05 Mart 2011, Cumartesi 11:08:30

UÇAKLARDA KIZAMIK TEHLİKESİ

Londra’dan ABD’ye uçan bir yolcuda kızamık teşhis edildi, sağlık otoriteleri alarma geçti
  • acaba doktorlarımızın yurt dışındaki bu hastalıklardan yada belirtilerinden haberleri varmı ?
  • Artık Hv.Yolu şirketlerimiz dünyanın dört bir yanına uçuyor. Afrika' ya da gidiyor; G. Amerika' ya da. Sağlıkçılarımızın bulaşıcı hastalıklar konusunda; özellikle sıtma, sarıhumma, menenjit; donanımlarını artırmaları, ilaç tedariki konusunda bir Fransa, bir Almanya seviyesine gelebilmeleri gerekmektedir. NETEKİM bir şirketimiz yanlış teşhis sonucu bir çalışanını sıtmadan kaybetti. O çocuğa Fransa' da müdahale edilmiş olsaydı; şimdi hayattaydı.
20-22 Şubat 2011 tarihleri arasında Londra’dan başlayıp Washington, Baltimore, Denver, Albuquerque ve New Mexico’da son bulan uçuşlar yapan 27 yaşında bir kadında kızamık teşhis edildi.

Sağlık otoriteleri, (uçuş gün ve saatlerini vererek) bu kadınla aynı havaalanında aynı bekleme salonunda bulunan veya aynı uçakta yan yana, 5 sıra önünde ya da 5 sıra arkasında oturan kişilere hastalığın bulaşmış olabileceğini duyurdu.

10-20 gün içinde ateş, boğaz ağrısı, göz kızarması/sulanması, burun akıntısı, ağız içinde beyaz noktalar, yüzde ve vücutta kırmızı lekeler gibi belirtileri olanları doktorlarına başvurmaları konusunda uyardı.

Kızamık, özellikle 1 yaş altı bebekler, hamileler ve bağışıklık sistem yetersizliği olanlarda risk yaratmakta, zatürre ve beyin ödemine bağlı ölümlere yol açabilmekte. Öksürük ve aksırıkla ortamda uzak mesafelere kadar yayılan virüs, solunan havada 2 saat kadar asılı kalabilmekte…

ABD ve Kanada’da kökü kazınmış olduğu sanılan hastalık son yıllarda hortladı. ABD’de 2008 yılında 15 eyalette 130 vaka rapor edildi. WHO raporuna göre aynı yıl dünyada kızamıktan 164 bin kişi öldü. Bunların çoğu gelişmemiş ülkelerdeki 5 yaşından küçük çocuklardı.

UÇAKLARDA KIZAMIK TEHLİKESİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
acaba doktorlarımızın yurt dışındaki bu hastalıklardan yada belirtilerinden haberleri varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık Hv.Yolu şirketlerimiz dünyanın dört bir yanına uçuyor. Afrika' ya da gidiyor; G. Amerika' ya da. Sağlıkçılarımızın bulaşıcı hastalıklar konusunda; özellikle sıtma, sarıhumma, menenjit; donanımlarını artırmaları, ilaç tedariki konusunda bir Fransa, bir Almanya seviyesine gelebilmeleri gerekmektedir. NETEKİM bir şirketimiz yanlış teşhis sonucu bir çalışanını sıtmadan kaybetti. O çocuğa Fransa' da müdahale edilmiş olsaydı; şimdi hayattaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000