26 Kasım 2022, Cumartesi 13:15:02

Uçaklarda telefon kullanımı için geri sayım

Bilindiği üzere uçaklarda telefon kullanımına dair katı yasaklar mevcut. Ancak yakın zamanda bu yasak ortadan kalkabilir.
  • Ucretsiz mi?
  • Cam kenarı koltuklarından anlık hikaye paylaşımları hoşgeldin!
  • Thy de dahil bir çok havayolu şirketinde zaten bu hizmet aeromobile adı altında var tabi bağlantı 5g ile sağlanamıyor . Telefon görüşmesi olmasa da sms gönderimi yapılıyor. Ama şöyle bir sıkıntı var. Aeromobile hattına bağlanmak için telefonu uçak modundan çıkarmak gerekiyor. Ama güvenlik kartlarında cihazların sadece uçak modunda kullanabileceği yazıyor.
  • Savas sürdügü sürece bu konuda mesai harçayaçaklarini sanmiyorum
  • Artık ‘telefonda bağıra bağıra konuşan dayıyı susturma’konulu bülteni heyecanla bekliyorum.
  • Şimdiden kolaylıklar dilerim. Sürekli yüksek sesle konuşan yolcuları uyarmak zorunda kalıp, servis esnasında telefonla konuşan yolcuya bir yandan ne istediğini sorması diğer yandan elinde telefonla konuşan yolcunun soruyu anlamayıp soruyu tekrar ettirmesi vs.vs.

Bilindiği üzere yüzyılın en büyük icatlarından ve en konforlu ulaşım araçlarından biri olarak kabul edilen uçaklarda telefon kullanımına dair katı sınırlamalar mevcut. Buna neden olarak ise cep telefonu gibi elektromanyetik dalgalarla iletişim sağlayan elektronik cihazların kullanımının uçaklarda bulunan navigasyon ve iletişim sistemlerine doğrudan etkisi olması gösteriliyor.

5G teknolojisi ile birlikte uçakta telefon kullanımı başlıyor

Uzun süredir devam eden bu kural ise yakın zamanda tarih olabilir. Avrupa Komisyonu, mobil iletişim mevzuatını en modern standartlara göre uyarlıyor. Sonuç olarak, 5G kapsama alanı uçaklarda da kullanılabilir hale getirilebilir.

Bu karar ile birlikte Avrupa Birliği içinde havayolları, uçaklarına en son 5G teknolojisini kurarak yolcuların akıllı telefonlarını ve diğer bağlı cihazlarını tıpkı yerde yaptıkları gibi kullanmalarına izin verecek. Böylece yolcular uçağa bindiklerinde telefonlarını kapatmak zorunda kalmayacak.

Shiftdelete'de yer alan habere göre; 5G kapsama alanı, uçağa “piko-hücre” adı verilen bir sistemin kurulması ile mümkün olacak. Bu ağ istasyonu aracılığıyla, telefon görüşmeleri, metin mesajları ve veri bağlantısı, bir uydu ağı aracılığıyla yerdeki bir mobil ağa gönderilebilecek.

Komisyon ayrıca otomobil, otobüs ve diğer ulaşım araçlarında WiFi üzerinde 5 GHz frekanslarını kullanıma açmak istiyor. Bu kapsamda AB Üye Devletlerinin 5GHz bantlarını karayolu taşımacılığı için erişilebilir hale getirmek için 30 Haziran 2023’e kadar süreleri bulunuyor.

Uzun süredir tartışma yaratan uçaklarda telefon yasağı yakın zamanda tarih olabilir. Avrupa Birliği içerisinde başlayan bu yeni adım 5G teknolojisinin gelişmesi ile tüm dünyada yayılması bekleniyor.

Uçaklarda telefon kullanımı için geri sayım

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Free ci ~ 1 yıl önce
Ucretsiz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgeldin! ~ 1 yıl önce
Cam kenarı koltuklarından anlık hikaye paylaşımları hoşgeldin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aeromobile ~ 1 yıl önce
Thy de dahil bir çok havayolu şirketinde zaten bu hizmet aeromobile adı altında var tabi bağlantı 5g ile sağlanamıyor . Telefon görüşmesi olmasa da sms gönderimi yapılıyor. Ama şöyle bir sıkıntı var. Aeromobile hattına bağlanmak için telefonu uçak modundan çıkarmak gerekiyor. Ama güvenlik kartlarında cihazların sadece uçak modunda kullanabileceği yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 1 yıl önce
Savas sürdügü sürece bu konuda mesai harçayaçaklarini sanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 1 yıl önce
Artık ‘telefonda bağıra bağıra konuşan dayıyı susturma’konulu bülteni heyecanla bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmzamı ~ 1 yıl önce
Atıyorum hepimize geçmiş olsun :)
Kabin ekiplerine ~ 1 yıl önce
Şimdiden kolaylıklar dilerim. Sürekli yüksek sesle konuşan yolcuları uyarmak zorunda kalıp, servis esnasında telefonla konuşan yolcuya bir yandan ne istediğini sorması diğer yandan elinde telefonla konuşan yolcunun soruyu anlamayıp soruyu tekrar ettirmesi vs.vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah canım ~ 1 yıl önce
Ne zor işler değil mi.. Çok yorulmayacağınız işler bakın bence bu meslekte siz mutlu olamazsınız.
Mert ~ 1 yıl önce
Vay be ne büyük dertleriniz varmış. Bir seyide eleştirmeyin birseyide büyütmeyin kusursuzluk abideleri

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000