27 Nisan 2010, Salı 08:38:10

Uçaklardan konma-konaklama ücreti alınmayacak

Turizmde yaşadığı zor günleri atlatmak için çeşitli önlemlere başvuran Yunanistan hükümeti, yaz sezonuna yönelik olarak yeni bir karar aldı.
  • Başlığınızın önüne bir "Yunanistan'da" ekleseniz de boşuna zaman kaybetmesek. Ben de saf saf Türkiye diye haberi açıyorum...
  • YILLARCA TESVIK VERILDI ULKEMIZDE AMA SORUN HAVAYOLLARINA ALMISLARMI BU PARALARI HABERLERI BILE YOK CUNKU ARACI FIRMALAR BU KAYMAGI GOTURDU TURIZME HIC KATKISI OLMADI ULKEYE ZARAR
  • Bizde yapalim böyle LOW COST Airport,LOW COST Airline var ,ne dersin ,en azindan Turist cok gelir AYT yapilsa bir seson yeter!!!!
  • BİZDE DE BUNABENZER UYGULAMALAR OLMALI İNANIYORUM Kİ TURUZİM DAHA DA GELİŞİR

Karara göre, başkent Atina’daki Eleftherios Venizelos Havalimanı dışında ülkedeki tüm havaalanlarına iniş ve kalkış yapacak havayolu şirketlerinden vergi alınmayacak.  

Yaşadığı ağır ekonomik bunalımdan kurtulmak için çeşitli önlemlere başvuran Yunanistan, turizmi “en önemli gelir kaynağı” olarak görüyor. Turizmi yeniden en önemli gelir kaynağı olarak gördüklerini belirten Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou, hükümet olarak turizm altyapısı ve gelirlerini iyileştirmek için çeşitli önlemlere başvurduklarını ifade etti.

Ülke turizmi için 100 milyon avroluk destek paketi açıklayan Yunanistan hükümeti, özel eğitim programları ile otellerdeki ve diğer turizm işletmelerindeki personelin hizmet kalitesini de artırmayı hedefliyor. Yunanistan hükümeti ile Yunanistan Otelciler Birliği’nin işbirliği ile ülkeye turist çekmek için yeni özel kampanyalar planlanması düşünülüyor. Bunlar arasında yeni pazarlarda vize masraflarının düşürülmesi gibi önlemler de yer alıyor.

Yunanistan hükümetinin turizme yönelik önlemler paketinde şu noktalar öne çıkıyor:

- 2010 yaz sezonu boyunca başkent Atina’daki Eleftherios Venizelos Havalimanı dışında ülkedeki tüm havaalanlarına iniş ve kalkış yapacak havayolu şirketlerinden vergi alınmayacak. Yan ve ara sezonlarda ise yüzde 50 indirim uygulanacak.

- Ülkede kabotaj ile ilgili bütün düzenleme ve kısıtlamalar kruvaziyer gemilerine uygulanmayacak. Ülkedeki kabotaj düzenlemelerine göre AB ülkeleri gemileri dışından kruvaziyer gemleri ülkede hizmet alamıyor. Yunanistan, bu noktada getireceği esnekliklerle özellikle ABD’den kruvaziyer gemilerini ülkeye çekmeyi ve böylece kruvaziyer turları ile gelecek turist sayısına iki katına çıkarmayı hedefliyor.

- Hükümet, 100 milyon avroluk destek paketi ile özellikle küçük ölçekli turizm işletmelerinin altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitelerini artırmalarına önayak olmak istiyor.

Uçaklardan konma-konaklama ücreti alınmayacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Başlığınızın önüne bir "Yunanistan'da" ekleseniz de boşuna zaman kaybetmesek. Ben de saf saf Türkiye diye haberi açıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YILLARCA TESVIK VERILDI ULKEMIZDE AMA SORUN HAVAYOLLARINA ALMISLARMI BU PARALARI HABERLERI BILE YOK CUNKU ARACI FIRMALAR BU KAYMAGI GOTURDU TURIZME HIC KATKISI OLMADI ULKEYE ZARAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde yapalim böyle LOW COST Airport,LOW COST Airline var ,ne dersin ,en azindan Turist cok gelir AYT yapilsa bir seson yeter!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİZDE DE BUNABENZER UYGULAMALAR OLMALI İNANIYORUM Kİ TURUZİM DAHA DA GELİŞİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000