBM ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Hava Lojistik Başkanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, 3. HİBM Komutanı Tuğgeneral İhsan Özdemir, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistem Yönetimi Başkanı Tuğgeneral Reha Er, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ile üst düzey askeri yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Rahvan uçak çeker araçları ile Türk Hava Kuvvetlerinin bir milli yetenekle daha donatıldığını belirtti.

Hava Kuvvetlerinde uçuş ve yer destek sistemlerinin önemine işaret eden Orgeneral Öztürk, bu kapsamda Rahvan Uçak Çeker Aracı’nın Hava Kuvvetlerinin yer destek sistemini güçlendireceğine dikkati çekerek, “Rahvan’ın iki önemi bulunmaktadır. Birincisi, milli imkanlar ile Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’nde üretilmiştir. İkincisi ise Hava Kuvvetleri tamamen kendi personeli ile Rahvan’ı üretmiştir. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Orgeneral Öztürk, ilk etapta üretilen 10 Rahvan Uçak Çeker Aracı’nın birliklerde hemen kullanıma başlanacağını ifade ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral da ilk milli uçak çeker aracı Rahvan’ın araştırma ve tasarım çalışmalarının 3 yıl sürdüğünü, ilk prototip aracın 2010 yılında üretilerek test çalışmalarının yapıldığını anlattı.

Ankara ve Konya’daki askeri üslerde yapılan test çalışmalarında kullanıcılardan gelen taleplerin de dikkate alınarak tasarımın yenilendiğini ve bugünkü hali ile Hava Kuvvetlerinin kullanımına hazır hale getirildiğini ifade eden Tümgeneral Demiral, seri üretimin Kayseri’deki tesislerde devam ettiğini dile getirerek, “Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri için tarihi bir gün yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Mayıs’ta üretimi tamamlanan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren 10 adet Rahvan uçak çeker aracı, törenle Türkiye’nin değişik bölgelerindeki askeri üslerin komutanlarına teslim edildi.

Rahvan’ın manevra kabiliyetinin sergilendiği kısa bir gösteri sürüşünün ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Vali Orhan Düzgün, beraberindekilerle Rahvan’ı inceledi.

Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından verilen kokteylle sona erdi.

UÇAKLARIMIZI "RAHVAN"LAR ÇEKECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

TUG ~ 10 yıl önce
Altı üstü kamyon arkadaş yazık buna harcanan paraya birde tören yapmışlar sadece o törene gelen VIP amcaların uçak vs masrafını toplasan 10 tane adam gibi uçak çeker alırsın.. millet uzaya gider bunlar hala şaşa peşinde...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TUG'A ~ 10 yıl önce
Nedir bu 1500 metre burnunuz yükseklerde,siz herhalde aya giden araç üretiyorsunuz sanki,bi küçümseme ,kıskançlık tavırları.Neye harcanan paraya yazık,,herşeye bunu yazıyorsunuz artık harcanan paraya yazık ,,şuna yazık..Bu aracı yapana üretene helal olsun,,söyle dost düşman çatlatan şekilde tören yapanada helal olsun..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
memleket icin kucukte olsa bir katma deger uretilmis. bunun icin toren yapilmasi gayet normal. diger mantiksiz torenlerin yaninda onemli bile kalir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanın ~ 10 yıl önce
Ey şanlı millet elalem uzay mekiği yaptı bu kadar gösteriş yok.yazık ya çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüy yorumlar ~ 10 yıl önce
Ya arkadaşım ne bu yazık falan,,neye yazık olmuş,,el uzaya gittiyse gitti,şu an bu yapılan bize uzaya gitmekten daha faydalı belki,Uzayada gideriz gerektigi zaman.Bir güzel iş yapılmış hayırlı olsun,bitti...bu yorumlar kısmını okumamak daha iyi olacak herhalde,,herkes uzman ,profesör ,kesilip,havadan,tüyden,sebeb bulma çabasına düşüyorlar...
Tebrik Ederim ~ 10 yıl önce
İmalat tesislerini ve yapılan gayretli çalışmayı gören biri olarak emeği geçen herkesi özellikle atölyelerde çalışan subay ve teknisyenleri tebrik etmek istiyorum. Rahvan onların özverili çalışmaları ile şekillenmiştir. Ayrıca Rahvanın mevcut amerikan yapımı ford marka uçak çekerlere beş çekeceğini düşünüyorum. Özellikle manevra kabiliyetinden dolayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 10 yıl önce
adını da Türkçe bir sözcük seçseler iyi olurmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Türkçe zaten. "Amble" olsaydı anlayacakmıydın, yabancı özentisi?
hahaha.. ~ 10 yıl önce
Rahvan mı Turkce? hay senin dil bilgine.. :):):):
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hale bak! Towcar icat etmis gibi seviniyoruz. Rezillik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abartılı ~ 10 yıl önce
abartılı bir törene benziyor. traktör işte. kolay gelsin çalışanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RAHVAN ~ 10 yıl önce
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun... Milli bir markanın oluşması güzel bir olay. Hem de askeri kökenli bir proje. Emeği geçenleri tebrik etmek lazım. Bu arada milli Rahvan'ları milli hava yolumuz THY'nin uçakları ve diğer sivil uçaklar için kullanamaz mıyız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rugyu ~ 10 yıl önce
bu belki 2011'den beri var. kayseride hizmete girişi yeni olsa gerek.ya da bu ikinci model. kayseride ki uçaklar daha büyük olduğu için daha büyük bir modeldir belki.dar gövdeli bir uçağı (yani 65-70t) çekecek güçte midir bakmak lazım.
Rahvan ~ 10 yıl önce
O zaman bas gaza rahvan gitsin.Hayırlı olsun ülkemize ve havacılık camiasına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000