24 Aralık 2019, Salı 13:11:54

Uçaklarda en çok hangi koltuklar tercih ediliyor?

Son yıllarda artan uçak kazaları sonrası yolcuların bir çoğu uçak yolculuklarında tedirgin bir şekilde seyahat ediyorlar. Check-in işlemleri sırasında da koltuk tercihi yapmakta zorlanılıyor. Peki en çok hangi koltuklar tercih ediliyor?
  • kenarıı
  • Yere ilk temas eden motordan sonraki kısım olunca ön taraf çok daha büyüm momentle çarpıyor yere Evet ön taraflar açık ara çok daha konforlu ama böyle bir olay var

Son yıllarda artan uçak kazaları sonrası yolcuların bir çoğu uçak yolculuklarında tedirgin bir şekilde seyahat ediyorlar. Check-in işlemleri sırasında da koltuk tercihi yapmakta zorlanılıyor. Peki, istatistiklere dayanarak elde edilen verilere göre; en güvenilir koltukların nereler olduğunu ve konforlu bir seyahat için hangi koltukların daha rahat olduğunu bilmek ister misiniz?

Business class yolcuları için birçok havayolu halen eski tip koltukları kullanarak eğlence sistemini bile tabletler ile yolculara sağlıyor. Yeni nesil uçaklarda ise bu durumun tersine, şirketler tamamen yatabilen koltukları yolcularla buluşturuyor. Ekonomi sınıfında ise yine yolcular için baş dayama, ayak uzatma ve hafif yatan koltuklar yolculara sunuluyor. Çoğu firma koltuk rengi tercihini maviden yana kullanıyor. Bunun sebebi ise bilimsel olarak da kanıtlanan mavi rengin rahatlatıcı etkisi olarak gösteriliyor.

Acil Çıkışlardaki Koltuklar Farklı

Acil çıkışlarda, olağandışı durumlarda geçişin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için yatmayan sabit koltuklar kullanılıyor. Yine aynı sebepten ötürü bu yerler için, koltuk altlarında herhangi bir eşyanın bulundurulmasına izin verilmiyor.

Servis alanlarına yakın yerlerde yine yolculuk için ideal olmayan yerler olarak biliniyor. Sessiz bir yolculuk için servis alanlarına uzak koltuklar seçilmesi tavsiye ediliyor. Gerek servis hazırlama sürecinde ve gerekse kabin memurlarının boş zamanlarda birbirleriyle sohbet ettikleri bu alanların yakınında oturan yolcuların sessiz bir yolculuk yapma şansı çok az.

En güvenli koltuklar hangileri?

Uçak kazaları, uçağın tipine, içindeki yakıta, düştüğü alana ve buna benzer bir çok sebebe göre değişkenlik gösterebiliyor. Hiçbir garantisi olmamakla birlikte uçak kazalarındaki istatistiki veriler bizlere hayatta kalma oranlarını veriyor.

Bugüne kadar gerçekleşen ve araştırma konusu olan kazalar baz alındığında uçağın arka bölümlerinde hayatta kalma oranı yüzde 69 iken kanatlarda yüzde 56, ön bölümde yüzde 49'luk bir oran var.

Yolcular en çok acil çıkışları tercih ediyor

Acil çıkış kapılarını tercih eden yolcuların birçoğu geniş koltuk aralığını ve ayak mesafesini göz önünde bulunduruyor. Ancak acil çıkış kapısında oturmak o kadar da avantajlı olmayabilir. Uçuşlardan önce acil çıkış kapısında oturanlara kısa bir brifing ya da emniyet kartı sunuluyor. Bu koltuklarda oturan yolcular acil durumlarda kabin ekibine yardım ederek acil çıkışı açmak ve yolcuları tahliye etmekle görevlendiriliyor. Bu yüzden acil çıkışa yakın oturan yolcular daha çabuk uçağı terkedebilir.

Tuvalet yakını sizi rahatsız edebilir

Tuvaletlere yakın koltuklarda seyahat eden yolcular, tuvalet kuyruğu ya da koku sebebiyle rahatsızlık hissine kapılıyor. Bu deneyimi yaşayan yolcular sonraki seyahatlerinde mümkün oldukça bu koltukları tercih etmiyor.

Uçak yolcuları için tercih edilen en iyi yerlerin başında orta acil çıkış kapılarının hemen arkası geliyor.

©AirportHaber.com

Uçaklarda en çok hangi koltuklar tercih ediliyor?

Yorumlar

cam ~ 4 yıl önce
kenarıı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 4 yıl önce
Yere ilk temas eden motordan sonraki kısım olunca ön taraf çok daha büyüm momentle çarpıyor yere Evet ön taraflar açık ara çok daha konforlu ama böyle bir olay var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000