19 Nisan 2010, Pazartesi 08:27:16

Uçaklar kalkamayınca, Kapıkule hareketlendi...

İzlanda'daki yanardağ patlamasının yol açtığı kül bulutu Türkiye ile ilgili diplomatik trafiği etkiyor. Uçakları iptal edilen yabancı devlet adamları Kapıkule'yi kullanarak karayoluyla çıkış yapıyor.

Türkiye'de temaslarda bulunan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ve eşi Evelin, iptal olan uçak seferleri nedeniyle ülkesine karayoluyla gitmek üzere dün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapanlardandı. Cumhurbaşkanı Ilves ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı'nın tahsis ettiği makam aracı, koruma ve eskort eşliğinde Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Türk araçlarında bulunan valizler ve diğer eşyaların, Bulgaristan tarafından gelen araçlara taşınmasının ardından VIP'te ağırlanan konuk lider, Bulgaristan'a geçiş yaparak yoluna devam etti. Kapıkule'nin dünkü diğer önemli misafirleri ise Hırvatistan Meclis Başkanı Luka Bebic ve Meclis üyesi Vesna Pusic'ti. Bebic ve Pusic, iptal olan uçak seferleri nedeniyle ülkesine karayoluyla gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı. Meclis Başkanı Bebic ve Meclis üyesi Pusic, Japonya'nın Osaka şehrindeki temaslarından sonra uçakla İstanbul'a gelmişti. Ancak uçak seferlerinin iptal edildiğini öğrenen Bebic ve Pusic, ülkelerine karayoluyla gitmeye karar verdi. Afganistan'daki saldırıda yaralanan askerlerle birlikte ülkesine dönerken, İzlanda'da faaliyete geçen yanardağ nedeniyle uçağı Türkiye'ye inmek zorunda kalan Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ile Bakan Yardımcısı Carsten Stawitzki, önceki gün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçerek karayolu ile ülkesine dönmüştü.

Başpiskopos'un ziyareti küle takıldı

Rum Başpiskopos 2. Hrisostomos'un hafta sonunda İstanbul'a yapacağı ziyaret de bulunduğu Brüksel Havaalanı kül ve duman bulutu nedeniyle kapatılınca iptal edildi. Hrisostomos'un, bir seminere katılmak ve AB yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere geçen hafta başında gittiği Brüksel'den cuma günü İstanbul'a geçmesi planlanmıştı. Buna karşın, İstanbul'daki temasları sırasında Hrisostomos'a eşlik etmek üzere daha önce kente gelen Papos Piskoposu'nun ise önceki gün Fener Rum Partiği Bartholomeos ile bir görüşme yaptığı bildirildi.
 
 

Uçaklar kalkamayınca, Kapıkule hareketlendi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000