06 Ağustos 2008, Çarşamba 09:28:33

Uçaklar ne zaman alınacak?

Antalya'daki orman yangınından sonra yine aynı tartışma başladı. Türkiye 2006 yılından beri Orman Bakanlığı'nda yangın söndürme uçak filosu kurmayı tartışıyor.
  • şu an icin sanırım Türkiye ye en uygun uçak tipi kanada yapımı anfibi,çift motorlu uçaklar hızlı sekilde uçarken suya inmeden suyunu doldurabiliyor.sahilde kıyısı olan her sehire bir tane bile alınsa ,sanırım bir sezonda kendilerine harcanan parayı çıkarır. Ama yangın basına para alan,yada agaclandırmadan para kazanan kesimler gercekten buna hoş bakarlar mı ?
  • Laf Laf Laf ,İçinizde biraz doğa sevgisi biraz öngörü olsa masaya vurur o uçakları getirirdiniz... Ceylan derileri geliyorda uçak mı gelemiyor.

Önce eski Orman Bakanı Osman Pepe, ardından şimdiki bakan Veysel Eroğlu. İki bakan da "Orman Bakanlığı'nda yangın söndürme uçak filosu kurulacak" dedi.
 
Fakat 2006 yılından beri dillendirilen bu istek bir türlü hayata geçirilemedi. Sonuçta Osman Pepe'nin bakanlığından Eroğlu'na kadar geçen iki yılda binlerce hektar alan kül oldu.
 
Önce yangınlar ardından alınan önlemler konuşuluyor. Bakanlık koltuğunda oturan isimler değişiyor, alınması gerekli önlemlere ilişkin açıklamalar değişmiyor, ama önlemler alınmıyor.
 
Osman Pepe, bundan tam iki yıl önce Türkiye, Kaş ve Selçuk'taki orman yangınları ile sarsıldıktan sonra "Türkiye'nin dışa bağımlı olmadan kendi helikopter ve uçak filosunun olması gerekiyor. Bu filo orman yangınlarının dışında sel, deprem diğer yangınlarda kullanılabilecek. Helikopter filosunun yanısıra büyük amfibik uçaklar da alacağız" açıklamasında bulunmuştu.
 
Ama iki yıl geçti uçaklar da helikopterler de alınmadı. Üstelik iki yıl sonra Pepe'nin koltuğunda oturan Veysel Eroğlu da aynı açıklamayı yaparak, "Dışa bağımlı olmadan Tükiye kendi filosunu oluşturmalı" dedi.
 
Bu seferki Çevre Bakanı'nın hedefi her yıl gece görüş sistemine de sahip iki uçak almak. Uçak ve helikopterlerin gece uçabilmesi önemli, hala yangınlara müdahale eden uçak ve helikopterler sadece gündüz uçabiliyorlar.
 
Orman yangınlarına gece havadan müdahale edilemiyor. Pepe konuyla ilgili olarak , "Gündüz saatlerinde uçulacak şekilde yapıldı. Gece düşme riski var" dedi.
 
Orman yangınlarının ardından hedef ağaçlandırmayı artırmak. Veysel Eroğlu 420 bin hektar alanın ağaçlandırılacağını söyledi.

Uçaklar ne zaman alınacak?

Yorumlar

..... ~ 16 yıl önce
şu an icin sanırım Türkiye ye en uygun uçak tipi kanada yapımı anfibi,çift motorlu uçaklar hızlı sekilde uçarken suya inmeden suyunu doldurabiliyor.sahilde kıyısı olan her sehire bir tane bile alınsa ,sanırım bir sezonda kendilerine harcanan parayı çıkarır. Ama yangın basına para alan,yada agaclandırmadan para kazanan kesimler gercekten buna hoş bakarlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 16 yıl önce
Laf Laf Laf ,İçinizde biraz doğa sevgisi biraz öngörü olsa masaya vurur o uçakları getirirdiniz... Ceylan derileri geliyorda uçak mı gelemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000