07 Haziran 2009, Pazar 09:55:33

'Uçaklar çarpışıyordu' iddiasına yalanlama

Dalaman Havalimanı’ndan geçen Pazartesi günü kalkan Kanada’nın Skyservice Havayolları’na ait yolcu uçağının Türk jetine çarpmamak için manevra yaparken düşme tehlikesi atlattığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
  • Bunlar tamamen Yunanistanın ,Türk Hava Kuvvetlerinin Ege üzerinde yaptıkları uçuşları kötülemek için yaptığı aleyhte propagandaya isteyerek veya bilmeden alet olmaktır. Ne diyordu arkadaş 1000 civarında Türk jetleriyle karşılaşmış da alçalma manevrası yapmış.TCAS o irtifada alçalma komutu RA vermez bir kere. Madem kayıtlar incelenmiş ve böyle bir yakın geçme yok,ilgili havayolunu rapor etsinler,Biz en ufak noise veya SID ihlali yapsak arkamızda hemen göndermiyorlar mı cezayı?SHGM uyumasın lütfen.
  • Tabiki peşine düşülmeli. İnanılması zor bir olay. Burada havacılık ile alakası olmayan ve özellikle askeri havacılık karşısında olanlarda atlayıp bir sürü yalan yanlış yorum yaptılar.
  • kesinlikle çok haklısın arkadaşım. peşine düşülmeli bu olayın.
  • Bunu kendi kendimize yalanlamisiz neye yarar ? Pilot, ayni yalan iddiayi Amerika ya da Avrupa'da yapsin bakalim ne oluyor ? Hem sirket hem de pilot hakkinda sorusturma açilir, mahkeme ise karisir, o sirketin uçuslari askiya alinir, vs. Kolay degil, hava kontrolü isbilmezlikle suçluyorsunuz, profesyonel açidan karaliyorsunuz, ve uçaktaki yolcuda Türkiye hakkinda güven duygusunu zedeliyorsunuz. Egre yalansa hesabi sorulmali. Eger dogruysa yine hesabi sorulmali...ama bu sefer Türkiye'deki sorumlulardan.

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, havalimanının radar sisteminde yapılan incelemede böyle bir şeye rastlanmadığını, uçak pilotunun da kuleye böyle bir raporunun bulunmadığını söyledi.

Kaymakam Deniz, “Havalimanı yetkililerinden aldığım bilgilere göre, böyle bir şey söz konusu değil. Havalimanımız uluslararası standartlarda, tüm iniş ve kalkışlarda radar sistemi çalışıyor. Böyle bir şey yaşansa haberimiz olurdu. Uçak 14.39’da havalandı. Radar kayıtları incelendiğinde de böyle bir yakınlaşma görünmüyor. Ayrıca Skyservice Havayolları’na ait uçağın pilotunun da sivil havacılık kuralları gereği, kuleye bilgi vermesi gerekirdi. Ama o günkü kayıtlar incelendiğinde böyle bir şeye rastlanmadı” dedi.

'Uçaklar çarpışıyordu' iddiasına yalanlama

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bunlar tamamen Yunanistanın ,Türk Hava Kuvvetlerinin Ege üzerinde yaptıkları uçuşları kötülemek için yaptığı aleyhte propagandaya isteyerek veya bilmeden alet olmaktır. Ne diyordu arkadaş 1000 civarında Türk jetleriyle karşılaşmış da alçalma manevrası yapmış.TCAS o irtifada alçalma komutu RA vermez bir kere. Madem kayıtlar incelenmiş ve böyle bir yakın geçme yok,ilgili havayolunu rapor etsinler,Biz en ufak noise veya SID ihlali yapsak arkamızda hemen göndermiyorlar mı cezayı?SHGM uyumasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tabiki peşine düşülmeli. İnanılması zor bir olay. Burada havacılık ile alakası olmayan ve özellikle askeri havacılık karşısında olanlarda atlayıp bir sürü yalan yanlış yorum yaptılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kesinlikle çok haklısın arkadaşım. peşine düşülmeli bu olayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunu kendi kendimize yalanlamisiz neye yarar ? Pilot, ayni yalan iddiayi Amerika ya da Avrupa'da yapsin bakalim ne oluyor ? Hem sirket hem de pilot hakkinda sorusturma açilir, mahkeme ise karisir, o sirketin uçuslari askiya alinir, vs. Kolay degil, hava kontrolü isbilmezlikle suçluyorsunuz, profesyonel açidan karaliyorsunuz, ve uçaktaki yolcuda Türkiye hakkinda güven duygusunu zedeliyorsunuz. Egre yalansa hesabi sorulmali. Eger dogruysa yine hesabi sorulmali...ama bu sefer Türkiye'deki sorumlulardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000