24 Mart 2021, Çarşamba 09:03:03

Uçaklar volkanik kül ile kaplandı!

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da La Aurora Uluslararası Havalimanı, yanardağ külü ve volkanik kumla kaplanması nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da La Aurora Uluslararası Havalimanı, yanardağ külü ve volkanik kumla kaplanması nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Guatemala Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şubattan bu yana faaliyette olan Pacaya Yanardağı'ndan gelen kül ve dumanın havalimanına ulaşması üzerine uçuşların güvenlik amacıyla durdurulduğu açıklandı.

DGAC Direktörü Francis Argueta, Pacaya'daki volkanik hareketliliğin son günlerde güçlü şekilde arttığına işaret ederek, "Rüzgarın yönünün güneyden kuzeye doğru değişmesi sonucunda La Aurora Havalimanı'na volkanik kum ve kül düştü, bu nedenle işlemler kapatıldı" dedi.

Kül yağmuru ülke genelinde etkili oldu

Yetkililer, havalimanının kapatılma kararının Sismoloji Volkanoloji, Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsünün tavsiyesi üzerine alındığını belirtildi.

Ulusal Afet Azaltma Koordinatörü, kül yağmurunun başta Guatemala kenti olmak üzere ülkenin birçok bölgesini etkilediğini açıkladı.

Guatemala'da 6 Haziran 2018'de Fuego Yanardağı'nın patlaması sonucu 75 kişi ölmüş, en az 192 kişi kaybolmuştu. 

Uçaklar volkanik kül ile kaplandı!

Facebook Yorum

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000